Inspiration till förskolepresenter

Så var det plötsligt dags igen att fantisera ihop någon bra förskolepresent till barnens pedagoger. Men vad kan man köpa till de som tar hand om de viktigaste vi har hela dagarna och som är uppskattning nog för det viktiga arbete de gör? Och ska man ens ge present, ska man gå ihop och köpa tillsammans några stycken eller allihopa och vilka ska man ge till, pedagoger, kökspersonal och vikarier?

Så här gjorde vi med presenter i år, vilket liknar tillvägagångssättet från föregående år som du kan läsa mer om här (och vi gjorde liknande när vi gav present i julas). Vi samlande in pengar från alla föräldrar/barn på förskolan och köpte en varsin present till ordinarie pedagoger (som på bilden ovan). Varsitt kit med fina ätbara och drickbara saker från ett lokalt stenugnsbageri samt ett presentkort på samma ställe så de kan köpa färskt bröd, en lunch eller fika.

Samt Kreativa Karins nya bok ”Stora Pysselboken Återbruk” till båda förskolans storbarnsavdelningar.

För pengarna som blev kvar köptes lite finare blandat chokladgodis som de kan ha i personalrummet till alla inkl vikarier och kökspersonal.

Detaljerna i det ätbara kitet som chokladomslaget samt kortet/tagen med ”Glad sommar” hittar du på Kreativa Karins hemsida. Så otroligt tacksamt och smidigt att det finns så många andra som är kreativa och duktiga och skapar till oss mindre kreativa och/eller halvstressade småbarnsföräldrar som inte hinner. :)

Hur har det gått för er andra med presenter till pedagogerna och fröknar i år? Har du något bra tips på gåva som varit uppskattad?

7 tankar kring ”Inspiration till förskolepresenter

 1. Josefine

  Är själv lärare och har uppskattat det mesta, allt ifrån ett hemmagjort kort, en blomma eller en bukett lupiner från vägkanten. Godis/fika till personalrummet är också smidigt och uppskattat. Tycker gesten är det viktigaste, man blir glad när elever och föräldrar visar uppskattning för det man gjort.

  Svara
 2. Cecilia

  Tycker att det är viktigt att ge nåt till de fantastiska personerna som tar hand om våra barn, och vill slå ett slag för att papporna ska vara de som fixar detta (i alla fall vart annat år…). Så ofta hamnar detta bland mycket annat på mammornas bort.

  Svara
  1. Mia

   Bra förslag! Min man fixade i år – på samma linje men enklare: en flaska bubbel i din påse.

 3. Carro

  Vi gjorde egen granola. Det var smidigt för det går att göra mkt på en gång så minimal insats och samtidigt väldigt gott och inte heller så ”onyttigt”

  Svara
 4. sol

  Att ge presenter till pedagoger är fint men känns föråldrat. Jag tänker på den osynliga personalen som städar eller lagar barnens mat som också borde uppskattas i så fall.

  Svara
 5. Malin

  Vi samlar ihop från alla barn och så får all ordinarie (+vikarier som jobbar ofta) förskolpersonal, kocken, städperdonal varsin liten present med lite dryck och godis:)

  Svara

Kommentera