Snart är Prylbanta här

Tidigare i veckan meddelade vår förläggare Johanna Kullman på Norstedts förlag att vår bok Prylbanta – Färre saker, större frihet, hade kommit från tryckeriet. Därför åkte vi igår till Norstedts för att klämma och känna på boken för första gången samt signera några exemplar. Det är en sak att ha sett boken i pdf-format och en helt annan att se den i tryck, särskilt då texten på omslaget är i blindtryck vilket gör sig absolut bäst i verkligheten.

Så här glad är Herr Minimalist när han får signera böcker.

Och så här glad är Fru Minimalist när hon får signera böcker.

När vi kom hem började Herr Minimalist genast bläddra, skrocka och gotta sig i boken. Medan Fru Minimalist känner att hon inte vågar öppna den på minst två år av rädsla för att hitta stavfel eller något annat tokigt. Komiskt vad olika man kan reagera och känna kring samma situation.

Det är en overklig känsla att boken nu finns i tryckt format. Liksom att komma in på Norstedts och få se sin bok stå bland många andra av höstens nyheter från betydligt mer kända ansikten.

Omslaget är för övrigt illustrerat av Lukas Möllersten och vi tycker verkligen att han lyckats fånga bokens budskap väl. När vi ändå nämner vår geniala illustratör Lukas och vår underbara förläggare Johanna är det även på sin plats att nämna vår fantastiska redaktör Sofia Hannar. Utan detta drömteam hade det med största sannolikhet inte funnits någon Prylbanta idag.

Den 29 september 2017 släpps boken, så om mindre än två veckor kan även du klämma och känna på den. :)

19 tankar kring ”Snart är Prylbanta här

 1. Anna

  Grattis till er bok! Jag har läst er blogg ett par år nu och förutom att ni skriver så kloka och bra blogginlägg verkar ni vara väldigt trevliga och sympatiska personer. T.ex. svarar ni i princip alltid på kommentarer och alltid med trevlig ton. Därför blir jag lite extra glad för er framgång!

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Haha, det är ju nästan som ett tecken på att den borde köpas ist ;) Du kanske sedan kan hyra ut den till andra som också står i slutet av biblioteks-kön, haha! ;)

 2. E

  Grattis! Följer med intresse er blogg och gillar era funderingar och som någon ovan skrev er positiva ton. Kön var lång på biblioteket men jag väntar och ser fram emot att läsa.

  Pappersrensning är det tips som fick snabbast och bäst effekt hemma hos mig. Många pärmar och papper rök och vilken lättnad. Generellt också färre plagg i garderoben och mycket mindre inflöde av saker.

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Tack så mycket! :)
   Kul att pappersrensningen var startskottet för dig, det tar ju sällan så mycket fysisk plats men kanske desto större mental sådan att både veta att den finns och att känns osäkerhet för vad man kan göra sig av med (det mesta ;) ). Härligt att höra att inflödet minskat, det är ju en så otroligt viktig aspekt i det hela, som många dock både omedvetet och medvetet blundar för.

 3. Caroline

  Åh, vad spännande! När ni avslöjade att ni skrivit en bok så tipsade jag mitt bibliotek och önskade att de skulle köpa in den. Det gör att jag står först i kön och får låna den rykande färsk och oläst : ) Jag känner mig hedrad!

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Åh, vad roligt att höra! Så brukar jag också göra, tipsa bibblan och få läsa boken rykande färsk och oläst. :) På vårt bibliotek tar de dock ut en reservationsavgift om den som tipsat garanterat ska få låna den, men det brukar vara värt den tian.

 4. Tina Sundström

  I natt kl 2 väckte min 5-åring mig, han var törstig. Efter att ha gett honom lite vatten och lagt honom igen sneglade jag på min telefon och såg att boken som jag bevakar på Adlibris kommit in, er bok! Jag beställde den där och då mitt i natten :-) och enligt Adlibris så är den redan på väg. Jag längtar!

  http://www.idareme.se/

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Vi jobbar med att förhandla om förlaget kring det. ;) Självklart tycker även vi att det ligger i bokens profil att den ska finnas som e-bok, men tyvärr är det inte så vanligt att debutantförfattare inom fakta-kategorin får igenom sådant innan förlaget vet om boken/författarna säljer.

Lämna ett svar