Lev mer med mindre

I samarbete med Mind Your Wall.

Som vi berättade för ett par veckor sedan tar vi fram två posters med minimalistiska budskap tillsammans med Johanna Ekblad på företaget Mind Your Wall. Den första postern vi tog fram tillsammans ser du på bilden ovan, och nu har det blivit dags att med er läsares hjälp bestämma hur den andra postern vi tar fram ska se ut.

Du kan alltså vara med och påverka utformningen av en poster som skulle kunna pryda din egen vägg. :) Vi har gemensamt bestämt själva budskapet/citatet, och tagit fram två förslag på hur detta skulle kunna formges, och bland dessa förslag får ni vara med och rösta vilken ni skulle föredra.

Den ena (högra) postern är inspirerad av vårt bokomslag och tanken bakom motivet är att gå från början av sin minimalistiska resa; ”Lev mer med mindre”. Steg för steg minimerar och prylbantar du bort överflödiga och onödiga saker. Tills du landar i en frihetskänsla och på en nivå där behov och ägande är i balans, du hittar kärnan i livet och landar i: ”Lev mer”.

Den andra postern är tänkt som en tratt som ska symbolisera frihet och glädje, och där bara det viktigaste och som ger mest glädje tillslut är kvar och kommer ut ur tratten. Textens utformning är i samma stil som vår tidigare poster ”Minimalism är som att skala en lök lager för lager”, som du ser högst upp i inlägget.

Vi upplever posters och tavlor som ett väldigt enkelt sätt att förändra ett rum och det är något vi själva jobbat mycket med för att skapa hemtrevnad i vår bostad. Än så länge har vi mestadels använt befintliga tavlor som vi hade i lägenheten, men då rummen är fler i huset än i vår lägenhet kommer vi på sikt pryda väggar med bilder på barnen samt minimalistiska budskap.

Vilken av tavlorna gillar du bäst och vill ska komma ut på marknaden framöver? Rösta nedan fram till den 26 november 2018.

9 tankar kring ”Lev mer med mindre

 1. Thore

  Jag gillar den högre bilden för att den är mer stram. Jag har svårt för snirkliga texter. De känns svåra att ta på allvar. Men den tidigare ni haft med skala lager på lök var helt rätt just för att lökar har former.

  Svara
 2. FruEfficientBadass

  Eftersom jag tycker att Prylbanta-omslaget är genialiskt måste jag säga det högra, även om det vänstra var fint det med. Hur fick ni till röstknappen? Är den kopplad till just er plattform eller kan man göra det även från Blogger? Hade ju varit så kul!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Om du använder wordpress så heter verktyget ”Yop Poll”. Var hyfsat användarvänligt efter att ha googlat fram en enkel instruktion. :)

 3. Sara

  Den högra är klockren, dels för att den anspelar till boken, men mest för att budskapet går fram på ett så slagkraftigt sätt. Det tog några sekunder innan jag insåg att postern till vä föreställer en tratt… så den är inte lika tydlig tycker jag.

  Svara
 4. Ida

  Den högra är ren i sitt formspråk!

  Men vill ni inte att folk ska konsumera mindre, inte mer?

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tack för input!

   Vi har aldrig varit för den extrema minimalismen med ”minst prylar när hen dör vinner”. Däremot tycker vi man ska konsumera utifrån vad som är värdeskapande för en, inte shoppa slentrianmässigt eller av fel anledningar. Väldigt många vill faktiskt ha något på väggarna i ett hem, något som motiverar dem, får dem att tänka till, eller påminner dem om något.
   Vill man inte ha något på väggen ska man inte köpa den. Gillar man den inte ska man inte köpa den. Men gäller det motsatta så kan man fundera på det. Typ så :)

Lämna ett svar