Miniminimalisten är här!

I början av förra veckan kom dagen som vi längtat efter i nio månader och som för alltid kommer att förändra våra liv. Natten mellan måndag och tisdag gick fostervattnet och strax efter lunch tisdag den 27 januari föddes vår dotter, precis en vecka efter beräknad tid.

Förlossningen var enligt min erfarenhet mycket jobbigare än både maraton och Vätternrundor men givetvis värt allt kämpande när jag väl i mål fick den största medaljen av dem alla på mitt bröst i form av en 49 cm och drygt 3,5 kg klump kärlek.

Vi är enormt tacksamma för att förlossningen gick bra, det fantastiska bemötandet och service vi fick på vårt BB, samt såklart över att vi numera har en frisk liten dotter att överösa med kärlek och uppmärksamhet.

Vi är också jätteglada och lite överraskade över att så många uppmärksamma läsare av gårdagens in- och ut-inlägg lyckades läsa mellan raderna att vår bebis redan kommit. Det var såklart inte vår mening att ”avslöja” oss på det sättet, utan det var snarare en freudiansk felsägning från min sida. Hur som helst, stort tack för alla grattishälsningar i kommentarsfältet! :)

i babynest på BB

På bilden ligger hon i babynestet vi fick låna på BB med vår egna babyfilt i ekologisk bomull med mysigt vintermönster från märket Imse Vimse.

46 tankar kring ”Miniminimalisten är här!

  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tack så mycket! Det blir nog lite lägre tempo om int annat tills vi kommit in i rutiner och lärt känna varandra. :)

 1. Josefin

  Grattis!
  Är det en bild från bb? Vad fantastiskt om det såg ut så, att ni fick sova tillsammans!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tack så mycket!

   Ja, bilden i babynestet är från BB. Nu har ju i bara ”vårt” BB att relatera till, men där får alla par ett eget ”hotellrum” efteråt med dubbelsäng och ett babynest till bebisen, samt egen toalett/dusch. Liksom fåtöljer och bord där du kan amma och äta mat om man som vi, gärna håller sig i bebisbubblan på vårt rum bara vi tre, och inte har behov av att vara social i lunchrummet utan hämtar in maten på rummet. ;)

  2. Susanna

   Eh, om man mailar er och absolut inte känner er, kan du då berätta var ni födde? Jag vill föda där! ;-)

 2. Josefin

  Grattis! Vad roligt att hon är här nu, ska bli spännande att få fortsätta följa era liv med en liten tös i hemmet. Vilka söta små fötter!!

  Svara
 3. camilla

  Nu: grattis på riktigt, så att säga :) Må ni alla må bra och gör inte så mycket den närmsta tiden. Sov och njut, mest ;)

  Svara
 4. Eva

  Stort grattis till er dotter! :)

  Ja, visste att det var en tjej…har inte sagt något men du avslöjade det i en mening för ganska länge sedan där du nämnde bebisen som ”hon”. Och igår…”Vad nu, har hon redan kommit?” tänkte jag. Hörni, Minimalister, ni har superuppmärksamma läsare!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tack så mycket!
   Ja, haha, vi har säkert ”avslöjat” oss flera gånger. Vi har tänkt att det faktiskt inte skulle göra så mycket om könet råkade framgå av någon bild eller något vi skrev, vi har ju själva ”vetat” vilket kön det varit. :)

  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tack, det låter som du själv fött barn? ;) För kämpa fick man verkligen göra, men som sagt, det var det ju värt så här efteråt och det var verkligen en oförglömlig upplevelse på många sätt. Och eftersom jag haft förlossningsskräck i flera år är jag lite extra stolt över mig själv så här efteråt att ha klarat av det. :)

 5. Optimeralivet

  Supergrattis! Här sitter jag och blir lite känslosam för er skull, hihi, mys ordentligt nu! Bebisar är ju ändå i sig kärnan av minimalism: De äter, sover, kissar och bajsar och vill bara vara så nära så nära sina älskade som det bara går mest hela tiden helst. Vad mer kan man begära av livet?
  Ta hand om er!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Väldigt fint skrivet! :) Bebisar är verkligen minimalistiska på många sätt, förutom i antalet förbrukade blöjor på en dag, haha. ;) Vi tänkte försöka använda tygblöjor framöver, men så här första månaden kör vi på vanliga och de går åt i en rasande fart.

 6. martina

  stort grattis!

  Fick själv en liten i söndags, och det är verkligen en minimalistisk upplevelse. Hon vägrar sova själv (träningsvärk i armarna!), så allt vi använder är blöjor och filt. Hon har såklart haft kläder på sig vid nåt tillfälle, men mestadels är vi hud mot hud. Ska försöka få kläm på bärsjal, känns som om vi just nu, på ett alldeles underbart mysigt sätt, hålls gisslan i säng och soffa.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Åh, jättestort grattis även till er! Vad roligt! :)
   Ja, nu efteråt har jag förstått de som sa att små bebisar inte använder så mycket kläder. På BB hade vi inte kläder på henne förrän dag 3 när vi skulle åka hem, utan bara hud mot hud och med filt när hon sov i sitt babynest. Även här hemma ligger hon mycket utan kläder med en filt på sig, och då är ju våra båda bebisar ändå födda i kalla januari. Bor man i stor villa är det kanske annorlunda, då brukar ju innetemperaturen kunna vara lite lägre än i liten lägenhet. På sin höjd har vi en body och ett par strumpor på henne inomhus när hon ligger för sig själv.

 7. Rebecka

  Stort grattis, hurra hurra!! <3 kramar från ett småvintrigt och äntligen soligt Lund. Ha det fint och glöm inte att amning tar TID och att barn (och mamma) många gånger behöver äta HELA TIDEN! Detta hade jag ingen koll på när min lille minimalist föddes för snart fyra år sedan. TV-serier is the shit om/när man fastnar i amningsträsket. ;) Nu ska jag iväg på amningsobservation som en del av min utbildning till distriktssköterska. ;)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tack så mycket! :) Amning tar sannerligen en hel del tid, än så länge försöker jag oftast läsa en bok eller bara sitta och vara ”mindful”. ;) Ibland lyssnar jag på en podcast.
   Fortsatt lycka till med utbildningen! :)

Lämna ett svar