Lillebror Minimalist är här!

Så kom äntligen den dag vi med skräckblandad förtjusning väntat på i drygt nio månader, nämligen dagen då Lillebror Minimalist föddes! :) Likt en välregisserad film kom han under en av de fem dagar då Storasyster Minimalists mormor var på plats som jourhavande barnvakt. Inte minst tryggt för oss föräldrar att han passade på under den ”slot-tid” vi blivit tilldelade. :)

Förra förlossningen gick snabbt för att vara första gången, men denna gång gick det ändå snabbare. Nästan precis två timmar hann vi vara inne på BB innan lillebror såg dagens ljus. Någon smärtlindring hanns aldrig med. Jag, Fru Minimalist, fick istället tillfälle att praktisera ett av mina ord som symboliserar mitt år 2016 nämligen att vara ”närvarande”. Herr Minimalist sa efteråt att han aldrig sett mig så fokuserad, närvarande och stark. :)

Lillebror Minimalist tangerade i princip storasysters födelselängd och vikt med sina 49 cm och 3,5 kg. Vi är enormt tacksamma för att även denna förlossningen gick bra. I det förlossningskaos som råder i framför allt Stockholm denna sommar är vi extra tacksamma att ha blivit mottagna av ”vårt” BB och fått ett bra bemötande av professionell vårdpersonal.

Vårt tvåbarnsliv börjar med att hela familjen är tillsammans resten av sommaren innan det är dags för Herr Minimalist att gå tillbaka till jobbet efter nästan ett års föräldraledighet, och Storasyster Minimalist att skolas in på förskola. Vi kommer naturligtvis försöka hålla liv i bloggen trots två småbarn som tar stor del av vår uppmärksamhet och energi. :)

Lillebror Minimalist redo att åka hem från BB och träffa Storasyster Minimalist.

Lillebror Minimalist redo att åka hem från BB och träffa Storasyster Minimalist.

Små underbara bebisfötter! :)

Små underbara bebisfötter! :)

26 tankar kring ”Lillebror Minimalist är här!

 1. Lisa

  Grattis till lillebror! Har nyligen hittat till er blogg och gillar ert tänk kring minimalism och smart konsumtion. Vi bor själva på 70 kvadrat med en storasyster på drygt 2 år och en lillebror på några månader och måste också hålla nere antalet prylar i hemmet. Men oj va mysigt det (oftast) är ändå att hela familjen tränger ihop sig på liten yta. Man ses en hel del, om inte annat ;)

  Svara
 2. Katarina

  Grattis, vad härligt att allt har gått bra och att han är hos er nu! Själv har jag BF imorgon och väntar otåligt…

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Den som väntar på något gott :) Jag gick över tiden även denna gång, men tyckte mest det var skönt då vi inte hunnit fixa allt vi ville hinna med innan. Nu efteråt finns ingen som helst tid eller energi att ta tag i det som ff står på to-do-listan, haha :)

 3. Ella

  Stort grattis! Skönt att höra att det gått bra och att ni fick plats där ni ville! Här väntas det också på bebis vilken dag som helst! Skräckblandad förtjusning är ordet. ;-)

  Svara
 4. fruminimera

  Stort grattis! vad skönt att allt gick bra. Smärtlindring eller inte så är det ändå positivt att det går snabbt, då har man energi kvar till slutet förhoppningsvis. Glad sommar!

  Svara
 5. Snålcoachen

  Stort grattis till utökningen i familjen! Vad roligt, härligt med bebistiden även om den är tuff mot orken. Det är något visst med den där bebisbubblan. Lade ni märke till hur STORT första barnet plötsligt upplevs när man kommer hem med dennyfödde? Jag var helt chockad över detta, vår första kändes fortfarande så liten när vi åkte in på BB och så stor (smutsig och högljudd, haha) när vi kom hem med lillebror :)

  Ha en underbar sommar som en familj på 4!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Frågan ”Lade ni märke till hur STORT första barnet plötsligt upplevs när man kommer hem med dennyfödde?” Ehh, JA! Det var som att Storasyster Minimalist växte 10 cm på längden och blev 5 kg tyngre över en natt. Jag var helt chockad att hon plötsligt upplevdes så fysiskt stor från en dag till en annan. Skönt att det inte bara är vi som upplevt det så ;)
   Och samtidigt upplevdes den nya bebisen som miniliten, ”Men så här liten var väl aldrig Storasyster Minimalist?”, trots att de båda var i princip lika stora när de föddes (skilde några gram mellan dem bara). :)

 6. LT

  Ett stort grattis från en seg läsare! Bakgrundstyget på sista bilden känns bekant. Vår 2månaders har en sommardräkt i det tyget från P.o.p. Så åter igen har vi lika bra smak :-)

  Svara
 7. Leena

  Ett stort grattis från en seg läsare!
  Bakgrundstyget på sista bilden ser bekant ut. Vår tvåmånaders har en sommardräkt i det tyget från P.o.p. Så åter igen har vi lika bra smak :-)

  Svara

Lämna ett svar