Lev mer

I samarbete med Mind Your Wall.

Minimalism är inget projekt du bockar av och blir helt klar med, utan det är mer av en filosofi och resa som följer dig genom livets olika faser. I takt med att livet och ditt synsätt på prylar förändras kommer du kunna rensa ut saker som du tidigare trodde var oumbärliga. Du skalar pö om pö av ytterligare lager på löken, och du blir lite mer levande och skapar dig en större frihet allt eftersom du vågar släppa taget om prylar du faktiskt inte behöver.

Här om veckan kunde ni läsare rösta på två varianter av minimalistiska posters som vi tagit fram tillsammans med Johanna Ekblad på Mind Your Wall, varav en skulle tryckas upp. Det var en tydlig vinnare såväl i omröstningen på bloggen som på Instastories och med ungefär 80 % av rösterna vann postern som är inspirerad av vårt bokomslag, nämligen denna stilrena poster:

Tanken bakom motivet är att börja sin minimalistiska resa med insikten: ”Lev mer med mindre”. För att sedan steg för steg prylbanta och minimera bort överflödet till förmån för ökad frihet. Tillslut landar du i en nivå där behov och ägande är i balans och du hittar kärnan i livet; ”Lev Mer”.

Minimalism och att prylbanta är som vi ser det ingen quick fix. Utan mer en livsstilsförändring där du med tiden lär dig mycket om dig själv, dina konsumtionsvanor, prioriteringar och värderingar. Därför gillar vi att omge oss i vardagen med ordspråk och tavlor som symboliserar eller påminner oss om vår minimalistiska resa. Bland annat genom de två posters vi nu tagit fram tillsammans med Johanna på Mind Your Wall.

Det här var de två posters vi haft som mål att ta fram tillsammans under 2018. Vi har en del nya idéer men kommer avvakta och se om det finns behov av och intresse för av denna typ av minimalistiska posters. Vi får helt enkelt se om det blir ytterligare posters framöver eller om vi nöjer oss med dessa två. För oss har det varit en dröm att få ta fram egna posters att ha på väggarna här hemma. Så det känns otroligt roligt och häftigt att nu ha fått göra den här resan tillsammans med Johanna.

Båda våra posters på bilden ovan finns just nu till 20% rabatt, i likhet med övriga utbudet av posters hos Mind Your Wall. In och kika här om du är nyfiken. Rabatten gäller under december 2018.

Vad har du helst på dina väggar där hemma?

6 tankar kring ”Lev mer

 1. Emma

  Fast det är ju fortfarande konsumtion, oavsett om man gör det under namnet ”minimalism”. Och en tavla är ju lika skrymmande oavsett vad man har för motiv på den, så vad spelar det för roll, då kan man ju lika gärna köpa en begagnad på loppis. Tycker nog det rimmar lite illa att ni försöker kränga på folk mer saker och hetsa till nykonsumtion. Visst jag fattar att ni vill tjäna pengar, men då är ni ju precis som alla andra.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Visst är det så. En bok har vi också lagt ner tid och pengar på att skriva, den kan vi också tjäna pengar på (men aldrig så mycket att det väger upp de pengar vi lagt ner på att skriva den). Men vi tror inte att vem som helst skulle slentrianköpa en sådan här tavla. Vi tror mer om våra läsare och följare än att de spontanköper tavlor till höger och vänster.

  2. Sandra

   Emma, du verkar bli irriterad på att just Minimalisterna visar upp saker som vi läsare kan välja att köpa. Varför denna irritation? Bloggen handlar ju inte om att sluta köpa saker, snarare att välja med omsorg efter att verkligen ha utvärderat behovet.

   Tolkar ditt inlägg som att du förväntar dig att Minimalisterna lovat oss läsare att aldrig göra reklam eller försöka slå mynt av all den tid o engagemang de lagt ner på denna blogg? Har själv inte uppfattat ngt sådant löfte, vi läser detta på en plattform som jag antar bekostas av Minimalisterna själva. Om så är fallet bekostar de din läsning Emma, så varför inte unna dem möjligheten att finansiera denna plattform?

   Tolkar också ditt inlägg som att Minimalisterna ”gör fel” som visar på ngt som går att konsumera.

   Min uppfattning är att Minimalisternas trovärdighet inte alls påverkas av enstaka reklaminlägg för deras bok eller för posters. Snarare tvärtom eftersom bok o posters sprider samma budskap som inne på bloggen.

   Sen unnat jag er verkligen att kunna dra fördel (tex genom att sälja böcker eller posters) av det enorma arbete ni lagt på att inspirera o utbilda oss läsare.

   Tack för fin blogg!

 2. Harmagedon

  De är fina era posters men jag gillar inte alls text på väggen så inget för mig. (Det är något med bokstäver som gör att min blick fastnar. Jag blir tom störd när kollegor har muggar med ”Världens bästa pappa”) Jag har tavlor som jag köpt på resor och en del handvävda tavlor en släkting gjort. Plus all fantastisk konst min dotter skapar och sätter upp m kludd överallt.

  Svara
 3. CJH

  Plåtskyltar med bilder av amerikanska bilar, Route 66-motiv och annat USA-relaterat. Inramade collage med liknande grejer och med ölunderlägg. Ska det vara konst ska det vara föreställande konst, jag har någon marinmålning med ett segelfartyg. Och en liten amatörmålning med motiv från min uppväxtstad. Idrottsmedaljer och diplom, förstås.

  Gillar inte någon av postersarna vare sig till budskap eller design, men hade jag varit minimalist hade jag tyckt att den med texten var snyggare än den med löken.

  Svara

Lämna ett svar