Bästa ekologiska och giftfria deodoranten

I samarbete med c/o Gerd.

När jag började läsa på och ge min in i djungeln kring ekologisk hudvård, konstaterade jag att en av de första produkterna jag ville byta ut mot en ekologisk variant var min deodorant. Detta då deodorant är en produkt som absorberas av huden. Den tas alltså upp av kroppen jämfört med exempelvis schampo, tvål och balsam som du sköljer av på ett annat sätt.

Genom åren har jag testat en rad olika ekologiska deodoranter, vissa mer naturliga än andra, allt från naturlig saltdeo till deodoranter baserade på bikarbonat, men ingen av dessa levde upp till min förväntningar, vilka inte var allt för högt satta:

 • Dölja/minimera dålig lukt.
 • Inte ge fläckar på kläderna.

Så mycket mer krävde jag inte, men jag är en person som lätt blir varm och jag svettas nog lite mer än gemene kvinna. Vilket majoriteten av de ekologiska deodoranter jag testat inte kunnat hantera. Men för två år sedan fick jag tips om deodorant från c/o Gerd fri från aluminiumklorid, alkohol och parabener. Och hittills är detta den enda deodoranten som uppfyllt mina krav dag ut och dag in, utan att göra min besviken.

Den har en doft som fungerar för både män och kvinnor (unisex) vilket jag tycker är coolt. Bästa beskrivningen är nog att den doftar skog och mossa. :) Den finns även som neutral utan doft vilket också funkar. För deodoranten sköter verkligen sitt jobb och kan klara en svettig lämning på förskola, en intensiv dag på kontoret och ett tungt träningspass på det. Den kostar lite mer än en kemikeliestinn deodorant på mataffären, men jag föredrar ändå en ekologisk deodorant producerad av ett svenskt bolag, alla dagar i veckan. Dessutom känns det bättre i magen att stötta ett svenskt företag med fokus på ekologiska produkter, baserade på råvaror från naturen.

I samarbete med c/o Gerd får du just nu 25 % rabatt på hela c/o Gerd:s sortiment av ekologiska produkter om du anger koden: minimalisterna. Dessutom hittar du just nu deodoranten som kampanj hos c/o Gerd, och med koden minimalisterna får du ytterligare rabatt på det redan nedsatta priset. Koden fyller du i under fliken ”Presentkort” när du kommer till kassan och den är giltig på hela c/o Gerds sortiment till och med 31 oktober 2019.

Har du testat c/o Gerds deodorant och vad tyckte du i så fall? Eller har du någon annan favoritprodukt från c/o Gerd som du kan tipsa om?

Detta är ett samarbete med c/o Gerd, men orden och åsikterna om produkten är mina egna. Jag har själv använt deodoranten i två år vilket du kunnat läsa om på bloggen, bland annat här.

9 tankar kring ”Bästa ekologiska och giftfria deodoranten

 1. Emmi

  Älskar den här deon!
  Också praktiskt när man kan ha samma som sin partner när man reser etc.
  Gillar också c/o Gerd och har även deras hårserum som enda hårprodukt. Kan också tipsa om ansiktstvätt och ansiktsskrubb därifrån!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Ja det är sant att det är väldigt praktiskt (och minimalistiskt :) ) att kunna ha samma deo som sin partner vid resor. En sak mindre att packa :)

   Tack för tips om ytterligare produkter!

 2. Ekot

  Jag vet inte varför det är så stor rädsla för saltet aluminiumklorid, om man inte har märkt hudirritation av det, men kan ju vara bra att veta att ”potassium alum” är ett aluminiumsulfat. Inget att vara så rädd för om någon frågar mig, men såklart får var och en avgöra vilka produkter man vill använda. Tycker dock det är märkligt att skylta med att man inte har aluminiumklorid men sedan använda ett aluminiumsulfat under namn som inte är så tydligt för den som inte läst kemi. Här handlar det om salt i vattenlösning och då blir det ofta fria joner. Sedan är det såklart bra info att deon gör sitt jobb bra. Vill man vara helt aluminiumfri finns sådana alternativ på apoteket, vet dock inte om de funkar bra. Sedan finns ju tvål och vatten med.

  Svara
 3. TinaO

  Jag var inne i en sväng av testande för något år sedan, och c/o Gerd var den deo som fungerade bäst för mig. Den fungerade dock inte fullt ut, så jag har faktiskt gått tillbaka till den jag körde innan. Det blev till slut alltför många ljus toppar som inte gick att få svettfläckfri :/

  Svara
  1. Eva

   Svettfläckar kan man hålla borta länge om man i ett tidigt stadium alltid tvålar in området med galltvål innan vanlig tvätt. Med tidigt stadium menas när toppen är ny och det knappt hunnit uppstå någon synlig fläck. Detta har räddat mången ljus topp i uppåt tre år för min del.

  2. R

   Den innhehåller Benzyl Benzoate, vilket jag tycker känns sådär.. annarams hade jag nog testat.

 4. Anja

  Har använt denna i många år och det är den enda deon som funkar för mig – nu är min senast snart slut så denna rabatt kunde inte komma lägligare! :) Tänkte imorse att jag måste beställa en ny! :)

  Svara

Lämna ett svar