Samarbete: Våra bästa köp och försäljningar

Visste du att ca 8 av 10 svenskar har köpt eller sålt något genom Blocket? Och att mer än hälften av alla saker säljs inom en vecka? År 2016 motsvarade värdet på det som annonserades på Blocket 14 procent av hela Sveriges BNP. Med tanke på de senaste årens trend att köpa och sälja begagnat är det inte konstigt att nästan alla du känner har en relation till och erfarenhet av Blocket. Vilket är toppen med tanke på att begagnat handeln är bra ur miljöperspektiv.

I det här inlägget tänkte vi berätta om några av våra bästa köp respektive försäljningar via Blocket, samt ge våra bästa tips vid köp och försäljning på andrahandsmarknaden.

Våra 3 bästa köp- och försäljningar via Blocket:

 1. Barnvagnar. Vi har köpt båda våra barnvagnar på Blocket och även hunnit sälja den ena via samma tjänst. Vår första älskade barnvagn från Kronan var en av de första barnrelaterade prylarna vi köpte begagnat när vi väntade Storasyster. När hon 16 månader senare skulle bli just storasyster sålde vi vidare enkelvagnen till ca 80 procent av vad vi köpte den för knappt två år tidigare. Samtidigt köpte vi vår nuvarande vagn, en dubbelvagn från Bugaboo.
 2. Tv-bänk. Vi sålde en tv-bänk som var skrymmande och otroligt tung. Den vägde över 50 kg och var således inte något du bara bär iväg under armen. Köparna var en kortväxt kille och tjej som båda höll på med styrkelyft, så utmärkta köpare som till vår glädje hyfsat enkelt bar ut den otympliga möbeln. Vårt hem kändes 50 kg lättare när den var såld. :)
 3. Tripp Trapp-stol. Att lägga upp en bevakning på något du vill köpa är smart, det gjorde vi när vi var ute efter en Stokke Tripp Trapp-stol. Genom att använda pushnotiser ger bevakningen dig snabbt information när det lagts upp passande annonser i önskade stadsdelar. För oss dröjde det inte många dagar förrän vi fick tag på en i den färg vi ville ha.

Våra 3 bästa sälja-på-Blocket-tips:

 1. Bra pris. Vad som är ett bra pris varierar beroende på hur mån du är om att bli av med saken i relation till hur beroende du är av att få in maximalt med pengar för den. Vi brukar oftast jämföra vad andra lagt upp motsvarande vara för och lägga oss strax under.
 2. Tydlig annons. Du vet själv hur irriterande det är när annonsen har dåliga foton, eller du saknar viktig information i texten. Fotografera i bra ljus och från olika vinklar. Skriv en tydlig rubrik och relevant annonstext med information om färg, ålder, skick, modell och eventuella defekter. En informativ och rättstavad annons ger ett förtroendeingivande intryck.
 3. Tänk tajming. Ha tajming i åtanke oavsett om det rör sig om val av årstid, månad eller dag i veckan. Våren är den årstid då Blocket har flest besökare på sin sajt och söndagar är den veckodag då flest personer kikar in. Själva brukar vi lägga upp annonser mot slutet av veckan då vi har lättare att ta emot köpare under helgen än på vardagar.

Du vet väl om att du kan ha Blocket i fickan genom deras app? Det är perfekt för dig som är ute efter något specifikt och snabbt vill få information och vara först att kontakta annonsören när du skapat bevakningar. En vinnande strategi för den som vill göra Blocketfynd!

Berätta gärna i kommentarerna om dina egna bästa köp eller försäljningar via Blocket! :)

Detta inlägg är ett samarbete med Blocket.

19 tankar kring ”Samarbete: Våra bästa köp och försäljningar

 1. karin

  åh jag måste säga att jag lovat mig själv att inte sälja via blocket mer. Spekulanter som lämnar återbud i sista sekund eller helt enkelt bara ghostar en. Andra spekulanter som blir jättearga och kränkta när man sålt fast man kommit överens med dem att de kanske ska komma och kolla till helgen.
  Sitter nu med en jättefin torktumlare men kommer nog ge den till röda korset pga det är helt enkelt inte värt besväret. Skulle önska mig en Blocket-tjänst med reviews på deltagare så folk kanske inte betedde sig som de gör.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Oj, vad tråkigt med så dåliga erfarenheter. Det har jag aldrig råkat ut för. Jag tycker det är jobbigt med folk som försöker pruta när jag redan satt lågt pris och skrivit typ ”prutat och klart” eller liknande ;)

   Det där med betyg är ingen dum idé, det har jag Tradera lyckats bra med!

  2. Hanna FranckHanna

   Håller med om det där med betyg och problemen med Blocket. Av den anledningen har jag precis börjat testa Shpock, en app som typ är som Blocket, men som har ett betygssystem. Den är dessutom gratis. Har hittills bara sålt en sak, och såg då till att lämna ett bra betyg till köparen och hoppas få samma tillbaka :)

 2. Händelsevis

  Håller med Karin men har inte helt gett upp än. Jag har ändå köpt många bra saker på Blocket! Mest till barnen. Sålt har vi bara gjort ett fåtal gånger o då möbler och teknik.
  En otippad och väldigt trevlig sak med Blocket tycker jag är att man träffar folk man aldrig skulle träffat annars! Jag känner mig liksom mer som en del av mitt samhälle ju mer jag interagerar med folk som inte bara är mina vänner.
  Lite flummigt kanske men det gör mig glad!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   En väldigt bra poäng och inte alls flummigt! :)
   Att interagera med främlingar skapar trygghet och ett trevligare samhälle. Senast idag var jag och köpte en ståbräda second hand av en föräldraledig pappa och blev ståendes och pratade 10-15 minuter om barn och föräldraledighet etc efter att själva affären var avklarad. Väldigt trevligt! :)

 3. Eva

  Har aldrig sålt något på Blocket, däremot köpt tre saker, skrivbord och två takkronor. Bordet hade jag ändå tänkt köpa och kom på att kolla på Blocket innan jag åkte till IKEA. Det blev inget besök på IKEA utan nästa dag levererades samma bord (via Blocket alltså) monterat och till lägre pris. Smart! Bästa köpet är dock mina fina takkronor. Få gillar dem men det är jag som bor här och jag älskar dem! :)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Ja, Ikeamöbler är ju toppen att köpa på Blocket för att just slippa montera. Men också för att det är hyfsat lätt att få exakt den modell och färg man ville ha eftersom många av dem säljs den vägen och har specifika produktnamn som är sökvänliga.

 4. M

  Jag tycker att det bästa med blocket är att man får sålt saker så snabbt! Antingen säljer man på en gång, eller inte alls. Det absolut bästa jag köpt via blocket måste vara skötbordet till första barnet. Det var helt nytt/fint men till halva priset. När vi bytte bostad och fick en annan planlösning i badrummet sålde vi det dock! Det bästa jag sålt är faktiskt när vi sålda två st skoställ. Även de sålde vi efter vi flyttat då vi fick en inbyggd garderob istället för klädkammare. Vi sålde dem inte ens mycket pengar men jag var så glad över den försäljningen för att det gick så snabbt från det att vi lagt upp annonsen tills dess att de var hämtade, vi slapp åka och lämna dem på secondhand och någon som behövde dem fick dem för en billig peng! Det gjorde mig glad :) jag har inga dåliga erfarenheter av blocket förutom att man förstås kan lessna på de som bjuder långt under priset man satt, men det är en liten del av allt det positiva! :)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Ändå härligt när man köpt något på Blocket och sedan säljer det vidare så att möbeln eller prylen i sig lever vidare. :)

 5. Ann-Marie

  Det kanske inte har så mycket med att sälja på blocket att göra, men jag undrar om ni märker på hur stort storasyster minimalists ha-begär är, jämfört med andra barn i hennes ålder?
  Vanligtvis brukar barn vara väldigt materialistiskt fixerade, båda mina föräldrar är hamstrar och köper saker för skojs skull, och barn (inklusive mig själv) är väldigt lättpåverkade av föräldrars mentalitet.
  Man var fixerad vid t.ex. tidningar med medföljade leksaker och annat ”skräp” som har gjorts reklam för på TV. Jag kan se på min lillasyster, som snart fyller 10, kan få för sig att hon MÅSTE ha pokemonkort för att det såg kul ut på TV, eller att hon MÅSTE ha den där leksaker hon såg i butiken.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Hmm…rolig och bra fråga. :) Nu när hon är i en trotsig 2,5-åring med en lillebror så är väldigt mycket ”mitt” bland leksaker och böcker. Vi har ju en Bundlinglåda
   (http://minimalisterna.se/valj-en-hallbar-uppvaxt/) där leksakerna byts ut med jämna mellanrum, och där har det aldrig varit några problem att hon vill hålla kvar något när vi packar lådan för att lämna tillbaka leksakerna, trots att de kan ha varit ”favoriter” och ”mina” bara någon halvtimme tidigare.

   Vi hoppas vi kan vara förebilder för barnen och att de vill göra som vi gör, snarare än precis tvärtom i ren protest. :) Jag tror det kan komma mer fixering kring leksaker och specifika saker när hon blir äldre. I dagsläget har hon i princip aldrig kollat på tv eller barnprogram etc och pratar därför heller inte om att hon vill göra det. Vi vuxna tittar inte heller på tv, så där har det fungerat att barnen gör som vi gör. :)

 6. Mackan

  Diggar er blogg och era inlägg! Dock minskar er trovärdighet med ett sådant här uppenbart köpt och säljande inlägg. Jag tycker också att ni redan i inledningen skulle ange att det är skrivet i samarbete med Blocket och att ni får betalt för att skriva det.

  Svara
 7. Mackan

  Hej igen,

  Samarbete mellan vad? Herr och fru minimalist? Det kan stå för mycket. Ni borde hålla er till termen sponsrat och även nämna i inledningen att det är ett sponsrat inlägg (vilket inte torde vara ett problem att göra det tydligt då ni är transparanta i övrigt).

  Svara
  1. Eva

   Är inte särskilt förtjust i detta med sponsrade inlägg (då det riskerar att sänka trovärdigheten) men jag måste, i rättvisans namn och som mångårig följare här på bloggen, ge minimalisterna rätt här. De har varit mycket tydliga från allra första början med detta inför oss läsare och därför kan man inte anklaga dem för något i detta hänseende. De gör vad de vill med sin blogg och man kan välja om man accepterar andras val liksom man vill att andra respekterar ens egna och allt så länge landets lagar och regler följs. Att ”samarbete” kan missuppfattas kan jag förstå men det är ändå ett vedertaget sätt att uttrycka en vanlig affärsrelation. Hoppas jag inte låter överdrivet försvarande eller på annat sätt besserwisseraktig nu. Har bara behov att uttrycka min åsikt när folk blir lite anklagade när de faktiskt agerat korrekt.

 8. Anonym

  Bästa försäljningen: soffa, köpte en ny och behövde bli av med den gamla. Sålde den gamla på mindre än 1 v. Räknar alltid att folk prutar skamlöst så jag sätter högre pris än vad jag accepterar och går ner lite vid intresse så att köparna känner att de har gjort en bra affär. Säljer mycket saker och träffat folk av olika slag, de värsta köparna är de som prutar innan de har kollat på produkten och inte dyker upp trots avtalad tid. Brukar aldrig hålla något till någon utan de är först till kvarn, den som kommer hit först får köpa. Såvida jag inte säljer på auktion/tradera.

  Svara

Lämna ett svar