Daglig hjärntvätt kring personliga mål

När vi väl bestämt oss för att göra en förändring i våra liv via minimalism så funderade vi en del på hur vi skulle kunna påminna och motivera oss själva dagligen på ett smidigt och effektivt sätt. Vi hade tankar på att sätta upp lappar på diverse ställen i bostaden, ett dagligt larm i mobilen eller ha något kring handleden. Många av idéerna kändes ineffektiva, påträngande eller besvärliga och inget kändes 100% rätt tills vi fick en mindre snilleblixt.

Vad är det vi kikar på tiotals gånger per dag och som vi har med oss oavsett var vi är samt använder mer eller mindre regelbundet under dagen? Mobilen såklart! Och vad är det vi ser på mobilen varje gång vi tar upp den oavsett vad vi planerar att göra? Låsskärmen!

Lösningen blev därför att leta reda på eller på egen hand skapa en snygg bild och text att använda som bakgrundsbild för låsskärmen. Med låsskärmen menar vi den bild du ser varje gång du aktiverar mobilen men innan du låst upp den. Mitt val av låsskärm blev en bild jag hittade på en amerikansk minimalistblogg med texten – less stuff, more freedom. Detta har fungerat jättebra för mig och gjort att jag då och då under dagen påminns om vad vi vill och vart vi är på väg.

Vad har du för låsskärm på din mobil och vart för den dina tankar?

5 tankar kring ”Daglig hjärntvätt kring personliga mål

 1. Anna

  Jag har en bild på Audrey Hepburn med texten ”Grace & Glory” för att hjälpa mig hålla mitt viktminskningsprogram när det känns trögt. Mycket bra målbild!

  Svara
 2. K.A.L

  Jag har en bild på mig och min man. Den togs på avstånd av min bror, så vi var inte medvetna om att den togs. Vi tittar alltså inte in i kameran, utan min man håller om mig och kikar ner mot mig och vi viskar och ler förtroligt mot varandra. Jag minns precis vad vi tisslade om :)

  Bilden är motsatsen till en påklistrad fasad som man visar upp för andra, det är vi mitt i en privat stund.

  Och den påminner mig om det som betyder här i livet – närhet, relationer, kärlek. När allt annat är stressigt eller knepigt då blir jag påmind. Det där – är det viktiga.

  :)

  Svara
 3. kaizenliv

  Snyggt! Tyvärr har jag en billig ”skräp”-telefon eftersom jag förutom att vara minimalist dessutom är lite snål av mig :) så jag kan inte ställa in en bakgrundsbild.
  Jag får väl skriva upp målen runt mig på andra sätt. På kylskåpet eller i plånboken kanske?

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Det går helt klart att sätta upp en lapp på något ställe du dagligen kikar, som insidan av garderoben, kylskåpet, badrumsspegeln eller lägga lappen i plånboken som du är inne på. :)

Kommentera