Prylbanta för din och planetens skull

Vad gör du onsdagen den 18 april 2018? Om det är tomt i kalendern har vi ett tips vad du kan fylla kvällen med, nämligen en inspirationsföreläsning inom hållbarhet och minimalism där vi, Anders Wijkman och tre innovativa företag står för agendan.

Seminariet ”Prylbanta – för din och planetens skull” anordnas av Konsumentföreningen Stockholm. Inleder kvällen gör Anders Wijkman debattör och författare. Därefter får du lyssna på oss som pratar om minimalism, prylbantning och konsumtion kopplat till hållbarhet. Och avslutningsvis får ni lyssna på representanter från tre innovativa företag med hållbara affärsidéer; Hyber, Hygglo samt Repamera.

Seminariet hålls i Stockholm på kvällen den 18 april och är kostnadsfritt för medlemmar i KF Stockholm. En person per Coop-kort. Ej medlem betalar 150 kr vid anmälan. Mer info och anmälningslänk hittar du här.

Det vore verkligen jättekul om just du ville komma och lyssna på oss! Och om du gör det får du gärna komma fram efter seminariet och säga hej! Vi är helt ofarliga och blir bara väldigt glada över att träffa er bloggläsare och Instagramföljare.

Hoppas vi ses onsdag den 18 april!

7 tankar kring ”Prylbanta för din och planetens skull

 1. Karlsson

  Hej.

  Jag skulle jätte gärna komma.
  Men tyvärr så kan jag inte.
  Eftersom jag bor inte i stockholm, det skulle ta minst 5 timmar till och 5 timmar hem = minst 10 timmar. Så är jag upptagen med studierna på folkhögskolan. Min mentor blir upprörd om jag bara missar 5 minuter.

  Synd att man inte kan se er i direktsändning på tv.

  Jag undrar kommer ni att skriva om hur det gick?

  Svara
 2. Aktiepappa

  Låter jätteintressant. Tyvärr passar tid och plats lite dåligt för vår del. Hoppas att få läsa om eventet här på bloggen sen i efterhand.

  Svara
 3. Ida

  Hej! Vad intressant det låter, ska försöka komma och lyssna.
  Har en fråga som har lite med det här att göra. Vad jag har förstått det som anser ni att minimalism även handlar om att ha mer tid, dvs jobba mindre och umgås mer med familjen tex. Nu kanske det här med boken och allt som har med dess populäritet att göra är väldigt kul, men det måste ju vara något som tar mycket tid? Även om ni inte jobbar heltid (eller?) så har ni ju andra jobb. Hur ser ni på att det tar så mycket tid från familjen och fritidsintressen? Det är inte menat som kritik, jag är bara nyfiken:)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Så är det verkligen. Och både med bloggen och boken så är det en avvägning vi gjort och där vi regelbundet stämmer av och känner efter; ger det här mer energi än det tar? Är det värt det? Och än så länge har svaret varit ja. Och när det inte har varit det under kortare perioder (pga mycket på det vanliga jobbet exempelvis) så har vi dragit ner på ambitionen om inläggsfrekvens etc.

   Vi har aldrig haft för avsikt att leva på Minimalisterna eller att boken ska ge några större pengar (vi har betalt mer för att skriva den i form av ledighet från ordinarie jobb, än vi får in på den inom överskådlig framtid). Vår förhoppning är att den kan göra skillnad för många människor på ett positivt sätt, och få många att agera bättre ur en miljömässig synvinkel. Vilket på sikt gynnar oss alla. Inte minst kommande generationer.

   Mycket av det vi gör kring boken nu ser vi som ett äventyr och ”once in a life time” där vi får testa våra gränser och göra personlig utveckling genom att göra saker som vi tycker är jätteläskiga (som att prata inför folk) och som vi aldrig skulle fått möjlighet att göra utan boken och bloggen. Vi tackar inte alls ja till alla erbjudanden vi får, för som du säger, de tar tid och energi, men där vi tror att vi kan göra nytta och nå ut med vårt budskap och samtidigt utvecklas själva, de försöker vi tacka ja till i din mån det går rent logistikmässigt med jobb, barn etc.

   Hoppas vi ses den 18 april! :)

Lämna ett svar