Minimalisterna reser igen

Äntligen är det dags för semester även för oss och för första gången ska vi åka till varmare breddgrader under sommarsemestern. I vanliga fall brukar vi hålla oss i Sverige på sommaren med sommarstugebesök och fjällvandring.

Att det skulle vara tropisk värme även i Sverige lagom tills det är dags att ge sig av var inget vi kunde förutspå när vi bokade resan så lite snöpligt känns det allt att lämna Sverige när vädret är som bäst. Värt att tillägga är att min nuvarande arbetsgivare inte tillåter längre ledigheter under andra delar av året än just dessa tre juliveckor så det gäller att passa på om man har en förkärlek för exotiska resor.

Som vanligt blir det ingen färdig charterresa utan istället en i minst detalj på egen hand hopsatt resa. Denna gång till tre olika öar i Karibien där vi ser fram emot både äventyr som snorkling, kajak, surfning, exotisk mat och upptäcktsfärder men så klart även några fullständigt lata dagar i hängmattan och vid poolen.

Med stor sannolikhet kommer våra resvanor att förändras den dag vi skaffar barn och därför passar vi på att besöka rejält avlägsna eller krävande resmål idag så att vi den dag då vi inte längre har möjligheten känner att vi rest av oss och kan njuta lika mycket av en tillrättalagd vistelse på en mysig grekisk ö eller en stuga i Stockholms skärgård.

Utöver att följa våra egna tips i packa rätt och minimalistiska packningstips så har jag gjort packningen ytterligare lite enklare och lättare denna gång genom att byta fysiska böcker mot en Kindle som varken blir större eller tyngre oavsett hur mycket läsning jag tar med mig. Fantastiskt!

Bloggen kommer inte inte helt gå på semester då vi förberett några inlägg i förväg men vi själva kommer däremot att ta en liten paus från skrivandet och rensandet de närmsta veckorna och bara fokusera på nuet. :)

Ha en härlig semester och fantastisk sommar! 

10 tankar kring ”Minimalisterna reser igen

 1. PG

  Önskar er en riktigt trevlig semester! Det är ni väl förtjänta av! :)

  Kan berätta att Karibiens öar lockar undertecknad också. Har läst så många reseskildringar i form av seglingsäventyr som innefattat karibien. Finns väl även en avlägsen dröm att man skulle skulle göra detta innan det är dags att trilla av pinn (segla dit alltså).

  Hoppas ni skriver en liten sammanfattning på bloggen, även om kanske inte reseberättelser klassas som ”minimalistiskt”.

  Svara
 2. ekomammaistan

  Hoppas att ni får en skön semester!

  Vi tänkte liknande er innan vi fick barn och även om vi inte gjorde några längre resor av den typen ni gör nu, så passade vi på att storstadssemestra med fokus på kultur. De resor vi gör nu är mer solsemester vid Medelhavet och att vi åker till vårt lantställe så det känns helt rätt.

  Svara
 3. engineerinpink

  Hej!
  När jag inser hur mycket kläder och prylar jag har (trots att jag aldrig varit varken materialist eller modeslav) fascineras jag än mer av er och andra som lever minimalistiskt. Har några ämnen jag gärna skulle läsa om här:
  – Ni som har så slimmade och välkoordinerade garderober, hur gör ni med tvätt? Kan allt tvättas med allt? Jag vill helst inte köra delvis fulla maskiner, men om jag hade haft färre antal av tröjor/skjortor/byxor så skulle jag behövt tvätta oftare eller hålla mig till enbart mörka eller ljusa kläder.
  – Minimalism i städskrubben, vad behövs? Jag har alldeles för många olika rengöringsmedel och går tyvärr på reklamen allt för ofta (lever aldrig upp till förväntningarna), bra tips mottages tacksamt.
  Ha en skön semester!

  Svara
  1. Johan

   Hejsan! Grumme har på sin hemsida ett förslag på städutrustning som är rätt minimalistisk: Länk till sidan

   Själv tvättar jag alla kläder tillsammans, och jag har aldrig haft några problem. Jag har inte så mycket vittvätt, men mina vita t-shirts eller strumpor har aldrig fått färg av övriga kläder (men då har jag aldrig haft några röda eller andra starkt färgade kläder heller).

   Jag tror personligen att det i många fall är onödigt att dela upp tvätten så mycket som de flesta verkar göra. Vissa delar ju upp inte bara i ljust och mörkt, utan separerar även underkläder, handdukar, sängkläder o.s.v.

  2. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Det högar vi vanligtvis delar upp kläderna som ska tvättas i är vit-tvätt och ”resten” :) som då innehåller alla tänkbara färger och material. Oftast är dessa maskiner fulla när de körs, särskilt den sistnämnda.
   Jag har även ett par klädesplagg som körs i 30 grader, den maskinen brukar bli halvfull, men det känner vår maskin av.
   Lakan och handdukar kör vi i 60 grader.

   När det gäller städskåpet har vi gått över till att enbart köra Grumme-såpa på allt. Vi har en lite blomspruta som vi fyllt med vatten och lite Grumme-såpa som vi sprutar på allt från toalett och handfat, till tv-bänk och spisen, och sen torkar av. Det kanske kan bli ett inlägg om det senare för vi tänkte lite annorlunda tidigare och hade då ett par olika produkter.

 4. engineerinpink

  Tack för tipsen Johan, ska kolla in Grummes sida. I mitt fritidshus är ”mix 40” den vanligaste tvätten och det går för det mesta bra eftersom jag har tvättat det mesta många gånger. Jobbkläderna är jag försiktigare med eftersom det är mycket svart och vitt.

  Svara
 5. Anna

  Vi kör ljus 40, mörk 40 och underkläder/handdukar i 60. Ibland blir det träningskläder på snabbprogram i 30 men det är bara när det är kris :-)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Det låter som vi brukar göra som jag beskrev i kommentaren ovan. I ”mörk” inkluderar vi dock i princip alla färger från ljusblått och grått till svart och rött.
   Jag är uppväxt med att dela upp tvätten i tio olika högar med gula plagg (väldigt få av naturliga skäl ;) ), röda och rosa plagg (oftast ganska få det med), vita och så svarta såklart. Sen jobbade jag som aupair ett år där alla barnens färgglada klädesplagg blandades hej vilt och jag upptäckte då att det gick ju hur bra som helst! :) Sedan dess har jag aldrig delat upp tvätten i mer än vitt och ”resten/färger”, och anpassat graderna efter plagget såklart.

Lämna ett svar