Uppföljning av second hand-försäljning

Eftersom vi fått en del frågor både på instagram och på bloggen gällande hur det gick med vår Sellpy-försäljning så kommer här en kort uppföljning och redogörelse:

 • Av 22 inlämnade saker valde Sellpy att sälja 20. Om man är missnöjd med vad som valts bort kan man numera få saker omvärderade, vi accepterade dock urvalet de gjort.
 • Vi lämnade in allt från festklänning, porslin och kökstillbehör, till bröstpump, leksaker och barnvagnsregnskydd, en salig blandning alltså.
 • Samtliga 20 saker som lades ut till försäljning blev också sålda. Du ser en del av våra saker samt slutpriser på bilden nedan.
 • De två dyraste inköpen, två klänningar från märket Karen Millen, gav föga förvånande bäst betalt om än bara ca 10% av nypriset, men bättre än att hänga oanvända i min garderob.
 • Totalt försäljningsvärde blev över 2 200 kr, varav vi får en delmängd utifrån Sellpys villkor.
 • Pengarna sätter vi in på barnens sparkonto och köper aktier och fonder för.

Några av våra sålda kläder och prylar genom Sellpy.

Vill du själva testa Sellpy, kanske rensa under julledigheten för att du har tid eller för att det fyllts på med nya grejer under julhelgen, så kan du beställa Sellpy-påsar här. I bästa fall hinner du få lite extrapengar under fattiga januari. :)

Detta inlägg är inget samarbete med Sellpy utan bara en uppföljning av hur vår försäljning gick för att vi fått flera frågor kring det. Det här var femte gången vi sålde saker via Sellpy sedan vi testade dem första gången i början av 2015 när bolaget var nytt. Vi tycker det funkar bra och upplever att de ständigt utvecklar bolaget utifrån synpunkter från kunderna. Kanske har de i perioder växt för fort för sitt eget bästa, även om det alltid funkat bra för oss både vid köp av dem, samt försäljning via dem.

Vad har du där hemma som du inte längre behöver och som har ett värde för någon annan?

11 tankar kring ”Uppföljning av second hand-försäljning

 1. Josefin

  Funderar på om jag ska våga testa Sellpy igen. Har testat två gånger och inte gått nått bra någon av gångerna. Skickat in 20-30 saker, tjänat 200 men med det stora problemet att de slängt helt nya plagg. Funderar på att pröva en tredje gång för vet de gjort förbättringar. Men har även blivit missnöjd vid köp av dom. Köpte en tröja som var sönder och fläckig, och så råkade de skicka en Iphone hem till mig som jag inte köpt eller betalat för (skickade såklart tillbaka). Har tre vänner som testat och ingen har positiv erfarenhet, så vet inte om det handlar om otur.

  Svara
 2. Ca

  Barnen sålde på Blocket ett leksakskök med tillbehör idag samt en bilbana. 600:- in totalt. Sålde även av leksaker på Tradera och fick in ca 370:-
  Barnen fick lite pengar till spargrisarna men resten sparar vi undan. Framöver skulle vi också vilja sätta in all försäljning på deras fondkonton.

  Svara
 3. Fröken Minimalist

  Jag sålde av en hel del när jag började rensa. Kläder fick jag jag totalt över 3 000kr. Sedan sålde jag även gitarrer och liknande, vilket av självklara skäl gav betydligt mycket mer. Det är verkligen kanon att sälja det man inte använder!

  Svara
 4. Jeanette Sandelin

  Sellpy var en enorm besvikelse då jag skickade massor av mkt fina kvalitétsplagg och prylar och endast fick nån futtig hundring. ALDRIG mer. Av inskickade 60 saker såldes kanske 10-15 saker till kratigt underpris. Slängdes resten tro? Replay-jeans t ex. Och en kappa av mkt dyr design. Puts väck.

  Svara
 5. Malin

  Jag har använt Sellpy tre gånger, varav den tredje är igång. Jag tycker att det har gett en bra slant till mig (totalt ca 2500 kr). Att saker säljs till lågt pris kan man ju inte klandra Sellpy för – det handlar om tillgång och inte minst efterfrågan. Om det inte finns några som vill betala för grejen spelar det ju inte någon roll om det är Sellpy eller jag själv eller som lägger ut det. Fördelen med dem är att jag slipper fota och packa o posta. Eftersom jag värderar min tid väljer jag att betala för det (vilket det ju blir genom intäktsfördelningen). Har även sålt några saker själv och det har funkat bra och ger ju givetvis mer klirr i kassan. Men då måste jag ju sköta all administration också. Jag kan lika gärna skicka påsen till Sellpy som att skicka till återvinning för det som är primärt för mig är rensningen – att det ska bort.

  Svara
 6. Emanuel

  Föredrar att lämna kläder/föremål till välgörenhet när det gäller så förhållandevis lite pengar. Kanske väljer att betala in något mindre just den månaden till välgörenhetsorganisation (som kompensation). Så resonerar jag. Är dock medveten om att alla kanske inte har utrymme för välgörenhet i sin budget.

  Svara
 7. Karin

  Så bra att försäljningen blev lyckad.

  Jag uppfattar Sellpy som proffsigt. Har handlat mycket fina kläder därifrån.

  Svara
 8. Patricia

  Hur skickar man tallrikar i påse med posten? Går inte de sönder då? Kläder är väl inget problem, men ömtåliga saker…

  Svara
 9. Camilla

  Jag har aldrig sålt via Sellpy men just köpt första gången från dem (barnkläder). Men när jag tänker på hur jag själv resonerar då jag letar efter produkter att köpa på Tradera så är jag villig att ge mer betalt när det är en mer utförlig objektsbeskrivning än vad det blir på Sellpys saker. Där blir det så generellt. På exempelvis märkeskläder så är det relevant för mig om ägaren skriver att plagget är använt två gånger eller liknande information. Så tänker jag. Så vill jag ha in pengar så säljer jag nog hellre själv. Annars lämnar jag det till Gåvan secondhand så pengarna går till välgörenhet.

  Svara
 10. Rebecka

  Second hand i all ära, men jag säljer hellre själv på Tradera än att låta Sellpy göra det. Jag vet vad sakerna är värda och sätter ett utropspris som känns bra för mig. Skulle de inte säljas för utropspris får man omvärdera istället.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Det gjorde vi också första åren när vi rensade ut saker och innan barnen kom. Nu finns det inte samma tid. Vi skänker istället mycket till second hand, och säljer en del via exempelvis Sellpy när vi rensat ut mycket på kort tid som har ett hyfsat andrahandsvärde.

Lämna ett svar