Lyckligare av att julpynta tidigt

Har du plockat fram julsakerna än? Det bör du göra. I alla fall om man ska tro en brittisk undersökning gjord av Unilad. Den visar nämligen att de som julpyntar tidigt är lyckligare än de som väntar.

Förklaringen till detta tror man är att julpyntet väcker starka känslor från barndomens jular och att vi blir som barn på nytt när vi julpyntar.

I ett samhälle fullt av stress och oro, är det lätt att man söker sig mot det som känns tryggt, bekant och glatt. Precis som julen och julpynt gör för många. Det väcker barndomskänslor och är för de allra flesta förknippat med positiva sådana. Vad som är ”tidigt” framgår dock inte i undersökningen vad jag kunnat hitta.

Men, har du inte julpyntat ännu, då är det hög tid nu i helgen inför första advent. Även om du brukar göra det längre fram i december, så kanske du kan testa om det gör dig ändå lyckligare att börja redan nu? Och börja ändå tidigare nästa år. :)

Här åker de få julsaker vi har fram i helgen vid första advent. Igår efter skola och förskola bakade vi lussebullar och imorgon står pepparkaksbak på schemat. Så smått börjar den härliga känslan av jul att smyga sig på.

Hur är det hos dig, har du julpyntat än?

4 tankar kring ”Lyckligare av att julpynta tidigt

 1. Matilda

  Adventspyntat – ja. Julpyntat – nej. Stjärnor och liknande får gärna komma upp nu, men tomtar och julgran hör julen till; inte advent, tycker jag. Då är man ju trött på dem när julen väl kommer. 😉

  Svara
  1. Eva

   Har aldrig tänkt på att dela upp det så, som adventspynt och julpynt men det var ju en bra idé. Vid närmare eftertanke så adventspyntar jag bara i så fall. Julpyntet med tomtar och gran struntar ofta jag i. Gillar mest ljusen, stjärnorna och kanske linneduk med röd bård. Överdådigt pynt får arbetsplatsen och det offentliga rummet stå för om så önskas. ;-)

  2. Birgitta

   Håller helt med. Här kommer varken gran eller julpynt fram förrän den 23 december på kvällen när ALLT annat (matlagning, bakning, julgodis, städning, etc.) är klart. Jag vill inte vattna ur julen genom att tjuvstarta.

Kommentera