5 minimalistiska frågor inför semestern 2020

Det är dags för semester, men vad gör egentligen minimalister på sommaren. Så lite som möjligt? Så mycket upplevelser som möjligt? För den som är nyfiken på vår sommar 2020 kommer här några frågor och svar för att stilla eventuell nyfikenhet. :)

Vad har du shoppat inför semestern?

Herr Minimalist: Nya shorts. Stort behov då mina tidigare som har flera år på nacken blivit otroligt slitna och urblekta.

Fru Minimalist: En vit topp second hand då en motsvarande favorit nyligen gick sönder. Och en ny bikini som är ett av få nyköp i år tack vare shoppingfritt år. Det känns okej då min gamla bikini har 3-4 år på nacken.

En solhatt finns på listan över saker att köpa på grund av sår i ansiktet som behöver skyddas som jag skrev här, jag har scannat av Tradera men då det är halvakut blir det eventuellt nyköp.

Vilken pryl kommer uppskatta mest i sommar?

Herr Minimalist: Vår grill och min cykel. Efter två år i hus har vi äntligen blivit med grill. Min 20 år gamla cykel som jag fick när jag gick på gymnasiet, har restaurerats hos en cykelbutik. Nu ser jag fram emot att se vad den fortfarande går för. :)

Fru Minimalist: För en vecka sedan hade jag sagt den MTB-cykel jag lånat, men nu efter cykelolyckan säger jag istället min bikini. För i år kommer jag njuta och vara extra tacksam över alla dagar som jag och barnen badar tillsammans.

Var prylbantar ni i sommar?

Herr Minimalist: I klädkammaren och förrådet om vi får tillfälle att inreda dessa. Det har inte behövts tidigare, men ett behov har börjat växa fram med hyllor, bra förvaring mm.

Fru Minimalist: I klädkammaren och bokhyllan. Inte främst böcker, utan annat som hamnat i bokhyllan i brist på annan naturlig plats.

Vilken del av sommaren ser ni mest fram emot?

Herr Minimalist: Husbilsveckan ska bli otroligt spännande. Blir detta en årlig tradition eller en engångsgrej, om några veckor vet vi. :) Men också Gotland som blivit en tradition som vi håller kvar för att hela familjen tycker så mycket om öjn.

Fru Minimalist: Stugveckan i Dalarna ser jag otroligt mycket fram emot, mycket för att det blivit så otroligt lite av mitt Dalarna under vintern och våren på grund av corona. Men också vänner vi ska försöka möta upp på olika platser runt om i landet, det är något speciellt med att ses på platser där man normalt sett inte umgås.

Har ni några tips på temat ”minimalistisk sommar”?

Ja, här är några områden för att experimentera med en minimalistisk sommar:

 • Packning. Packa färre klädesplagg än du tror att du behöver, och packa plagg som fungerar för olika situationer. En klänning som funkar på såväl stranden som restaurangen, ett par shorts för såväl dag som kväll etc, utgå från din garderob.
 • Skärmtid. Lägg ifrån dig mobilen och ta in verkligheten. Genom att spendera mer tid i nuet får du en mer minnesvärd sommar. Kanske är det i sommar som du testar en vecka utan sociala medier eller annan form av digital paus?
 • Prylbanta. Testa att prylbanta ett område där du känner motstånd. Inte något du verkligen behöver och använder (såklart), utan något där du har känslomässigt motstånd. Kanske öppnar det upp för att framöver kunna släppa taget om ytterligare saker som du av oklar anledning håller fast vid idag. :)

Ett bonustips är att spendera tid ute i naturen. Oavsett om du gör det joggandes, cyklandes, vandrandes, plockar blåbär eller bara fikar i naturen, så är det en plats som skänker lugn, harmoni och glädje. Oftast är det också gratis att vistas där.

Vad ser du mest fram emot på semester? Vad eller var prylbantar du i sommar? :)

5 tankar kring ”5 minimalistiska frågor inför semestern 2020

 1. Fri2032

  Jag ser nog mest fram emot att vara hemma. Jag har för första gången långsemester och kommer att tillbringa fyra av fem veckor i min egna lilla vrå. Det ska bli sååå skönt!

  Jag har lovat mig själv att jag ska prylbanta i badrummet, jag har så mycket smink som jag aldrig använder och även en hel necessär med hårsnoddar och hårband. Har inte öppnat den sistnämnda på flera år, så det är verkligen dags för prylbantning där!

  Hoppas ni får en riktigt härlig sommar. :-)

  Svara
 2. Anna-Lena

  Jag ser mest fram emot att inte behöva klockan. Sova tills jag vaknar av mig själv. Äta när jag är hungrig. Kommer att successivt prylbanta mina sommarkläder. Använda allt jag har, se vad jag gillar och vilka kombinationer som funkar. Det som jag sedan inte vill behålla skänker jag till Röda korset.

  Svara
 3. Nathalie

  Tycker nog att 3-4 års livslängd på en bikini är lite kort? Min är minst 10 år och hållit i ur och skur. Byter inte ut den förrän den är helt trasig och visar mer än den döljer 😉

  Svara
 4. Anna

  Jag uppskattar vår nya lådcykel mest i sommar. Vi ska prova att tälta, det ska bli spännande. Återstår att låna ett tält.
  Källaren och garaget ska får sig en omgång, de gör vi alltid när vi är långlediga, ett rum är tomt iallafall. Det är både lurigt och skönt med källare….

  Svara
 5. Johanna

  Har pandemin och klimathotet påverkat och förändrat er inställning till minimalism något? Har ni exempelvis börjat bunkra matvaror eller liknande på ett sätt ni intr gjorde innan?

  Svara

Lämna ett svar