Barnens konto fick påfyllning

Under maj månad rensade vi lite extra här hemma och den rejäla vårrensningen berodde på att vi ville testa att sälja saker och kläder via tjänsten Simplet. Vi har tidigare provat Sellpy som har en samma affärsidé och varit nöjda med resultatet.

Vi lovade att återkomma med uppföljning av hur det gick med försäljningen och har fått många frågor under sommaren och tidig höst. Anledningen att det dröjt är helt enkelt att försäljningen av sakerna dragit ut på tiden och först nu har vi fått sammanställningen över hur det gick. Det står på hemsidan att det ska ta 1-3 månader och vi vårt fall tog det nog lite drygt 3 månader.

Odd Molly-klänning som såldes med hjälp av Simplet.

Odd Molly-klänning som såldes med hjälp av Simplet.

Simplet fungerar som så att du beställer en fraktpåse eller fraktkartong via hemsidan och fyller med saker du vill sälja. Simplet gör en sortering och säljer sedan dina saker via vanligtvis Tradera, men även Blocket och Ebay används. De mäter, väger och fotograferar dina varor, samt sköter all kundkontakt. Något som var extra bra var att du fick med små klisterlappar där du kan notera information om saken du vill sälja som inte Simplet kan veta. Exempelvis att plagget är helt oanvänd, litet i storleken, använt av ett barn etc.

Simplet_pase_kartong

Vi upplever att Simplet tar betydligt professionellare foton av klädesplagg och prylar än vi själv lyckas göra. Du som brukar handla via Tradera och Blocket vet ju själva vikten av bra foton på produkterna du ska köpa eller sälja.

Hur mycket får du då behålla själv av kakan? Simplet har en trappa där du får behålla mer ju mer du säljer för, så här ser den ut:

simplet_modell

Vi är nöjda med användandet av tjänsten Simplet som helhet och den påfyllning av barnens sparkonto som pengarna gav. Det är i sig inga stora belopp det rör sig om, men pengarna kan förhoppningsvis växa sig större med tiden. Om du bad oss berätta vad vi lade i Simplet-påsen i maj skulle vi inte ens kunnat räkna upp hälften om vi inte fått sammanställningen över försäljningen nyligen. Det var helt enkelt överflödiga saker som nu omvandlats till sparpengar.

När du beställer hem en påse eller kartong som ska fyllas med saker tenderar du också att få tummen ur och rensa ut några surdegar eller saker som du tidigare tvekat kring att göra dig av med, men innerst inne vet att de inte har någon legitim anledning att få stanna och ta upp plats i ditt hem. Våga testa Simplet! De kanske blir dina nya rensnings- och försäljningskompis. :)

Har du testat tjänsten Simplet eller motsvarande?

8 tankar kring ”Barnens konto fick påfyllning

 1. Sophie E

  Jag har också använt mig av både Sellpy och Simplet och upplever dem som likvärdiga. Å ena sidan ger det inte så mycket pengar tillbaka, men å andra sidan behöver jag själv lägga otroligt lite tid för att få dessa pengar, så jag tycker det är värt det. Plötsligt dimper det ner ett välkommet litet tillskott för saker jag inte ens minns vad det var jag lämnade iväg till försäljning. :)

  Svara
 2. Anders Pengaregn

  Halloj!

  Är det främst märkeskläder som går att sälja via dessa företag eller går det med i princip vilka kläder som helst så länge dom är hela och rena? Vi har en grabb på snart två år som växer ur kläder på löpande band och det hade ju varit smidigt att peta ned dom i en påse och få en slant:)

  MvH Pengaregn

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Jag skulle säga att det främst är märkeskläder. Jag tror både Simplet och Sellpy har som riktmärke att plagget/saken ska värderas (av dem) till över 50 kr begagnad för att lägga upp den till försäljning. Gå in och kika på Tradera eller bolagens Instagram vad de lägger upp för typ av plagg så får du nog en känsla för nivån. Om du har orken och tiden är ju ett annat alternativ att sälja dem på loppis för typ 10 kr/styck…många bäckar små… :) alternativt göra klädpaket och sälja på Tradera. Vi har dock numera valt att skänka bort det mesta av barnkläderna som lillebror växer ur då vi inte tycker det är värt pengarna och hellre lägger vår lilla lediga tid på annat. :)

 3. livslevandes

  Jag har testat Simplet nu, faktiskt efter att jag läst om dem i ert tidigare inlägg :-) Vi gjorde stora rensningar förra hösten här hemma, skänkte bort och slängde det mesta. Men en del av det vi sparade kände vi efter en tid att vi kunde släppa i alla fall, och beslöt oss för att testa Simplet. Det har fungerat jättebra. Och de har sålt sakerna till mycket bättre priser än jag själv hade vågat ta för dem, dessutom!

  Svara
 4. Hur tänkte du nu?

  Jag hittar inte dem på Tradera =(
  Kan någon länka en annons så jag kan söka på deras aktinte?!!

  Har själv bara provat på SELLPY å jag tyckte att de var okej. Men vill gärna kolla SIMPLET oxå!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Gå in på Tradera och välj ”Avancerad sökning” under vanliga sökfältet. Nästan längst ner kan du i fältet ”Annons från säljare” fylla i Simplet.

Lämna ett svar