God jul önskar minimalisterna!

Vi har fått en del frågor kring hur vi gör med julpynt och juldekorationer, så julaftonen till ära bjuder vi på ett par julbilder från vårt hem. Vi julpyntar sparsamt med en handfull tomtar, byter ut lamporna i fönstren mot juligare dito, tar fram ett par julljusstakar, en julbock samt sätter upp julgardiner i köket. På kylskåpsdörren låter vi de finaste julkorten från släkt och vänner stå för julpyntet.

Svårare än så behöver det inte vara. Det tar vanligtvis en kväll att julpynta och ändra om här hemma och samtliga våra julsaker ryms i en flyttkartong där ljusstakarna tar största utrymmet i anspråk. Någon julgran har vi inte eftersom vi än så länge firat julafton hos någon av våra föräldrar, eller som förra året, varit utomlands, kanske blir det ändring när vi snart bildar en egen liten familj.

Tomten och snögubben nedan på tv-bänken är mina personliga juldekorationsfavoriter.

juldekoration glas

Den här tomten med sitt vänliga ansikte från JIE keramik tycker jag också mycket om.

jultomte och ljusstake

Vardagsrumsbordet pryds av dessa ljusstakar. Vi försöker att hålla vardagsrumsbordet helt avplockat från tidningar och fjärrkontroller bland annat för att skapa lugn i rummet.

ljusstakar värmeljus

Julbocken står på vakt utanför sovrummet, det känns tryggt. :)

halmbock

Med detta vill vi önska dig en riktigt god jul! Hoppas du inte får några julklappar innehållandes prylar som inte fyller ett konkret behov! ;)

8 tankar kring ”God jul önskar minimalisterna!

 1. Omedvetenellermedvetenkonsumtion

  Jag har bara pynt som min dotter har tillverkat.
  Och en löpare med rött i på bordet – en löpare som funkar vilken årstid som helst.
  Men jag gillade ert tåg och värmeljusstakarna, fast de hade nog inte platsat hemma hos mig på mina tjugo kvadrat…
  God Jul på er!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tack för julhälsningen! Vad mysigt med egentillverkat julpynt, det blir väldigt personligt och unikt. :)
   På 20 kvm gissar jag att man får tänka till lite extra vad gäller alla prylar som ska rymmas i hemmet. ;)

 2. Rust

  Själv har jag endast fyra små tomtefigurer fördelade en på varje fönsterbräda (som för övrigt legat till försäljning på blocket i några veckor.. dessvärre helt utan intresse). Övrigt julkrimskrams har tidigare skänkts bort till välgörenhet. Jobbar man jämnt och har få timmar hemma ser jag personligen inte nån poäng med att lägga mer energi på det.. mest känts konstigt att det varit julafton, vart tog hösten vägen.. jisses vad fort tiden går när man passerat 30 :)

  Ha en god jul för snart är det påsk och midsommar, bara ett par blinkningar bort.. :D

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Det låter inte som någon vidare livsbalans att jobba jämt och bara ha ett fåtal timmar hemma i veckan. Kanske skulle även tiden och livet gå lite långsammare om du jobbade mindre? Livet och åren går inte i repris, gör det bästa av det här och nu och prioritera ”rätt”. :)

   Såväl påsk som midsommar känns oerhört långt bort så här i juletider. Särskilt för oss som går i väntans tider och vet att vi kommer leva ett helt annat liv när dessa högtider väl kommer nästa gång. ;)

 3. Phi

  Gillar bloggen skarpt, håller på att skapa balans genom att rensa tio saker om dagen…känner dock att julgranskulor-värmeljusstakarna skulle kunna få komma in i hemmet. Var kan de införskaffas?

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   De kommer från företaget PartyLite som en före detta kollega var återförsäljare för. Det var dock 4-5 år sedan jag köpte dem så oklart om de finns kvar. Lycka till!

 4. Helle

  Jag älskar er blogg. Läser och läser. Jag rensar som aldrig förr. Igår rensade jag ut 2 juldekorationer. De lämnades med mycket annat till myrorna. Har bara röda kulor en gullig tomte och några få saker som barnen gjort kvar. Till denna jul vill jag endast ha en stor fin kungsgran med de röda kulorna och barnens julgrans dekorationer och tomten på tv bänken. Inget annat! Gillar få lite större ting. Avskyr småsaker.

  Svara

Lämna ett svar