Det rätta tillfället är nu

Den första januari har många sedan månader tillbaka ambitionen att påbörja sitt nya liv med träning och kanske till och med en vit månad efter jul- och nyårshelgens generösa mat- och alkoholkonsumtion. Under våren blir många plötsligt varse om att sommaren är runt hörnet och ambitionen vad det gäller kroppsformen inför årets strandhäng faktiskt får skjutas på till nästa år om man ska vara realistisk. Och mot slutet av sommarsemestern lovar många sig dyrt och heligt att nästa år då ska de minsann prioritera egentid och återhämtning över ett ständigt flängande och stressande mellan släkt, vänner och bekantas sommarstugor och diverse andra måsten.

Andra förändringar, som att på allvar börja rensa bland prylarna hemma, göra den där drömresan ni pratat om eller ta tag i renoveringen av källaren, skjuter vi gärna framför oss ändå längre. Bara barnen blivit lite äldre, bara ryggen gör mindre ont, sen när jag har ett mindre krävande jobb, så snart barnen flyttat ut eller då vi har mer tid och pengar.

Jag tror att den största skillnaden mellan personer som får saker att ske, eller lyckas med en positiv förändring jämfört med personer som fastnar eller stagnerar, är att den första kategorin är väldigt medveten om sina prioriteringar, mål och drömmar samt inte väntar på rätt tidpunkt att börja. De har för länge sedan insett att det perfekta tillfället aldrig dyker upp och att den bästa tidpunkten att börja är nu.

Istället för att hitta ursäkter tar de tag i saker även när de är trötta, distraherade av det komplicerade livspusslet eller absorberade av det krävande ekorrhjulet. De har viljan och modet att när som helst påbörja en förändring som tar dem i rätt riktning mot det liv de vill leva och som gör dem lyckliga på såväl kort som lång sikt. Oavsett om det gäller små eller riktigt stora förändringar.

Vilken förändring kan du göra redan idag som tar dig ett steg närmare dina mål och prioriteringar?

7 tankar kring ”Det rätta tillfället är nu

 1. Jeanette Sandelin

  Så här tänker jag :) Har börjat löpträna sedan fem månader och en vinter sätter inte stopp för det. Röj och rensa pågår hela tiden – det är ett bekvämt sätt att leva. Har tappat 12 kilo och har 18 kvar så det är bara att fortsätta (trots) vardag, barn och alltikring. Tack för en bra blogg och god fortsättning.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Kul att du kommit igång med löpning som är så skönt på många sätt! Det kan vara jättehärligt att springa i vinterlandskap, ta det försiktigt om det är halt underlag bara.
   God fortsättning!

 2. K.A.L

  Hela år 2014 har handlat om förändring för min del. Förändring som varit både positiv och turbulent. Mest turbulent tyvärr, och i för stora mängder, så för några månader sedan sa kroppen ifrån med sjukskrivning som följd.

  Sedan dess har mitt minimalistfokus skiftat från att reducera prylar till att reducera saker som själ min energi (uppsägning av nyhetsbrev, kundklubbar, mindre facebook osv). Jag har fått ransaka mig själv kring vad som är viktigast för mig – när orken tryter gäller det ju verkligen att veta vad som är viktigast så man lägger den reducerade energin på rätt sak.

  Min förhoppning inför det nya året går i samma anda som föregående kommentator – att fortsätta den process jag nyligen börjat. Min förändring detta år hoppas jag ska bli mer stabilitet och mindre förändring :) Mer fasta rutiner, trygghet och fortsatt minskning av energitjuvar. Låter kanske trist för de flesta men ljuv musik och trösterikt för mig :) Minimalism/simple living på livets alla plan helt enkelt. Tack för att ni ger inspiration och råd.

  Och ett hjärtligt Gott Nytt År. Förändringen som väntar er i det nya året (er bebis) är ju verkligen av den fina och högst välkomna sorten :)

  Svara
  1. Herr Minimalist

   Hej K.A.L!

   Tack för att du delar med dig om dina upplevelser och insikter under året. Jag är övertygad om att det ofta är just ur turbulens, misslyckande eller motgångar som värdefull personlig utveckling sker allra mest, så om en tid kanske du kommer vara mest tacksam över 2014 trots att det kanske inte känns så just nu.

   Jag tycker att det vore superroligt om du ville skriva ett gästinlägg på vår blogg om din påbörjande minimalistresa där du delar med dig om precis det du skriver ovan. Skulle du vara intresserad av det?

   Gott Nytt År till dig med! :)

  2. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Jag tycker det låter som väldigt insiktsfyllda och bra mål för 2015. Ofta börjar den minimalistiska resan med att rensa bland de fysiska sakerna för att det är lättare att se en konkret förändring där, men för många är nog de icke-fysiska ”sakerna” det som är de riktiga energi- och tidstjuvarna.

   Hoppas du får ett lugnare 2015! Livet går ju i vågor och i efterhand lär vi oss oftast som mest när det är jobbigt, även om det alltid är svårt att se det så när vi är mitt uppe i det.

   Vi ser mycket fram emot förändringen som väntar även om vi inte alls vet hur livet med bebis kommer att te sig. Framför allt inte hur ett minimalistiskt liv med bebis kommer att bli, men det blir nog såväl intressant och spännande som en riktig utmaning! :)

 3. Ann-Christin

  Ett av mina mål är ta mig tillbaka till mattan och ägna 10 min varje dag åt yoga. Det går faktiskt riktigt bra och jag är så glad att jag har hittat tillbaka till något som jag faktiskt älskar!

  Svara
 4. Pingback: Funderingar inför det nya året 2015 | Olssons universum

Kommentera