Flyttrensning och second hand

Detta inlägg är ett samarbete med tjänsten Sellpy.

Andrahandsmarknaden är något som behöver växa i Sverige och det behöver bli enkelt att köpa och sälja second hand. Prylar och kläder som inte används utan bara förvaras i folks hem och förråd behöver komma ut i användningskretsloppet igen. Det ska vara minst lika enkelt att köpa begagnat som nytt. För begagnat är mer miljövänligt och billigare än att köpa nytt. Därför gillar vi tjänster som Sellpy, som underlättar och tar hand om all administration, tid och energi det tar att sköta second hand-försäljningar.

I samband med vår flytt i augusti gjorde vi oss av med stora mängder saker. Vi lät Sellpy sälja det saker som vi inte skänkte till Stadsmissionen. I vår Sellpy-butik kan man hitta allt från vår tekanna från Eva Solo och våra sista Cult Design-ljusstakar, till mina röda Acne jeans och Odd Molly-tunika. Men också barnsaker som en sparsamt använd Ergo Baby-bärsele, några Brio-leksaker barnen rensade ut eller samlingen med Micro Machines (någon mer som hade dessa som barn?). Och mycket mer. Kolla gärna in vår Sellpy-butik här, men köp bara om det är något du eller dina barn faktiskt behöver. ;) (saker som säljs försvinner från Sellpy-butiken).

Känner du igen mikro-bilar eller micro machines?

Vi började använda Sellpy när de var nystartade efter tips från någon av er uppmärksamma läsare. Sedan dess har vi testat att sälja via tjänsten flera gånger, samt även varit på andra sidan som köpare av saker via dem. Deras tjänst dök upp i precis rätt tid för oss som redan hade prylbantat ett par år och började tröttna på att administrera Tradera-annonser.

Vi har därigenom även sett den utveckling som skett på Sellpys plattform och prismodell och tycker hela tiden de gör små förbättringar som gynnar såväl de som köper via Sellpy som de som säljer. Exempelvis att du som säljare själv kan redigera annonsen och ha kompletterande information om varorna du säljer, som att något är sparsamt använt, använt av ett barn, små i storleken etc. Det vill säga detaljinformation om produkten som köpare gärna vill veta.

Exempel på vad Sellpy säljer åt oss hos Tradera.

Numera tas heller ingen avgift ut för saker du skickar med men som Sellpy bedömer inte kan säljas. Däremot tas 10 kr ut per sak som de försökt sälja i omgångar men som ändå inte blivit såld, och det tycker jag känns fair. Även upphämtningsområde är något som ständigt utökas. Nu när vi flyttat ett par mil utanför stan kan vi ändå få Sellpy-påsar upphämtade, det hade vi inte fått för 1-2 år sedan. Som sagt, ständig utveckling som gynnar och underlättar för alla!

Vill du också beställa hem Sellpy-påsar så kan du göra det här.

Vad på din att-köpa-lista/önskelista kan du leta efter second hand? Och vad har du där hemma som du skulle kunna släppa taget om och låta Sellpy sälja åt dig? Kanske hittar du inspiration bland sakerna i vår Sellpy-butik.

Detta inägg är ett samarbete med Sellpy.

8 tankar kring ”Flyttrensning och second hand

 1. EA

  Jag har använt sellpy efter att ni tipsade om det, och tycker det är superbra för saker som är bökiga att sälja själv tex ömtåliga saker som porslin etc, tunga saker eller elektriska prylar. Jättesmidigt! :) Vet att dem har fått kritik, tror det kan handla om att folk tyvärr överskattar värdet på begagnade prylar… Tummen upp från mig! :)

  Svara
 2. Josefin

  Jag har precis gett Sellpy en andra chans :) Testade för något år sedan och det var katastrof. Men! Kan ju bättra sig, såklart. Dock har inte en enda grej än så länge sålts i min sellpybutik, trots att det är märkesvaror därav vissa är helt oanvända. Håller samtidigt på att sälja några grejer själv på tradera, som jag får sålt. Vet inte vad det beror på, faktiskt. Nu är mina sellpygrejer nere på 10 kronor så får väl se hur det blir …

  Själv letar jag efter vinterskor på tradera! klassiska Chelseaboots i svart eller brunt. :) Har lagt bud på ett par för 140 kronor just nu!

  Svara
 3. Jenka

  Jag har som mål att köpa allt jag behöver begagnat, sen går det inte alltid, men det är ett bra mål. Hittills, under de två månader som gått sedan jag skaffade målet har jag klarat det! Sedan har jag också nästan köpstopp, bara sådant som jag behöver/vill ha som går sönder får bytas ut till ”nytt”. Denna månaden blev det begagnade byxor efter att mina fått hål som inte går att laga snyggt.

  Sellpy är bra eftersom det är lika smidigt som att handla i vilken internetbutik som helst. Däremot tycker jag inte man ska behöva böka med att skriva ut fraktsedel och skicka tillbaka varor när de är trasiga eller felbeskrivna i annonsen, som jag råkat ut för. Men på det stora hela tycker jag de är bättre än deras rykte.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Jag håller med om att köpa allt som behövs begagnat är ett toppenbra mål! Jag hade det som grundtanke när vi flyttade till huset nu och hade massa bevakningar på Blocket under sommaren och tidig höst. Tyvärr kom det inte ut så pass mycket möbler och lampor mm som vi hade hoppats så en del nyköp har det ändå fått bli, men mycket kan vi också ha tålamod med och avvakta tills det dyker upp second hand på ett eller annat sätt.

 4. Karin

  Du skriver att du tycker att det är värt det att slippa administrera försäljningen på Tradera men då antar jag att du antingen inte betalar Sellpys avgifter eller får betalt på annat sätt av dem för detta reklaminlägg. För om Sellpy säljer en sak åt mig för 100 kr får jag 40% dvs 40 kr, och av de 40 kr ska jag betala 10 kr i annonseringsavgift. Kvar blir 30 kr. Hade jag sålt på Tradera hade avgiften blivit 10% dvs 10 kr och jag hade fått 90 kr, alltså tre gånger så mycket! Eller så hade jag sålt min pryl i en lokal köp- och säljgrupp på Facebook och fått hela förtjänsten själv… Sellpy verkar vara en jättebra tjänst men priset de tar för tjänsten är orimlig.

  Svara
 5. Sebbe

  Jag är nöjd med Sellpy.
  Jag tycker det är värt, eftersom då slipper man administrera försäljningen. Eftersom tid är mer värd än pengar. Man kan skaffa pengar, men inte mer tid. Jag går i skolan och vill använda min fritid för sånt som är viktigt.

  Svara

Lämna ett svar