Minimalism på allas väggar

I samarbete med Mind Your Wall.

Vi har en otroligt rolig nyhet att delge er läsare. Vi har nämligen fått möjligheten att ta fram två minimalistiska posters tillsammans med Johanna Ekblad på företaget Mind Your Wall. Den första postern är nu formgiven och klar, och finns att beställa hos Mind Your Wall (här)!

Postern har ett citat som följt med oss sedan starten på vår minimalistiska resa, nämligen; ”Minimalism är som att skala en lök lager för lager”. Redan 2013 strax efter att bloggen startade så skrev vi om just denna metafor (här). Och citatet/metaforen och dess budskap känns lika relevant för oss idag så här drygt 5 år senare.

En budskapstext för att påminna sig om att minimalism är en lång resa, en livsstilsförändring och inget litet projekt eller en quick fix. Efter att ha prylbantat kommer du hitta ytterligare onödiga saker att göra dig av med som du tidigare trodde var oumbärliga. Och för varje bortprioriterat fokus inser du att det finns ytterligare distraktioner som kan skalas bort. Det är resan och inte målet som räknas. För det kommer på ett eller annat sätt alltid in nya saker i ditt liv, och det dyker ständigt upp nya frestelser och distraktioner som pockar på din uppmärksamhet. Och så ska det vara men minimalism hjälper dig att fokusera på det som är viktigast för dig, och pö om pö skala bort allt det där andra.

Men vi backar bandet lite, vad är Mind Your Wall och hur uppkom detta samarbete? Mind Your Wall är en webbutik med handmålade tavlor och tryckta posters med budskap formgivna av Johanna Ekblad. Bakom varje motiv finns en historia och en intention att peppa i vardagen.

Det här med mantran, budskapstexter och pepp i vardagen är något jag och Herr Minimalist använt länge. När vi flyttade ihop hade vi flera hemgjorda tavlor med fina budskap att bli påmind om i vardagen, några av dem ser du nedan i bild. Redan då för 5-6 år sedan började vi prata om att skapa stora, fina tavlor med minimalistiska citat på väggarna. Men som många andra idéer slutade det med just en rolig idé. Fram tills nu. :)

Tidigt i våras fick vi kontakt med Johanna på Mind Your Wall via Instagram och upptäckte att vi hade likartade livsfilosofier och de posters hon redan hade i sitt sortiment tilltalade oss. Då väcktes idén om ett samarbete och nu ett knappt halvår senare är den första gemensamt framtagna postern klar – så coolt! :)

Den andra postern är inte helt klar än, men under oktober räknar vi med att ni kloka och kreativa läsare kommer kunna vara med och forma hur den slutligen kommer se ut. Budskapet har vi landat i, men utseendet kommer ni få vara med och tycka till om. Stay tuned!

Men redan nu går det alltså att köpa vår första minimalistiska poster. Och just nu får du 20 % rabatt på beställningar till och med 2 oktober 2018. Ange rabattkoden minimalisterna i kassan. Kampanjen gäller även på Mind Your Walls övriga utbud av tavlor och posters.

På vilket sätt gillar du att få inspiration och pepp i ditt eget hem? Och vad tycker du om postern?

Vill du följa Mind Your Wall på instagram så hittar du Johannas fina konto här. Och vill du se ytterligare fina och inspirerande bilder på minimalist-postern så hittar du det här.

15 tankar kring ”Minimalism på allas väggar

 1. Sophie E

  Ni är så coola! Klockrent citat som man känner igen från både bloggen och er bok. Tänker att postern skulle passa utmärkt i köket för daglig pepp och inspiration! :)

  Svara
 2. Engiftfribarndom

  Nä jag gillar inte riktigt budskap på väggarna. Tycker bättre om bilder isf.

  Svara
 3. Eva

  Nästa steg kan vara att göra textmotiven som mönster för korsstygnstavlor med minigarnnystan i bestämda färger. Den seriösa minimalisten tar sig tid och övar tålamod i pysslet med korsstygnen. Vissa mönster kan till och med helt härma utförandet som gamla bonader har, för dem som inte gillar alltför modern stil.

  Svara
 4. U P O

  ”I samarbete med…”

  En svartvit poster för 389 kronor! ?

  Kom och köp konserverad gröt
  Allting går att svälja med mördande reklam,
  Även lagom söt konserverad gröt.

  Svara
  1. Volvo240

   Känns det ganska bra i magen när man skrivit en sådan kommentar eller känns det ganska dåligt?

 5. Sebbe

  Nej, tack. Jag vill inte öka min konsumtion, skada våran jord och få fler onödiga prylar i hemmet. Jag är nöjd med det jag har.

  Svara
  1. Engiftfribarndom

   Lite samma tanke jag fick faktiskt… inget illa menat men lite tvärtemot hur bloggen hittills inspirerat mig.

 6. Daniel

  Snygg! Ska bli spännande att se hur övriga posters ser ut aom ni tar fram tillsammans. Är tanken att man ska kunna ha dem tillsammans eller ska de vara mer olika för att passa var för sig?

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Det är nog en smaksak om man kommer gilla dem var för sig eller tillsammans, och så beror det kanske på vad ni följare/läsare väljer eftersom ni kommer få vara med och påverka. ;)

 7. Christel

  Nja, varför tänker jag på fåniga Carpe Diem-texter och daterat Odd Molly-typsnitt….
  Bättre kan ni!

  Svara
 8. Anne H

  Oj, nu blev jag lite förvånad! Men är man väldigt visuell och gillar vägg-ord så kan det ju vara nått. Och dessutom känner ett skriande behov av att konsumera lite minimalism ;)

  Svara
  1. Sandra

   Fint tryck med tänkvärda ord. Givetvis kan en inreda med fina tryck och samtidigt vara minimalist, och visuella ständiga påminnelser är ju effektivt om en vill ändra livsstil mot en mer minimalistisk hållning. Kul samarbete!

Lämna ett svar