Månadens in och ut april 2019

Då var det är dags för april månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 15 och införskaffat 11 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • Skjortor (+3)
 • Ryggsäck  (+1)
 • Surfplatta (+1)
 • Skjortor (-2)
 • Strumpa (-1)

Fru Minimalist

 • Skjorta kortärmad (+1)
 • Skjorta långärmad (+1)
 • Böcker (-6)
 • Skjorta kortärmad (-2)
 • Tröja (-2)
 • T-shirt (-1)
 • Strumpor (-1 par)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Pallkragar (+4)

Kommentarer Herr Minimalist

April har varit en riktig shoppingmånad för min del då vi hittar inte bara en ny ryggsäck och tre nya skjortor utan även en iPad på inlistan. Hur gick det här till?

Min gamla trotjänare till ryggsäck Crumpler 15 Hour Delay som jag använt dagligen i snart 15 år började för en dryg månad sedan glappa i dragkedjan till huvudfacket, vilket gjorde att jag aldrig kunde vara riktigt säker på om den var stängd eller ej. Detta var såklart supertråkigt eftersom jag älskat och använt den ryggsäcken i princip dagligen sedan dag ett.

Crumpler 15 Hour Delay

Crumpler 15 Hour Delay (Black)

De goda nyheterna var att när jag köpte ryggsäcken så lovade personalen i Crumpler-butiken livstids garanti på liknande problem som uppstår vid normalt användande. Men den tråkiga sanningen var att då jag kontaktade Crumplers support kring detta så behagade de inte ens svara på mina mail. Tråkigt när företag inte lever upp till vad de lovar eller vårdar sina kundrelationer.

Trots den dåliga upplevelsen så blev min nya ryggsäck en härligt minimalistiskt designad Crumpler Beehive i svart utförande. Den är inte riktigt lika praktisk och robust som min nuvarande ryggsäck då Crumpler verkar göra billigare, tråkigare och inte fullt så kvalitativa produkter idag som för några år sedan men min förhoppning är att den trots det ska hålla för daglig användning de kommande tio åren.

Crumpler Beehive Black 2019

Crumpler Beehive (Black)

Jag har under flera års tid använt mig av två Stenströms Slimline-skjortor på arbetstid. Men sista månaderna har de börjat se rejält tråkiga ut både kring ärmarna samt på kragen pga flera års dagligt slitage. Med tanke på hur otroligt länge de hållit samt hur bra de sitter på kroppen köpte jag tre nya från samma tillverkare. En vit samt två diskret ljusblå som passar till nästan allt. Min förhoppning är att de ska täcka min skjortbehov i många år framöver. Samtidigt rensades två av de gamla, slitna skjortorna ut.

Min iPad Mini från 2013 har sista året inte bara blivit extremt långsam utan även mer och mer barnens iPad. Vilken de använder ibland på helgen för att spela utvalda enkla pedagogiska spel. För att riskminimera har jag tagit bort alla mina appar från densamma men har samtidigt känt att jag då och då saknat en egen iPad för ren informationskonsumtion som böcker, bloggar, videos etc. Därför skaffade jag i början av månaden en alldeles egen iPad av senaste modell. Vi får se hur länge jag får ha den ifred. ;)

Kommentarer Fru Minimalist

På in-sidan har två skjortor köpts second hand, båda från märket The Shirt Factory med ett nypris på ca 1000 kr styck, och ett second hand-pris på 100 kr respektive 150 kr/styck. Bra både för plånbok, miljö och samvete. I samma veva har väldigt slitna kläder fått lämna garderoben och hemmet. Du ser några av dem på bilden nedan samt högst upp i blogginlägget.

En rensning i bokhyllan gjordes och 6 böcker fick lämna hemmet. Majoriteten av dem ser du på bilden nedan. Nu när spädbarnstiden är förbi och förmodligen inte kommer igen kan vissa böcker få lämna hemmet, likaså när vi flyttat från lägenhet närmre stan till hus med trädgård och närmre naturen.

Kommentarer Minimalisterna

Vi börjar så smått fixa i trädgården och har köpt fyra pallkragar som vi kommer ställa ut i trädgården, men först ska de målas. Vi räknar med att detta år ha två pallkragar med diverse ätbara saker i. Så får vi utvärdera och utveckla trädgården allt eftersom. Det är inte omöjligt att det kommer både fler fruktträd (vi har ett äppelträd nu) och ytterligare pallkragar kommande år. Två vinbärsbuskar har vi också köpt, men de räknar vi inte som prylar och håller därav utanför in-listan. ;)

12 tankar kring ”Månadens in och ut april 2019

 1. Annika

  Vill tipsa om zlideon för att laga en bråkig dragkedja! Toppenbra att använda nuförtiden när dragkedjor tycks ha sämre kvalitet än tidigare.
  Har själv kunnat fortsätt använda en väska efter att ha köpt en sån!

  https://www.zlideon.se/

  (Finns även andra märken förstås)

  Svara
  1. Herr Minimalist

   Vilken finurlig grej, stort tack för tips! Verkar sjukt lätt att få på plats enligt en video jag hittade på Youtube men däremot lite lurigt att hitta exakt rätt storlek/modell. :)

  2. Herr Minimalist

   Hittade även detta tips nu när jag sökte runt lite som verkar ha löst problemet för stunden. Nästan pinsamt enkelt så här i efterhand. Jag behåller ditt ZlideOn-tips i minnet om dragkedjan börjar bråka igen framöver. :)

 2. Eva

  Tack för tips om hur laga dragkedja. Nu är min favoritryggsäck fullt användbar igen, med bara tre tryck med tången! :)

  Svara
 3. Patricia

  Skomakare brukar kunna reparera dragkedjor. Ofta behöver inte hela kedjan bytas, endast plast/metalldelen. Brukar gå snabbt och vara billigt. Även stövlar med dragkedja kan ofta fixas hos skomakare

  Svara
 4. Sofia

  Hade ni inte ett samarbete där ni rekommenderade att man skulle skicka kläder ner till en sömmerska i Malmö för att få de lagade och sedan frakta upp dem till Stockholm igen? Såg det i många bloggar, kanske det inte var er?

  Svara
 5. Jenny L

  Har Herr Minimalist verkligen bara två stycken jobbskjortor? Behöver ni inte tvätta galet ofta då? (Var fjärde dag om skjortan används två dagar?) Eller var det jag som läste fel?

  Annars är jag helt på idén att köpa flera likadana av bra grejer. Gör så själv med tex t-shirts (ekologiska från Indiska) och bh.

  Svara
  1. Herr Minimalist

   Du läste rätt, jag hade bara två skjortor för användning på arbetstid fram tills nu. Men jag bär inte skjorta varje dag, svettas typ aldrig om jag inte tränar hårt samt har ovanligt lite kroppslukt jämfört med många andra (kanske hänger ihop med att jag inte svettas i vardagen) så det funkade fint. Oavsett så är det en bra egenskap ur ett minimalistiskt skjortperspektiv. ;)

 6. Eva

  Vill bara tipsa om ”allt mellan himmel och jord” som man kan införskaffa helt gratis via Blocket om man söker under ”bortskänkes”. Bl a pallkragar som ni köpt, skänks ofta bort. :-)

  Svara

Kommentera