Capsule wardrobe hösten 2016

När Lillebror Minimalist kom och det visade sig att amningen fungerade utmärkt den här gången, till skillnad från med Storasyster Minimalist, bestämde jag mig för att inte skapa någon capsule wardrobe för hösten 2016.

Den skulle visserligen bli otroligt minimalistisk med tanke på att jag till vardags använder en handfull plagg och har så gjort sedan han föddes och räknar med att göra fram till början av 2017. Då det är en så pass speciell tid i livet när man alltid måste vara klädd för att ta fram brösten i tid och otid, känns den ändå inte helt representativ för just en capsule wardrobe.

Även om jag inte gör någon regelrätt capsule wardrobe under hösten 2016 så tänkte jag ändå dela med mig av hur pass få plagg jag faktiskt använder då jag själv är lite imponerad över att jag inte tröttnar i större utsträckning. :) Det är inget plagg som är nytt utan allt har funnits i garderoben sedan graviditeten och majoriteten av plaggen ändå längre tillbaka.

Ytterkläder
Skaljacka 1
Höst/vårjacka 1

Peak Performance kavaj

Vår- och höstjacka från Peak Performance.

Skor
Sneakers 1
sneakers_nyaÖverdelar
Kofta 2
Amningstop 2
Amningslinne 1
Amningst-shirt 1
Amningströja långärmad 1

I princip alla överdelar som är i bruk denna höst ligger här samlade i byrålådan.

I princip alla överdelar som är i bruk denna höst ligger här samlade i byrålådan.

Två mjuka sköna toppar från Boob.

Två mjuka sköna amningstoppar från Boob.

Underdelar
Amningsklänning 2
Jeans 1

Totalt summerar det till 13 plagg. Bra mycket färre än de cirka 30 som mina vanliga capsule wardrobes har legat på.

Samtliga amningsplagg är från Boob Design och klänningarna är kombinerade amnings- och gravidplagg. De användes betydligt mer på kontoret som gravid än hemma som föräldraledig, men då vi varit på tillställningar som bröllop och kalas, samt har ett stundande dop för Lillberor Minimalist har de kommit till användning ett par gånger och ska då såklart finnas med ovan.

Eftersom jag är föräldraledig används även mysbyxor och hoodie hemma i stor utsträckning, liksom träningskläder då jag börjat på mammaträning som vissa läsare kanske sett på Instagram. Hemmamysplagg och träningskläder brukar dock hållas utanför din capsule wardrobe. De förstnämnda borde kanske vara med under den här speciella perioden när de används mer än vanligt (?), det blir i så fall ett tillägg av två plagg.

När det blir kallare kommer jag behöva lägga till vinterjacka samt vinterskor, men i övrigt bör inga plagg tillkomma höstens capsule wardrobe. Det enda ”plagg” som finns på önskelistan är ett par ballerinaskor, får se om de kommer in under hösten eller först i vår.

Vill du läsa mer om eller se bilder från mina tidigare capsule wardrobes så hittar du det här:
Hur du skapar dig en capsule wardrobe
Tankar och lärdomar om capsule wardrobe
Fru Minimalists gravid capsule wardrobe våren 2016
Fru Minimalists capsule wardrobe vintern 2015/2016
Fru Minimalists capsule wardrobe hösten 2015

13 tankar kring ”Capsule wardrobe hösten 2016

 1. Karin Svensson

  Capsule wardrobe? Inte en aning om vad det menas med de orden.
  Undrar om det är samma tänk som jag har: Kläder som passar ihop, ett eller
  ett par byxor ihop med den och den tröjan, den och den blusen?

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Du får gärna läsa våra andra inlägg som länkas nederst i inlägget för större förståelse gällande capsule wardrobe. Det handlar mer om att begränsa sin garderob under en viss period (vanligtvis 3 eller 6 månader) och i längden bara ha plagg du älskar i din capsule wardrobe-garderob, men för att kunna använda färre (ibland betydligt färre) plagg så kräver det att din garderob matchar hyfsat väl kors och tvärs, som du är inne på. :)

 2. Händelsevis

  Kul att läsa! Särskilt som jag har samma situation just nu med amning och föräldraledighet. Har inte satt ihop min kapsel än men tror jag redan vet hur den kommer bli. Jeansen är på varje dag och amningslinne. Har dock betydligt fler linnen än dig, både pga vill variera, har ingen tvättmaskin samt blir spydd på lite nu och då. Men sånt går kanske över :-)

  Svara
 3. Eva

  När jag hör ”capsule wardrobe” så får jag ibland bilden av att man kapslar in sig i sin garderob i tre eller sex månader och därmed får en rejäl paus från förväntningar och andra påfrestningar utanför… ;) Folk talar ju om sin ”kapsel”. Vad ska man tro om man aldrig hört om begreppet tidigare? :)

  Svara
  1. Maria O

   Det där lät riktigt skönt. Att ta en paus från allt i några månader hade inte varit fel.

 4. Maria

  Intressant! Häpnar dock lite inför orden om att tröttna på något plagg. Det har nog aldrig hänt mig. Jag har alltid känt redan från början om jag gillar ett plagg eller ej. Mitt problem är mer att jag trots det släppt in rätt mycket som jag egentligen inte gillar, för att det kan vara bra att ha…

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Jag tror det där med att tröttna på plagg kan ha att göra med livsfas och ”stil” med mera. Jag upplever exempelvis att min stil ändrats nu efter att ha fått två barn mot åren innan dess. Sen om det beror på att jag hade en liten ”speciell” stil innan dess och numera vill ha mer klassiska och tidlösa plagg som fungerar i fler sammanhang och i alla sammanhang, eller om det beror på att jag förändrats och ”mognat” i och med föräldraskapet, är lite oklart. Det kanske både och. Kanske kan skriva ett helt inlägg kring detta inser jag. :)

 5. Käthe

  Helt vid sidan om ämnet, men orkar inte leta längre. Jag upptäckte er blogg igår kväll när jag egentligen skulla ha släckt sänglampan och scrollade lite hastigt förbi en text om återvinning/inlämning av mobiltelefoner. Hur jag än gjorde sen så hittade jag inte till ämnet igen. Var hittar jag det?
  Jag försökte hitta en Sök-ruta men kan ha missat den.
  På förhand tack. Vilken superbra blogg detta verkar vara!
  Käthe

  Svara
 6. Käthe

  II NU hittade jag givetvis Sök-rutan av en tillfällighet när jag var inne på Frågor och Svar, men inte just den texten jag letade efter.
  När jag läste er tolkning av begreppet minimalist kom jag helt osökt att tänka på min barndom, dvs 50-60-talet då man inte köpte prylar och resor hysteriskt året runt och ärvde varandras kläder. Och gick nåt sönder så lagade man det.
  Det var ju egentligen samma livsstil som ni tillämpar nu, om jag får generalisera.
  Käthe, igen

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Det finns nog flertalet likheter med hur vi levde tidigare och minimalism. Både vad gäller det praktiska och hur man såg på vad som är viktigt i livet. Back to basic. :)

Kommentera