Minimalisternas önskelista hösten 2016

Även minimalister suktar efter kläder, saker och prylar ibland. Ofta görs en romantiserad behovsananlys som när den avslöjas gör att det i slutändan inte blir något köp. Andra gånger är det något som faktiskt behöver ersättas och konsumeras utifrån konkreta behov. I det här blogginlägget tänkte vi visa några av de saker vi suktar efter inför hösten 2016 och pratar om att eventuellt köpa.

Större bostad. Vår tvåa på 60 kvm börjar kännas trång. Att barnen väcker oss vuxna om natten är vi vana vid men att de även väcker varandra är jobbigare för alla. Liksom att båda ibland sover i vår säng, gärna på fel ledd, då är 160 cm inte alls så brett som det låter. :) Vi suktar efter 5 r o k, ca 130 kvm, på rimligt avstånd med kommunala färdmedel från jobbet (< 1 timme) radhus, villa, lägenhet, vi är öppna för allt, bara området känns rätt! :)

Kanske ett sånt här hus? Bild från JM.

Kanske ett sånt här hus? Bild från JM.

Ballerinaskor. Det kanske låter som fel säsong att vilja ha denna typ av skor, men Fru Minimalist behöver ett par platta skor (japp, det är ett konkret behov :) ). När pumps blir för uppklätt, sneakers för nedklätt och stövlar för varmt, då behövs skor likt dessa! Redan våren 2014 insågs behovet av denna typ av sko vilket ni kan läsa om i blogginlägget Skor jag äger vs skor jag behöver. Jakten har pågått under dessa 2,5 år utan framgång. Ett par gånger i månaden saknas ballerinaskorna i skogarderoben, inte minst under två täta graviditeter då pumps varit lite småjobbiga att gå i. Med två småbarn är tiden att gå och strosa på stan väldigt knapp, så kanske får det bli en chansning och beställa skor på nätet.

Ballerina "Nadia" i svart läder från Isabella Löwengrips företag Flattered.

Ballerina ”Nadia” i svart läder från Isabella Löwengrips företag Flattered.

Tröjor. Herr Minimalist har upptäckt ett behov av eleganta men samtidigt bekväma och mysiga tröjor att ha främst på jobbet men även vid sociala sammankomster på helgen etc. Skjorta är ofta för uppklätt och piké för kallt. Siktet är inställt på tröjor likt den på bilden nedan. Enfärgat, enkelt men ändå snyggt.

Exempel på mysig tröja som Herr Minimalist önskar sig i höst.

Exempel på mysig tröja som Herr Minimalist önskar sig i höst.

Höj- och sänkbart skrivbord. Att sitta är det nya röka har väl ingen missat. Vi har på senare tid läst mycket om hur dåligt det är för kroppen att vi sitter så mycket. På jobbet löser Herr Minimalist det genom att stå vid datorn stor del av dagen och vi skulle gärna ha samma möjlighet här hemma. Dels vid bloggande men också vid jobb hemifrån. Kanske är Ikeas skrivbord Bekant lösningen?

Höj- och sänkbart skrivbord Bekant från Ikea.

Höj- och sänkbart skrivbord Bekant från Ikea.

Lektält barnen. Eftersom vi bor så pass litet har vi inte så mycket barnleksaker och än mindre ett barnrum. En liten bokhylla i vardagsrummet rymmer barnens böcker, lite duplo och en låda blandade leksaker i framför allt trä. Ibland gör vi en koja genom att lägga en filt över vårt skrivbord, lägger in kuddar och kryper in och läser böcker mm. Vi har en romantiserad bild av att det skulle vara mysigt med ett lektält att läsa och leka i, skrivbordskojan är onekligen i trängsta laget för vuxna. :) Det ska vara diskret i färgen och gärna tillverkat i ekologiskt material. Tälten på bilden nedan kommer från Granit respektive Jollyroom. Har någon av er läsare lektält och används det eller har vi en romantiserad bild? :)

Lektält eller tipitält, det vänstra från Granit och det högra från Jollyroom.

Lektält eller tipitält, det vänstra från Granit och det högra från Jollyroom.

Som vi inledde blogginlägget med så kommer vi inte gå loss och shoppa allt ovan, men det finns i våra tankar och på vår önskelista. Kanske hittar vi drömhuset, kan inreda ett barnrum med lektält, skapar ett arbetsrum med höj- och sänkbart skrivbord, och får en garderob med plats för sköna tröjor och ballerinaskor. Den som lever får se. :)

Vad står på din önskelista för hösten och vad har du egentligen för shoppingbehov?

Detta blogginlägg är inte i samarbete med eller sponsrat av något av företagen som syns på bilderna eller omnämns i texten.

42 tankar kring ”Minimalisternas önskelista hösten 2016

 1. Ekot

  Ni är duktiga med att vara återhållsamma och sparar ständigt pengar på att bo litet och inte ha bil, kan ni inte bara köpa de här sakerna? Tältet är väl en bra julklapp? Ni vuxna kan ju få ert före jul så det kan användas på julkalas. Skrivbordet får kanske inte plats nu, men efter flytt?

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Allt utom huset (beroende på vilket hus såklart) skulle vi kunna köpa idag rent ekonomiskt. Anledningarna ser snarare ut så här:
   Skorna och tröjan – Vi har inte hittat några vi är helt nöjda med.
   Skrivbordet – Vi har ett annat skrivbord idag och om vi av olika skäl behöver bo kvar längre än önskat i nuvarande bostad kommer vi göra oss av med det till förmån för att barnen får lite större lekyta. Därav avvaktar vi inköp av nytt skrivbord.
   Lektält – Det finns inte någon helt naturlig plats för detta i nuvarande bostad. Skulle vi göra oss av med skrivbordet vi har skulle dock plats uppstå. Som du är inne på kanske det kan vara en bra julklapp och i samband med det göra oss av med skrivbordet. Det tål att tänkas på. :)

   Även om vi sparar en del pengar på att bo litet så har vi också varit föräldralediga i snart 2 år med arbetsgivare som inte ”skjuter till” något ytterligare under föräldraledigheten. Och priserna på bostäder har ju knappast stått still de senaste två åren ;) Även om naturligtvis vår egen bostad också ökat i värde så är ju den betydligt mindre och har ökat mindre i rena pengar, än en större bostad vi önskar köpa.

 2. Malin

  Jag har äntligen pluggat klart och ska nu börja jobba. Har dessutom nyligen fått barn, så nu behövs en jobbgarderob som passar yrkeslivet och den nya kroppen. Ser det inte som ett romantiserat behov utan något jag verkligen behöver. Tänker dock inte hasta ihop detta, utan köpa något plagg i månaden.
  Tycker det är dags för fru minimalist att få köpa ett par ballerinaskor! Beställ hem några och prova! Jag har inte provat Flattered men är supernöjd med mina från Gabor, så sköna, men ändå snygga. Skönt och snyggt brukar annars sällan gå hand i hand gällande skor :)

  Svara
 3. Helen

  Angående Fru Minimalists ballerinaskodrömmar så skulle jag rekommendera ett par lite rejälare ballerinor än de på bilden. Ett par med lite tjockare sula är mycket skönare för fötterna så att du slipper ömma hälar under barnvagnspromenaderna, de tål blött väder och att jaga småbarn på lekplatser lite bättre och enligt min erfarenhet (ääääälskar ballerinaskor sen många år!) så håller de betydligt längre. Eftersom ballerinaskor är mjuka, små skor med tunn sula så slits de lätt ut även om man köper av god kvalitet, modellen gör att de inte är särskilt hållbara. Skor av modellen på bilden håller sällan mer än en eller möjligen två säsonger (och andra året brukar de se lite tråkiga ut) för mig, men då använder jag dem iofs nästan dagligen sommartid. Nu har jag ett par i svart läder från Vagabond som jag haft i två år och som jag är noga med att pyssla om och de får skoputs och impregnering ett par gånger per säsong. Men trots det börjar de bli slitna där lädret fäster vid sulan, de skapas mot asfalt eller grus när man går och det är svårt att undvika med tunna sulor. Så även om de skorna du tittar på är superfina, så tror jag inte att de skulle vara ett bra köp för dig och ditt liv.

  Svara
  1. MD

   Jag skulle rekommendera ett par ballerinor från Nilsson. Köpte mina förra året men tror jag sett dem i år också. Lite rejälare sula som skrevs ovan, 450kr och äkta läder. Väldigt lika flattereds. Dock är de väl på väg ur butik nu när höstskorna kommit istället.

  2. ANNA

   Både Ecco och Reiker har superbra ”Ballerinaskor” i lite mer rejäl modell. Skinn, rågummisula och mer fotriktiga inuti än vanliga enklas.

 4. flipp87

  Ååå, jag tycker att det skulle vara jätteroligt om ni köpte ett hus :) Har själv flyttat till ett för inte så länge sen och försöker bygga upp ett trivsamt hem som helt plötsligt har väldigt mycket mer yta utan att shoppa loss som en tok. Inte alltid så lätt att hitta balansgången.

  På min önskelista står en stickad tröja från soft goat (även här behöver garderoben uppdateras efter graviditet) men det blir nog till att avvakta ett år till eller så inför att jag börjar jobba igen. Har blivit mycket bättre på att inte bara handla utan faktiskt önska mig saker vilket gör att jag hinner fundera på vad jag faktiskt behöver. Något annat som står på önskelistan är kyl, frys och en spis… Önskningar förändras över tid har jag märkt!

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Haha, det tycker faktiskt vi också. Tror dessutom vi skulle kunna lära oss en hel del och få nya insikter i samband med en flytt. När vi flyttade förra gången började minimalistiska tankar ta form, men det var snart 4 år sedan och mycket har hänt sedan dess på minimalistfronten.

   Det är mycket klokt att skynda långsamt när det gäller konsumtion, för som du skriver ändras önskningar och preferenser över tid. Plötsligt var de där ”sakerna” eller kläderna som i en viss situation kändes viktiga, inte alls nödvändiga längre. :)

 5. Ida

  På min önskelista står två par nya tights, känner att jag allt mera trivs i sköna stretchiga kläder och tights hör definitivt till den kategorin. Skulle gärna kombinera med stora sköna hoodies som räcker en bit över rumpan. Vi flyttade in i vårt nya (dock gamla) hus för en månad sedan och jag skulle inte tacka nej till nya gardiner i både vardagsrum och kök. De som vi har passar inte våra nya stora fönster alls. Tänkte dock söka på loppis först och se om jag hittar något passande. Nya lakan är vi också i behov av, våra gamla håller på och ramla i bitar. Men det är faktiskt en trevlig present till barnen, släktingarna brukar fråga vad de behöver och sängkläder är lätt att köpa. Tycker behoven blossar upp när årstiderna växlar, nu när hösten smyger sig på så vill jag köpa nya grejer och kläder. Brukar dock avvakta och börja med att rensa i garderoben. Har jag inga plagg att avvara så köper jag heller inget.

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Låter klokt att avvakta. Plötsligt har höstvindarna förvandlats till snöflingor och nya behov uppstår och de gamla glöms bort. :)

 6. cultivating minimalism

  Nyfiken på er syn när det gäller kläder med synlig logotype. Det är något som jag själv aktivt försöker att välja bort då jag inte vill göra reklam genom att bära en logotype på mitt bröst. Det finns så många exempel på personer som köper rätt märke för att passa in i ett socialt sammanhang. Det är nog inte så att det finns ett tydligt samband mellan kvalitet och synlig logotype. I artikeln tänker jag på tröjan från Gant (jag har inget emot Gant utan företaget får bara exemplifiera mitt resonemang).

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Herr Minimalist är mer negativ till synlig logotype på kläder än jag. Hans t-shirts är helt ”plain” utan någon logga eller mönster över huvud taget. Många kläder av bättre kvalitet har ju synlig logga eftersom tillverkaren vill att det ska synas vem som är avsändaren, det är nog svårt att undvika helt i många fall.
   För min del stör det inte att det syns en logga så länge den är diskret. Och jag vill tro att vi har kommit över det där med att köpa ”rätt” märke, men jag kan känna igen det från när jag var yngre och mer påverkbar. :)

 7. Maria

  Jag letar efter den perfekta jobbkjolen till kontoret. Inte så uppklätt som en dräktkjol men inte så vardaglig som en jeans-/manchesterkjol, och absolut inte skinn eller mocka. Den ska ha lite vidd och gå till knäet så att jag kan sitta bekvämt utan att visa halva låren. Sen ska den också ha minst en ficka så att jag slipper bära på mobilen. Enfärgad eller mönstrad är inte så viktigt, men det ska vara en praktisk färg och material som fungerar stora delar av året. Och helst ska den inte kosta mer än 1000 kr (har sett några fina runt 1600 kr och var faktiskt glad när de var för små). Letar vidare…

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Låter iaf som du har en väldigt detaljerad och bra bild över vad du är ute efter, så när den väl dyker upp kommer det kännas väldigt rätt och lätt att köpa den. :)

  2. fruminimera

   Provade just en sån från TIGER som var jättefin!!! Tror nypris var 1200 kr, outletpris var kanske hälften. Tyvärr blev det inte något köp för en storlek var för liten och nästa storlek för stor. De fanns i svart, olika grå och mörkblå, relativt hög i midjan med en söm på snedden mitt över som sen övergick i ett litet sprund på ena låret. Svårt att förklara men jag hittade tyvärr ingen bild trots googlingsförsök, haha…

  3. Helen

   fruminimera: I det läget, med en kjol som är tänkt som en investering och ska användas mycket, så är det ju faktiskt värt pengarna att gå till en skräddare eller sömmerska och få den ändrad så att den passar perfekt. I ett sånt fall ska man köpa den som är lite för stor, så går det lätt att ta in den så den sitter som gjutet!

  4. Maria

   Jag hoppas det, fru Minimalist. Ska kolla in Tiger, tack för tipset fruminimera.

 8. Eva

  När jag såg tältet så tänkte jag att det verkligen borde kunna bli en favoritplats för barnen om det förknippades med en återkommande mys- och lässtund med en förälder som tog in en liten lampa och kuddar i tältet och läste sagor innan läggdags. Men förstår att det behövs större boende innan ni tar in ett tält också. ;)

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Ja, och här hemma läser vi med barnen både på morgonen, eftermiddagen och kvällen :) Eller framför allt med Storasyster Minimalist, Lillebror får ofrivilligt lyssna i samband med amning etc ;)

 9. Therese

  Vi har ett liknade tält, 1-åringen och 4-åringen älskar det ☺️ Men vi bor ”stort” och får plats.

  Svara
 10. Maria

  Jag har inte funderat i termer av önskelista. Antar att behoven kommer att klarna vartefter projekt ”fixa krigszonen” framskrider… Har redan bytt ut lite icke fungerande förvaringslösningar mot bättre (dock betydligt mindre förvaring än tidigare, då det är dyrt att köpa nytt och förhoppningsvis hjälper till i besluten om vad man ska behålla). Nytt golv till barnets rum kommer att bli nödvändigt i pågående renovering.

  Nån form av förvaringslösningar för verktyg och dylikt kommer att behövas, för det är riktigt kaos! Förstår inte varför skruv tillverkas med så otroligt många skallar. Att hitta passande bits när man ska skruva ner saker som tidigare ägare skruvat upp blir en väldigt frustrerande uppgift. Och även med god ordning hade det varit besvärligt. Mannen menade på att en verktygsvagn skulle underlätta ordningen. Jag tror dessvärre att det krävs mer än ytterligare en pryl, även om han säkert har rätt i att det skulle underlätta.

  Svara
 11. ANNA

  På min önskelista, som jag fö. alltid har med mej digitalt (i Appen ”Keep”) i telefonen, står både sådant som jag har ett faktiskt behov av och några saker som gränsar till ”villhöver”.
  Jag tittar på listan och reviderar ibland och det är där jag tittar om jag får frågan om vad jag önskar mej till jul eller födelsedag (förutom då raggsockar som är mitt automatsvar vad det gäller önskningar.)

  Just nu och sedan en ganska lång tid står där: Behöver

  * Gummistövlar (jag vistas massor i skog å mark, mina gamla stövlar tokläcker)
  * Regnjacka, lite längre (äger ingen, samma som ovan + att bära vid andra tillfällen)
  * Silvriga skosnören (metallicsnören brukar vara sträva, mina skor har silvriga detaljer, de som sitter i nu är värdelösa å går upp hela tiden)
  * Svarta bastoppar (Nu när det blir långärmatsäsong har jag 1 top som är ”njae, beroende på vart å med vem” och 1 som kan kallas ”ok, men inte om det är för varmt”. Det är många kalas under hösten så det kanske vore bra om jag fick tag på en eller två nya toppar. Jag försöker vara lite social och träffa någon kompis på stan ibland (för att inte få lappsjuka ;) , egenföretagare, jobbar mkt hemifrån) å då kan det också vara bra att åtminstone ha en hel tröja att ta på.

  Gränsfall Behöver/Villhöver

  * Snygga sköna höst/vinterskor för stadsbruk (mer ”klätt” är gympaskor å mer stadsanpassat än mina stora tjocka pulsa i snön-stövlar som dessutom inte funkar i mellansäsongen här på Västkusten)
  * Väska (större axelremsväska, slitstark och skön att bära, den jag har håller nog inte jättelänge till)
  * Stretchjeans, svarta (jag behöver nog ett par till då det är ganska så ebb i byxhyllan med)

  Och Villhöver

  * Yogabyxor (det hade varit trevligt och praktiskt med ett par till, ganska svala, att byta med.)
  * Lampor till hemmet (vi behöver fler, jag vill gärna ha såna som passar ihop å några skulle behöva en ny skärm)
  * Gröna växter (några fler hade varit trevligt här hemma. Det är en sån sak som får mej att trivas och må bra)
  * Böcker (jag har sett ut ett par faktaböcker som verkar väldigt praktiska och bra, jag ska låna först på biblioteket, sen kanske de kommer upp på önskelistan)

  Som synes är det nästan bara kläder som behövs/villhövs/önskas här.

  Jo, jag önskar mej en katt och höns med men det får stå på vänt då vi bor mitt inne i stan, högt upp i en lägenhet.

  Svara
  1. Maria

   Villhöver, vilket bra ord! Jag lägger ordet på minnet, då det fick mig att tänka i lite nya banor. Känns som att det mesta nog hamnar där, beroende på hur långt man drar det till sin spets, för vad behöver man egentligen?

   Att rensa bland överflödet har gett mig insikten att jag nästan utplånat ”vill”, eftersom jag oftast inte ”behöver”. När jag köper nåt som är övervägande ”vill” till mig själv får jag alltid dåligt samvete. Men tänker jag efter så är det nog ofta de här riktiga ”vill-köpen” som jag verkligen använder, och sörjer när de blir utslitna. Därför vore det kanske vettigt att satsa mer på ”villhöver” än rent ”behöver”…

   Ett tydligt exempel är jeans. I somras behövde jag faktiskt ett par jeans, och hittade till min stora glädje jeans i 70-talsstil, med rejält utsvängda ben. Jag köpte två par, av lite olika modell, och kände mig genast hemskt slösaktig. Men när det dåliga samvetet lagt sig, och jeansen landat såpass i garderoben att de inte kändes nya längre, så upptäckte jag hur härligt det var att äntligen ha något jag känner mig fin i! Det var nån månad innan jag började rensa, och nu känns det som att värdet av att trivas i de kläder man har nog inte ska underskattas. Jag har gått alldeles för många år i sånt jag inte gillar, bara för att det funnits i överflöd.

 12. Jenny

  Våra barn (tre samt ett och ett halvt år) fick exakt det där lektältet i present. Kan inte säga att det används dagligen, särskilt inte under sommaren, men det används tillräckligt ofta för att det ska få stå framme hela tiden. Vi har mjuka filtar i botten och har lagt in kuddar så att de kan leka därinne eller ligga och bläddra i böcker. Det är dessutom smidigt att ställa undan ifall ytan behövs, bara att fälla ihop och gömma i en garderob eller bakom en öppen dörr. Tycker att det är lite väl saftigt i pris men hade varken ork eller tid att göra en Ernst och fixa till ett på egen hand.

  Svara
  1. Fru Minimalist

   På sommaren borde väl tältet gå att ta ut på en altan eller gräsmatta? (Fast ni bor kanske i lägenhet som vi ;) )
   Kul att höra att det kommer till användning iaf!

  2. Jenny

   Absolut, vi hade det ute några gånger men jag var lite rädd för att få gräs- och bärfläckar. Det är handtvätt på tyget enligt tvättrådet och jag tänkte att det skulle vara kul att använda det åtminstone en säsong utan att det blir smutsigt. Det är visserligen 100% bomull och går säkert att köra i maskin, men ändå.

 13. Händelsevis

  I våras hade Emma på Emmas Vintage en guide till att göra ett eget Tipitält. Det såg helt överkomligt ut och blev väldigt billigt! Det fina med sådana kojor är väl att man bara fäller ihop och ställer undan när barnen lägger sig?
  Då gör det ju inget att de tar plats när de används.
  Jag sydde en koja till vår son för ett par år sedan och just nu används den varje dag. Valde en som man trär över soffbordet som en duk. När han lägger sig tar vi bara av den så är vardagsrummet ett vuxenrum igen!
  Här kan man se vår koja: https://handelsevis.wordpress.com/2014/09/12/lektaltet/
  Hade jag haft tidspress hade jag bara tagit ett lakan, klippt, fållat och sedan ritat med tusch eller textilfärg. Eller bara behållit hela kojan neutral, då får man ju tänka själv :-)
  Har sett flera liknande att ha över matbord eller andra lite högre bord, mest på Pinterest tror jag.
  Tycker lek-koja är en ypperlig grej, särskilt när man inte har ett barnrum. Julklapp?
  Flattered har även jag funderat på, om du köper kan du väl skriva om dem och berätta om de är värda sitt pris?

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Tack för tips om tipitält! Säger som föregående kommentar att vi varken har tid eller ork att göra en Ernst. Vi får se om det blir ett tält framöver, före jul blir det nog inte på grund av platsbrist, men det tycks ju helt klart som att barn använder det en bit upp i åldern iaf.

   Måste säga att din lekkoja var superfin och kreativ! :)

  2. Händelsevis

   Tackartackar! Det var även kul att göra! Om ni har ett lämpligt bord och jag går över tiden med den väntade bebisen (och därav klättrar på väggarna) kan jag ju alltid sy ett till er med :-) Dock bygger ju den kojidén på att man har ett sådant soffbord. Har man ett väldigt lågt eller med hylla funkar det ju inte.
   Blir även så himla impad när jag fattar hur stor er blogg blivit! Bara av denna lilla länk i en kommentar skjuter min statistik i höjden på min lilla miniblogg, tack för det! :-)

 14. 1grymekonom1

  Jag har också en lista på saker som ska införskaffas. Den får sen ligga och mogna och olika alternativ till att fixa den där prylen övervägs. Kan vi låna av nån? Eller har nån en extra över och kan ge oss? Är det nån loppis eller rea på g?

  Att bara springa iväg och köpa finns inte på kartan längre. Ofta upptäcker man ju att behovet försvinner eller blivit ett annat.

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Ja, visst är det märkligt med de där behoven som uppstår och känns så påtryckande där och då, och sedan efter en tid inser man att de är borta. :)

   De där ballerina skorna tycks ju inte försvinna dock så de får jag nog ta och försöka skaffa… :)

 15. Jenny

  Våra barn på 1,5 och 3,5 år har just ett sånt tält. Det används inte dagligen (står nästan alltid framme i vardagsrummet) men ofta och till väldigt olika saker: garage, kiosk, koja, gömställe för barn och saker, myshörna, picknickplats osv. Känns som det är bra kvalitet, det är neutralt och lätt att ställa undan. Blir en perfekt julklapp. ;-)

  Svara
 16. Karin

  Jag har tänkt köpa ett sånt tält till vår katt. Hon gillar att ligga under ett lakan i en korgstol som vi har i uterummet. Vad tror ni om det?

  Svara
 17. Elin Hagberg

  Jag behöver snarare göra mig av med saker än köpa nytt men jag behöver göra av med några koftor jag inte använder så mycket och ersätta den jag använder mest med en ny och mindre sliten av samma typ och jag har nu äntligen hittat en bra ersättare på Kapp Ahl så jag ska bara ta mig för att köpa den.

  Jag vill också gärna ha ett par skor i Goretex så jag kan vara ute utan att bli blöt som passar höst/tidig vinter/vår. Jag har dock inte gjort någon research på exakt vilken sko jag ska köpa.

  Ett mer pressande behov är en ny skötbädd och fler stora handdukar. Skötbädden har börjat gå sönder och är svår att rengöra nu när den gått in på barn två och stora barnet börjar behöva en handduk i vuxenstorlek och jag gjorde förut en utrensning av handdukar som var väldigt lyckad och har funkat i 3 år men nu har behoven förändrats. Dock har jag inte riktigt bestämt mig om jag ska byta ut alla handdukar och ge bort de gamla eller bara köpa till några som passar de vi har eftersom det inte är något fel på de vi har, de är bara för få. Samtidigt är det ju kul att få byta ut saker ibland och detta skulle också minska antalet färger som vi för nuvarande har på handdukar om jag köpte matchande i två färger och slängde ut flertalet av våra nuvarande som är i många olika färger.

  Svara

Lämna ett svar