Samarbete: Kom igång med aktiesparandet

När man är i början av sitt investerande kan många aktier upplevas väldigt dyra att köpa. Jag minns själv när mitt månadssparande i aktier var på några hundralappar och jag inte ens kunde köpa 1 aktie i vissa bolag helt enkelt för att vissa aktier kostar flera hundra kronor styck.

Det här har nätmäklaren Aktieinvest som vi nu har ett samarbete med, löst för oss småsparare. Nämligen genom att möjliggöra andelssparande i aktier (Andelsorder). Det är ett bra sätt att börja som gör att du kan få riskspridning och månadsspara i utvalda aktier. Du kan således strunta aktiekurserna och spara ett förutbestämt belopp som passar dig där du befinner dig i livet just nu.

Om du vill investera 100 kronor vardera i två bolag där det ena har en aktie som kostar 1000 kr styck och det andra en aktie som kostar 2000 kr styck, då får du 0,1 st aktier i det första bolaget och 0,05 aktier i det andra.

Hos andra nätmäklare är månadssparande i fondandelar det som möjliggör automatisering av investeringar, men hos Aktieinvest kan du alltså även månaddsspara i aktieandelar och på så vis komma igång med aktieägande utan att behöva engagera dig så mycket varje månad. Köpen sker automatiskt månad efter månad och du är inte styrd av priset på aktierna utan köpen anpassas utifrån det belopp du bestämt dig för att du vill spara.

I Andelsorder är minsta belopp du kan spara 100 kr per aktie. Är du medlem i Aktiespararna får du rabatt på courtaget (avgiften) som tas ut i samband med köpet.

Aktieinvest har även en tjänst de kallar sparboxar och här skulle jag vilja lyfta fram Hållbarhetsboxen för dig som är intresserad av att spara mer hållbart och grönt. Där kan du spara i en färdig portfölj med de sex aktier som bäst efterföljer FN:s internationella principer (GC) kring mänskliga rättigheter, arbetsrättsliga frågor, miljö och korruption. Låter det intressant så gå in och läs mer om hållbarhetsboxen här.

För att du ska komma igång med ditt sparande får du nu 200 kr till ditt sparande om du blir kund hos Aktieinvest och registrerar ett månadssparande i Andelsorder, vanliga fonder eller i någon av sparboxarna. För att bli kund och ta del av erbjudandet använder du länken här och anger kampanjkoden minimalisterna. Bli kund redan i helgen så är du redo när börsen öppnar på måndag! Kontot öppnar du snabbt och enkelt med Mobilt BankID. Sen tar det 1-2 arbets-dagar efter att du startat ditt månadssparande innan du får beloppet 200 kr insatt på din depå.

Detta är ett samarbete med Aktieinvest.

Tänk på att placeringar i värdepapper alltid medför en risk. Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning.

5 tankar kring ”Samarbete: Kom igång med aktiesparandet

 1. Sophie E

  Åh, vilket bra tips och erbjudande! Jag har känt precis som du/ni, att vissa aktier jag vill köpa är så himla dyra. Ska verkligen kolla upp andelssparande och se om det kan vara en lösning även för mig och sambon som är i startgroparna med att investera pengar istället för att bara spara på hög.

  Svara
 2. Fredrik

  Jag använder Aktieinvest för precis den funktionen du nämner – Andelsorder. Där köper jag främst dyra amerikanska aktier, tycker det är en utmärkt lösning för oss småsparare!
  Tack för en bra blogg!

  Svara
 3. Pingback: Nationaldagsreflektion gällande skräp – Pantburksmiljonen

 4. Liv

  Hållbarhetsboxen lät ju intressant, men den innehåller bla sk laxodling vilket ju är en väldigt problematisk verksamhet miljömässigt. Djurrättsmässigt också. Laxarna lever ju bla enormt trångt och inte i en miljö de själva skulle välja naturligt. :/ Undra vad det är som gör att den kvalar in som sk hållbar?

  Svara
 5. Matias

  Långsiktigt sparande ska in på börsen, där är vi överens! Forskning visar dock att pengarna ska in i en global aktieindexfond som är billig, maximalt 0,4% i fondavgift. Det finns fondrobotar som går hjälper till med detta. I en global indexfond köper du alla bolag i alla branscher i alla länder.

  Svara

Lämna ett svar