Månadens in och ut februari 2016

Då var det är dags för februari månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 41 och införskaffat 20 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi en motivering eller kommentar kring vissa av de prylar vi köpt eller gjort oss av med under månaden.

Herr Minimalist

 • T-shirtar (+8)
 • Triggerboll (+1)
 • T-shirtar (-5)
 • Rakhyvel (-1)
 • SATA-hårddisk 256GB (-1)
 • SATA-hårddisk 512GB (-1)
 • Externt SATA-kabinett (-1)
 • Mini Maglite (-1)
 • X-mini-högtalare (-1)
 • Kassaskrin (-1)
 • Liggerunderlag (-1)
 • Vandringsskor (-1)

Fru Minimalist

 • Halsduk (-2)
 • Amningsklänning (-1)
 • Amningstop (-1)
 • Benvärmare (-1 par)
 • Strumpor (-1 par)

Bebis Minimalist

 • Body strl 86 (+3)
 • Byxor strl 86 (+2)
 • Tröja strl 86 (+2)
 • Klänning strl 86 (+1)
 • T-shirt strl 86 (+1)
 • Strumpor (-2 par)
 • Mössa (-2)
 • Body strl 62 (-2)
 • Klänning strl 62 (-1)
 • Klänning strl 86 (-1)
 • Klänning strl 74 (-1)
 • Byxor strl 74 (-1)
 • Kofta 74 (-1)
 • Byxor strl 74 (-1)
 • Mjukisdjur (-1)

Minimalisterna (gemensamt)

 • Gardiner (+2)
 • Ätpinnar (-8 par)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag bad en av mina kollegor som då och då åker till USA att köpa med sig åtta av de bästa T-shirtarna i världen i färgen svart och storlek large. Samtidigt rensade jag ut fem stycken äldre t-shirtar av samma sort i storleken medium som jag tycker är för tighta men som min bror gärna använder som tränings-t-shirtar. Win Win!

tshirt_black

Efter att ha varit hos kiropraktorn på grund av ryggont och fått hör att mina axlar sitter för långt fram läste jag ett inlägg om att motverka dålig hållning på en av mina favoritbloggar. Det i sin tur ledde till att jag införskaffade en så kallad ”triggerboll”, vilken man använder för att massera ut spända muskler, framförallt i bröstet för min del. Det har fungerat över förväntan och nu experimenterar jag med triggerbollen även på ryggen och sätet. Rekommenderas!

Denna månad tog jag även tag i en riktig gammal surdeg, närmare bestämt två 15 år gamla interna SATA-hårddiskar som jag inte längre behövde samt ett kabinett som gjort det möjligt att använda dem som externa hårddiskar. Anledningen till att det dragit ut på tiden är enbart att jag inte orkat tokformattera dem så att ingen tidigare data ska gå att återskapa, men nu är det fixat och diskarna har gått vidare till elektronikreturen.

En annan pryl jag gjorde mig av med denna månad var min säkert 20 år gamla silverfärgade Mini Maglite med ”glödlampa”. Det har hänt otroligt mycket på ficklampsfronten samtidigt som de generellt gått ned i pris så att uppgradera denna till LED, vilket är möjligt för ca 150-200 kronor, var inte värt besväret då en komplett ny ficklampa faktiskt är billigare (sjukt). Dessutom har jag redan en mycket starkare LED-ficklampa som jag föredrar att använda vid behov.

Jag har länge haft två olika rakhyvlar med enorma mängder rakblad då jag under en resa till USA köpte ett megapack till den ena och under en längre tid prenumenerade på rakblad till den andra (där man fick långt mycket mer blad per månad än man egentligen behöver). Nu har jag äntligen förbrukat alla rakblad till den senare mindre populära hyveln vars plasthandtag dessutom blivit kladdsladdrigt så nu åker den ut.

För minst fem år sedan köpte jag en portabel X-Mini-högtalare under en resa i Holland som jag använt exakt en enda gång sedan dess. Denna kommer vi kommer att försöka sälja via Sellpy. Samma sak gäller det självuppblåsningsbara liggunderlaget som legat och skräpat i källare och vindar i över tjugo år utan att användas samt ett par låga vandringsskor som jag köpte till kanonpris i USA för ett par år sedan men som inte kommit till användning typ alls.

En av de svåraste rensningarna denna månad var ett rött kassaskrin som jag fick av min pappa som barn, vilket under barnåren huserade mina hemligheter och värdesaker. Det har dock bara legat och skräpat i en låda sista tjugo åren så trots att det tar emot enormt i nostalginerven kommer vi nu att försöka sälja det via Sellpy.

Sammanfattningsvis var det ett flertal svårrensade surdegar som åkte ut denna månad, som blivit kvar dels på grund av obeslutsamhet, lathet och nostalgi. När man råkar på sådana hjälper det ofta att tänka på att sakerna troligen kommer att ge mer nytta och glädje hos sina nya ägare. Troligen är även prylarna gladare där. :)

Det mycket nostalgiska kassaskrinet.

Det mycket nostalgiska kassaskrinet.

Kommentarer Fru Minimalist

Som bilden nedan visar och som även visades på vår Instagram lämnade vi iväg ännu en påse till Sellpy för ett par veckor sedan innehållandes mestadels kläder från mig men även från Bebis Minimalist.

Kommentarer Bebis Minimalist

Bebis Minimalist har växt i storlek 86 som därmed fått göra entré i garderoben. Vi passade även på att göra oss av med ett par finare plagg i den tidigare storleken som fick åka med i Sellpy-påsen.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

Nu när det börjar bli ljusare igen och Bebis Minimalist blivit äldre märker vi att hon vaknar lättare av ljus, speciellt under eftermiddagsvilan. Att bo högt upp med fönster i tre väderstreck är oftast enbart trevligt, men nu ledde det till att vi behövde införskaffa ett par mörkläggningsgardiner till sovrummet. Vi uppskattar att de även isolerar ljud och ljus bättre än de tidigare gardinerna, även om de tyvärr inte är riktigt lika snygga.

Vi tog en kik i köksskåpen och gjorde oss av med en uppsättning fina ätpinnar som vi inte använt en enda gång sedan Herr Minimalist fick dem i present av sin bror efter en resa till Shanghai. Det tar alltid emot lite emotionellt att ge bort en gåva från någon man tycker om men vi hade i praktiken inte användning för dem så det är bättre att någon annan som uppskattar dem får tillgång till dem.

En påse med kläder och prylar till Sellpy.

En påse med kläder och prylar till Sellpy denna månad.

16 tankar kring ”Månadens in och ut februari 2016

 1. Maria

  Om du sparat kassaskrinet i så många år – spara det i några år till. Barn älskar kassaskrin och säkert din dotter också. Barn tycker också att det är roligt med en leksak som föräldern lekt med. En treåring uppskattar kassaskrin och det hänger med som leksak i många år.

  Svara
 2. Veronica

  Hur funkar Sellpy? Säljer de till bra priser eller är Tradera bättre när märkeskläder ska säljas av?

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Eftersom Sellpy säljer sakerna på Tradera tror jag inte det är någon större skillnad mot att sälja själv. Slutpriset bör bli detsamma, men du får ju mindre del av kakan själv via Sellpy, samtidigt som du slippar all administration med foto, text, kontakt, posta etc.

 3. Vicky.toria

  Jag vill tipsa om att man kan lämna in slitna och trasiga och t.o.m kläder med fläckar som inte går bort, till kappahl. De har en textil insamling nu (läs mer på hemsidan) och man får en värdescheck på 50 kr per påse som gäller tre månader i deras butik :)

  Svara
 4. Hulda

  Hej!
  Finns ju en annan ”säljhjälpfirma” som heter Simplet, vilken är bäst?
  Tänkte försöka sälja lite kläder och andra grejer.

  Svara
  1. K.A.L

   Sellpy lämnar & hämtar påse/ar men Simplet lådor (flyttlådeaktig men lite mindre som ung en bananlåda), som man lämnar av till ett Schenker-utdelningsställe. Pga det så kan man anlita Simplet var man än bor i landet men Sellpy hämtar & lämar bara inom Stockholm. Jag tycker det verkar jättesmidigt med Sellpy men eftersom jag inte bor i Stockholm anlitade jag Simplet. Det gick smidigt med lämna in lådor mm. Sen la de upp mina varor till ett fast pris på Tradera i tre månader. Det som inte såldes inom den tiden gick till auktion fr noll kr. Det som såldes till fast pris fick jag ok pris för men akutionsgjerna för mkt små summor. Det kändes väl sådär när det var fina festblåsor, men jag antar de legat i garderoben för länge för att nån ska vilja betala mer för dem :) så man har väl bara sig själv att skylla för det. Totalt sett fick jag i alla fall in mer pengar än om det fortsatt samla damm i gardeob/förråd. Simplet-folket var dessutom trevliga att ha att göra med, mkt hjälpsamma så jag tänker absolut anlita dem fler gånger, har redan en ny utrensningshög på gång till dem!

  2. Herr Minimalist

   Jag kände faktiskt inte till Simplet tidigare (även om Fru Minimalist gjorde det), tack för tips!

   Tack för en utmärkt sammanfattningen av skillnaden K.A.L! Superbra att det även finns liknande alternativ för dem som bor utanför Stockholm. :)

  3. Fru Minimalist

   Har inte använt Simplet då vi varit tillräckligt nöjda med Sellpy, men tur att vi har läsare som testat och kan berätta. :) Lycka till!

 5. Hulda

  Jag har beställt 1 påse från Simplet nu. den är på 100 x 60 så där skall jag lämna in lite kläder i.
  Tycker också det är bättre att få lite pengar än att det ska hänga kläder i garderoben som aldrig används.

  Svara
 6. Hulda

  Nu har påsen kommit och skall ” bara ” fyllas. Är det för sent att skicka med vinterkläder nu?
  Väntar på Fru Minimalists vårkapsel! Ska bli kul att se hur den ser ut. Sen undrar jag över hur många kläder du sammanlagt har ? Om man räknar in alla årstider och även det som ligger / hänger i väntan på att bestämma om de ska sparas eller slängas.

  Svara

Kommentera