Delvis ofrivillig rensning som ger extrapengar

Ibland får man ett rensningssug i en speciell låda, skåp eller kanske garderoben. Det kan nästan ge ett slags rus och du känner en stark tillfredsställelse efteråt. Andra gånger kan utrensningen ske helt eller delvis ofrivilligt. Som när något går sönder och därför slängs. Eller när du växer ur kläder och inser att du inte kommer ha den storleken inom överskådlig framtid och därför gör dig av med dem.

Delvis ofrivilligt har jag, Fru Minimalist, denna månad rensat ut en hel del kläder. Bland annat en favoritklänning, en snygg jeanskjol och min studentklänning. Liksom ett par somriga festskor som jag verkligen tycker är grymt snygga, men tyvärr inte lika bekväma som de är snygga att se på. Kläder från märken som Karen Millen, Replay, Odd Molly, Tiger of Sweden och Boomerang rensades ut, det är inte utan att den retroaktiva shoppingångesten smyger sig på. :)

Festskor från Replay som varit en favorit hos Fru Minimalist. Som småbarnsmamma gäller numera mer jordnära skor på fötterna. :)

Festskor från Replay som varit en favorit hos Fru Minimalist. Som småbarnsmamma gäller numera mer jordnära skor på fötterna. :)

Anledningen till utrensningen är att samtliga dessa plagg blivit för små efter en och snart två graviditeter där kroppens former förändrats. Dessutom har jag även växt ur vissa av klädesplaggen mentalt. När det gäller skorna har jag blivit mer bekväm av mig och gillar helt enkelt inte att strutta runt på allt för höga och smala klackar varken till vardags eller fest.

Studentklänningen har jag bara använt ett par gånger, men den hade hög nostalgisk ränta, vilket gjort att den fått hänga med länge. Med betoning på hänga, det var nästan 15 år sedan den användes sist. :) Trots nostalgin och alla glada minnen som klänningen framkallar, så kändes beslutet att rensa ut den helt rätt.

Studentklänning från Boomerang. Gillar verkligen mönstret med de små blommorna.

Studentklänning från Boomerang. Gillar verkligen mönstret med de små blommorna.

I samband med denna kläd- och skoutrensning passade vi på att använda oss av Simplet. Simplet hjälper dig att sälja prylar och kläder som du vill sälja på exempelvis Tradera. Företaget startade förra året med anledning av samhällets resursslöseri. Ur såväl miljö som privatekonomiskt perspektiv finns det flera fördelar med att säljer saker till någon annan på andrahandsmarknaden så att de får möjlighet att användas vidare. För om du var en sak skulle väl du vilja användas tills du var utnött? :)

Eftersom det är första gången vi använder oss av tjänsten Simplet kommer ett inlägg senare i sommar med uppföljning kring hur försäljningen av prylarna och kläderna gick. Liksom hur vi tycker Simplet fungerat som tjänst i övrigt. Än så länge har det varit väldigt smidigt och det enda vi behövt göra är att registrera oss på hemsidan och få en påse inklusive fraktsedlar hemskickade, fyllt påsen med diverse prylar och kläder, och skickat tillbaka denna.

Har du något exempel på när du rensat ut något helt eller delvis ofrivilligt?

12 tankar kring ”Delvis ofrivillig rensning som ger extrapengar

  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Om jag minns rätt skiljer sig dels hur stor del av kakan man får behålla själva. Sen hämtade Sellpy sakerna vid dörren, i alla fall när vi använde dem i vintras, medan du postar sakerna till Simplet i en speciell påse eller kartong (du får fraktsedlar av dem).

   Kan återkomma i uppföljningsinlägget med mer info kring vad som eventuellt skiljer dem åt.

 1. Ida

  Vi står inför en flytt nu i sommar och då om någonsin blir man mer eller mindre tvungen att rensa ordentligt. Speciellt leksaker tycker jag är jobbigt att göra sig av med. Våra två flickor är snart tonåringar och legointresset har därför dalat men jag vill liksom inte sälja bort legot ändå. Märker att jag vill spara inför kommande syskonbarn och blivande barnbarn (vilket ju är väl positivt med tanke på åldern på våra töser ;) Problemet är bara att högen med stuff som bara ska sparas och inte användas börjar bli ganska stor. Sedan har vi ganska mycket spel som tar stort utrymme men de använder vi faktiskt. Har just nu ett loppisbord där jag billigt säljer bort grejer och inget av det kommer att återvända hem, det som eventuellt blir över skänker jag bort. Det verkar dock inte vara riktigt loppistider just nu, maj är en ganska hektisk månad överlag och loppishallen ekar tom. Tack för övrigt för en mycket bra blogg!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Förstår att det känns jobbigt att behöva spara saker som eventuellt kan komma till nytt hos framtida släktingar. Mitt tips är att tar en diskussion med föräldrarna till de du tänkt ska ärva sakerna och frågar dels vad de verkligen vill ärva. Så du inte sparar massa saker som senare inte kommer användas, något som är otroligt vanligt att föräldrar gör och som vi skrivit litegrann om här:
   http://minimalisterna.se/tio-ars-sparande-till-vilken-nytta/
   Liksom frågar om de kan tänka sig att förvara någon låda med sakerna som kanske ligger närmast i tid att få ärva.

  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Haha, hade inte sett den tidigare men den var ju klockren! Speciellt eftersom den var i ekologisk bomull också. Tack för tipset! :)

 2. Linnea

  Hur har det gått med ER Simplet försäljning? Är Ni nöjda? Tänker Ni använda Er av det igen?

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Både jag och nej, jag har inte fått någon direkt återkoppling på om sakerna blivit sålda ännu. Tack för påminnelsen, ska höra av mig och se hur det gått! :)

 3. Madde

  Hur gick det med försäljningen på Simplet? Skulle ni rekommendera det till andra? Sitter och funderar på om jag skulle testa det eller inte…

  Svara

Lämna ett svar