Månadens in och ut mars 2015

Då var det är dags för mars månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 39 och införskaffat 4 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi oftast en motivering för eventuella inköp samt även en kommentar kring vissa av de prylar vi gjort oss av med.

Herr Minimalist

 • Houdini Power Jacket (+1)
 • 9 kg böcker (-12)

Fru Minimalist

 • Skjorta (+1)
 • Kortärmad skjorta (+1)
 • Träningsskor (+1)
 • Blus/top (-4)
 • Trosor (-3)
 • Skjorta (-2)
 • Strumpor (-2)
 • Träningsskor (-1)
 • Kavaj (-1)
 • Väst (-1)
 • Kortärmad skjorta (-1)
 • Kofta (-1)
 • Mössa (-1)
 • Bok (-1)

Bebis Minimalist

 • Inget

Minimalisterna (gemensamt)

 • Galgar (-6)
 • Kökshanddukar (-2)
 • Hålslagare (-1)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag gjorde mig äntligen av med flera prettoböcker med imponerande titlar och relativt intressant innehåll vilka jag innerst inne vetat med mig att jag aldrig kommer sätta mig ned och läsa men som ändå var lite häftigt att ha i bokhyllan. Inte minst för att flera av dem var ganska dekorativa. Det som avgjorde beslutet var att jag efter Bebis Minimalists ankomst insett hur otroligt lite tid jag kommer ha slösa bort på oprioriterad läsning de närmsta tjugo åren. ;)

Jag valde att äntligen köpa mig en Houdini Power Jacket utan luva som jag suktat på i säkert över ett år då den äntligen kom i ”rätt” färg dvs marinblå. Då spelade det ingen större roll att den är lite dyr då den inte bara är snygg utan även håller hög kvalitet, är läskigt praktiskt och passar in i min garderob i övrigt. Jag bor numera all min lediga tid i min nya Houdini. :)

Kommentarer Fru Minimalist

Garderobsrensningen har tagit fart på allvar vilket syns på utlistan denna månad.

Under graviditeten lovade jag mig själv ett par nya träningsskor för gymmet när det var dags att åter ta upp träningen efter förlossningen. Det är dem du ser på bilden till inlägget. De tidigare har jag haft sedan gymnasiet (!) och de luktade som du kan föreställa dig att träningsskor som använts 2-3 gånger i veckan i 12-13 års tid gör, och började dessutom gå sönder på sina ställen. Dessa skor är av samma modell som de skor jag använder som sneakers på sommaren, fast då i en vit version som du kan se bild på i inlägget in och ut augusti 2014, ett tecken på ett väldigt bra köp när man köper samma modell två gånger. :)

Kommentarer Bebis Minimalist

Bebis minimalist har inte shoppat alls denna månad och därmed haft sin första ”nolla”.

Kommentarer Minimalisterna (gemensamt)

I takt med att garderoben minskar hos Fru Minimalist kan även antalet galgar i hemmet minskas ner. Några kökshanddukar fick ge vika för att istället klippas i mindre bitar och användas vid putsning av fönstren.

7 tankar kring ”Månadens in och ut mars 2015

 1. Monika

  Min dotter har vuxit upp med massor med böcker, jag har läst högt för henne på kvällarna etc men nu när hon är vuxen ( fyllde 26 i tisdags) har jag insett att hon inte har samma intresse som jag gällande läsning och att ha en massa böcker i bokhyllan. Hon både arbetar och studerar och när hon inte gör det så föredrar hon att se på serier via nätet. Vilket gör att jag
  har gjort mig av med väldigt många böcker för att hon vill ändå inte ha de och jag vill inte belasta henne med att behöva ta ställning till vilka hon kanske ska spara som ett minne för att JAG har tyck om de.

  Svara
 2. Irene

  Hehe, lite skillnad på Er ”Bebis Minimalist” och den ”Minishopaholic” i Kinsella’s shopaholic-böcker; den bebisen inledde sitt liv med att ansöka om utökad kredit på sitt bankkort ;-)

  Svara
 3. Laura

  Vad spännande med garderobsrensning :) Själv måste jag sparka mig lite i baken och göra det också innan Miraklet anländer i augusti…

  Svara

Kommentera