Sammanfattning av år 2023

Innan vi lägger 2023 helt och hållet bakom oss så skulle jag vilja blicka tillbaka på året och summera några av höjdpunkterna.

År 2023 blev året då vi återgick till vardag och pandemin äntligen lyste med sin frånvaro utan restriktioner vid umgänge och resor. Ändå tror jag många ser på 2023 som ett mörkt år med mycket våldsamheter i Sverige samt krig och katastrofer ute i världen. Det är lätta att hamna i ett mörkt sinnestillstånd när världen ser ut som den gör och när hemskheter kommer väldigt nära. Kanske blir det än viktigare blir att därför hitta ljusglimtar, vara i nuet i sin egen vardag och hitta tacksamheten i det lilla, som i slutändan kanske visar sig vara det stora.

7 av de mest lästa blogginläggen 2023 hittar du nedan, har du inte läst dem så passa på nu!

Att spara pengar utan hög inkomst
Våga ha en liten garderob
Ta vara på livet
Löneförhöjning eller arbetstidsförkortning?
Hur många somrar får vi med våra barn?
40 skidresor kvar i livet
Hur många är minimalistiskt lagom?

Alla kommentarer på blogginlägg och instagramposter är guld värda (!) och jag läser varenda en av dem, även nya kommentarer på äldre inlägg/poster. Ibland är själva kommentarerna minst lika givande som inlägget, så missa dem inte! :)

Tre av de mest likade posterna på Instagram från 2023 är:

Leva ett enklare liv
Springa i ekorrhjulet
Status och lycka

Sen har vissa reels fått oerhört stort antal visningar vilket är superkul, som dessa tre som alla gör sig bäst med ljudet på:

3 tips för ett minimalistiskt och harmoniskt hem
Välklädd har inget med nykonsumtion att göra
Minimalism betyder inte ”aldrig stökigt”

Nu vänder vi blad och lämnar 2023 som på många sätt var ett hemskt år och blickar fram mot 2024 och allt vad det nya året har att erbjuda! Det är bland annat skottår och därmed får året en helt extra dag! :)

”Tomorrow, is the first blank page of a 365 page book. Write a good one.”

Brad Paisley

Vilket är ditt bästa minne från 2023? Och vad ser du mest fram emot under 2024? :)

2 tankar kring ”Sammanfattning av år 2023

 1. Sofia

  Tack för en trevlig sammanfattning.
  Hoppas detta nya år 2024 blir givande och trevligt.

  Svara
 2. Cecilia

  Mitt bästa minne från 2023 var när vi tog en weekend i Göteborg med mina föräldrar för att fira deras 75-årsdag. Så fint minne med alla glada barnbarn, syskon och föräldrar. Under 2024 ser jag mest fram emot att köra mycket yoga och utvecklas inom denna.

  Svara

Lämna ett svar