Det du stöttar växer

Samarbete med c/o Gerd som just nu har stor vårkampanj!

Alla blir vi på ett eller annat sätt påverkade av den pandemi vi går igenom, men vissa mer än andra. Jag tror ingen av oss hade kunnat föreställa sig den stora påverkan viruset fått på många av de företag vi regelbundet handlar varor och tjänster av.

På sistone har jag tänkt på vilka företag jag har ett behov av och som jag vill ska finnas kvar när livet och vardagen återgår till det normala igen. För de företag vi vill ha kvar imorgon, behöver vi nämligen stötta redan idag.

Ett sådant företag för mig är c/o Gerd. Ett företag som vill göra skillnad på riktigt och därför väljer att arbeta med råvaror som har så liten, eller ingen, miljöbelastning för natur, djur eller människa. Företag med visioner om en bättre framtid och som tar klimatmässigt ansvar, sådana kommer vi behöva även när vi kommit ut på andra sidan om pandemin.

I många år letade jag med ljus och lykta efter en ekologisk deodorant som skulle funka för mig som svettas lätt, tränar mycket och samtidigt vill använda ekologiska och hyfsat giftfria produkter. Efter att ha hittat c/o Gerds unisex deodorant har jag inte släppt den!

Och nu i coronatider när händerna tvättas i tid och otid, då är det c/o Gerds handtvål med hjortron som står där på handfatet och skonsamt hjälper till att hålla händerna rena på alla i familjen. Kompletterat av återfuktande handkräm vid behov.

Ta en stund av de oceaner av tid som plötsligt uppstått när aktiviteter ställs in, transporttiden minimerats och kalendern innehåller mer luft, till att fundera över vilka företag du vill stötta så att de överlever den kris vi alla går igenom. Det du är med och bidrar till och stöttar växer, och det du väljer att inte stödja krymper.

Om det för dig, precis som för mig, är företag som c/o Gerd, så vill jag tipsa om att de nu i helgen (27-29 mars) har 20 % rabatt på alla varor i webbutiken (gäller ej redan rabatterade varor). Kika in och se om det finns något du har behov av inom överskådlig framtid, som du kan beställa redan idag, för att vara säker på att ha tillgång till detsamma när vardagen är tillbaka. Och dessutom göra det till ett bra pris!

Vad stöttar du just nu för att säkerställa att det finns kvar när livet är mer normalt igen?

16 tankar kring ”Det du stöttar växer

 1. Sophie E

  Åh, tack för tips om kampanjen! Toppenbra ju, jag testade deras deo efter att du skrev om den i typ höstas, är väldigt nöjd och känns så bra att för första gången använda en ekologisk deo. Som dessutom funkar! Ska passa på att köpa fler i helgen.

  Svara
 2. Moa

  Jag tecknade ett familjemedlemskap i Svenska Turistföreningen idag efter att ha läst om att de är i kris. Hållbart semestrande är så viktigt!

  Svara
 3. M

  Stöttar den lokala secondhandbutiken som säljer barnkläder och prylar på kommission. Blec lite ledsen när ägarinnan berättade att hon fått mycket mindre sålt än normalt. Jag brukar vanligtvis inte låta sonen få det han pekar på men idag blev det undantag. 🙂

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Fint märke med bra kläder, använder deras power houdini i princip varje dag. Särskilt nu när jag jobbar hemifrån. :)

 4. Anna-Lena Persson

  Jag stöttar min lokala massör Elina på Spastudion i Köping. Bokar mina tider som vanligt och går dit om jag känner mig frisk.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Bra gjort, många likande tjänster (frisörer, hudvård etc) har det otroligt kämpigt just nu. Och ofta är det ju små lokala företag som drivs.

 5. Herr IGMR

  Rösta med plånboken är viktigt. I denna värld känns det nästan som om man har mer att säga till om som konsument än som medborgare. Det du stöttar växer (eller överlever). Viktigt!

  Svara
 6. Susanna L

  Jag kom på samma sak om min favorit-tebutik, Kränku i Visby. De får säkert in jättestor del av årsinkomsten på sommaren/av turister. Så jag tänker passa på att köpa på mig av mina favorit-teer i deras webshop som jag ändå vet går åt!

  Svara
 7. Ike

  Vi har en matlåda som levereras hem med ekologiska, närodlade grönsaker och ägg. Jag uppskattar den så otroligt mycket och blev jätteledsen då jag hörde att de förlorat abbonemangskunder under Coronakrisen. Jag fattar ärligt talat inte ens varför – det är ju mindre smittrisk och perfekt för karantän! plus att vi äter fler mål mat hemma nu och därför har både behov och möjlighet att laga större mängder mat. Iallafall har jag uppgraderat vårt abbonemang nu till den större lådan och hoppas på så vis göra skillnad för lokala matproducenter.

  En annan butik vi handlar extra av nu är en eko-butik som bl.a. säljer matvaror på lösvikt. Att deras försäljning har rasat som följd av smittan är ju inte så konstigt men ffa något som bekymrar mig för jag skulle verkligen sakna dem om de gick i konkurs. Vanligtvis handlar jag där för att det känns bra att slippa plastemballage, nu handlar jag deras (något dyrare) varor MED emballage bara för att de förhoppningsvis ska finnas kvar efter krisen.

  Svara

Lämna ett svar