Böcker jag läser och lyssnar på i sommar

I samarbete med Nextory och med erbjudande till dig!

Sommarlovet har börjat för många, och även om man inte är ledig hela långa sommaren så börjar många känna av ett lägre tempo nu efter midsommar. För mig är sommaren en tid då jag lyssnar och läser mer böcker. Kanske för att kvällarna är ljusare och tempot lägre, men också för att bilresorna är fler och kvällspromenaderna längre.

Så, vad lyssnar och läser jag denna sommar? Som vanligt blir det böcker inom mina favoritgenrer som är; minimalism, sparande, hållbarhet och personlig utveckling. Just nu får du som är ny kund 30 dagar gratis hos Nextory med koden ”minimalisterna”. Du som varit kund tidigare får istället 3 månader med 50 % rabatt med koden ”minimalisterna50”. Läs mer längst ner i inlägget. Men nu till sommarens boktips!

Växla ner – Karin Lilja. Bokens undertitel är ”77 sätt att leva bättre på mindre”. Jag förväntar mig att denna bok kommer vara är lite som Åsa Axelssons bok Jag lämnar ekorrhjulet som jag upplevde väldigt inspirerande på sitt annorlunda sätt. Jag får återkomma med vad jag tyckte om boken i ett annat inlägg.

Klimatpsykologi – Frida Hylander, Kali Andersson, Kata Nylén. Jag lånade boken på biblioteket först men hann inte läsa klart den innan nästa på kö fick boken som tycks ha stort lånetryck. Nu gör jag nytt försök i sommar via Nextory. Jag hann läsa 1/3 i den fysiska boken och den är både inspirerande, utbildande och hoppfull! Klimatpsykologi visar hur vi med kunskap om människans beteenden, upplevelser och känslor kan hitta verktyg för ett mer hållbart och effektivt klimatarbete.

Fuck your fears – Johannes Hansen. Som jag skrev i inlägget här har jag haft svårt för Johannes Hansen och hans raka och ibland provocerande sätt att uttrycka sig i poddar och på sociala medier. Men jag är inte sämre än att jag kan ändra mig eller ge folk fler chanser. Jag har blivit väldigt nyfiken på den här boken, och kanske överraskar jag mig själv genom att fortsätta med Johannes andra bok Tough Love.

Lura hjärnan att spara – Elin Helander. Denna bok har jag längre velat läsa. Skriven av Elin som kommer från samma stad i Dalarna som jag. Boken finns även som kortversion på Nextory som är knappa 30 minuter. Perfekt att börja med om du är osäker på om boken är för dig! Gillar du den kan du läsa eller lyssna på hela boken som repetition i slutet av sommaren. Repetition är ju kunskapens moder… :)

Utöver ovanstående nedladdade böcker har jag favoritmarkerat ett par bonusböcker: The World Tour of The World – Johan Glans. När jag såg att flera av Johan Glans senaste humorföreställningar fanns på Nextory visste jag att sommarens bilresor var räddade! :) Och Vem bryr sig – Therése Lindgren. Jag har läst och hört mycket om boken och vill bilda mig en egen uppfattning. Jag gillar Therése röst och det är hon själv som läser upp boken, så det bådar gott för behaglig lyssning.

Med koden ”minimalisterna” får du nu 30 dagar gratis prenumeration hos Nextory (gäller nya kunder). Har du tidigare varit kund hos Nextory så kan du istället använda koden ”minimalisterna50” som ger dig 50 % rabatt på Nextory i hela 3 månader (!). Det betyder att du och familjen kan lyssna och läsa mängder av böcker hela sommaren till en väldigt låg kostnad. Båda koderna gäller fram till 31 augusti 2020.

Vill du ha riktigt bra tips på andra böcker att läsa och lyssna på hos Nextory så ska du läsa vårt inlägg ”8 böcker som förändrat våra liv” och inte bara läsa våra egna tips utan också kommentarsfältet som har massor av tips på ytterligare riktigt bra böcker!

Vad läser eller lyssnar du på för böcker i sommar? :) Har du läst någon av böckerna som nämns i inlägget?

10 tankar kring ”Böcker jag läser och lyssnar på i sommar

 1. M

  Sist jag provade ljudbok var kanske 6-7 år sedan och det var inget jag fastnade för. Tog mig inte igenom en hel bok. Men nu är det dags att ge det ett nytt försök! Kanske kan det vara lösningen när jag inte kan cykla förbi biblioteket titt som tät med både bebis och småbarn. Blev så nyfiken på växla ner så den ska jag börja med direkt. Jag älskar att läsa, och finner lugnet i fysiska böcker men det ska bli spännande att se om det här kan funka som ett komplement. Jag älskade för övrigt Åsa Axelssons bok! En till bok som jag är nyfiken på att läsa i sommar är ”Ett hem med omtanke” av Ida Magntorn. Och så tar jag till mig lästipset om sparande!

  Svara
 2. Malin

  Det är väldigt uppskattat att ni tipsar om böcker och ger rabattkoder! Jag har en gång förr utnyttjat ett ”prova på” abonnemang med er rabattkod. Som gammal kund gör jag ett nytt försök. Tyvärr verkar Nextory inte ge rabatten för 50% på tre månader. Istället får jag som enda alternativ en ”välkommen tillbaka rabatt” där en månad kostar 9 kr och man sedan återgår till normal taxa. Det blir ju billigt första månaden men vill man ha t.ex. 3 månader så blir det dyrare än er rabatt. Kan ju vara värt för er att veta och påpeka för Nextory. Tack och trevlig sommar!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Har du gått via rabatten länkad i bloggen? Gör det annars. Har hört att flera fått det att funka den vägen.
   Men har också kontaktat Nextory med det du skrev, så kollar upp det – tack för feedback!

 3. Karin Svensson

  Jag lyssnar enbart på deckare, svenska eller engelska. Har lyssnat och lärt mig så mycket att jag tror mig kunna jobba som kriminaltekniker i framtiden… hehe… 67 år på det 68:de.

  Svara
 4. Anna

  Jag håller på och läser hotet mot din hjärna av David Perlmutter. Har precis läst dr Rangan Chatterjee, han har skrivit flera böcker om hälsa. Böckerna är lättlästa och massor av smarta tips. Läser aldrig deckare, bara böcker inom hälsa, medicin och rensa ut.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Det låter som en väldigt intressant bok, ska kolla upp den!
   Låter ändå som kategorier där det finns stort utbud att välja på och nya böcker som kommer ut i ett ständigt flöde. Varför byta ut något som man gillar liksom? Man kan ju ändå inte läsa ALLT. Jag är likadan. :)

 5. Dominika

  Fin idé och tips! Vi har ett familjekonto på Nextory men koden funkar tyvärr ej. Får Upp meddelandet att koden ej är giltig.

  Svara

Kommentera