Sammanfattning av år 2022

Innan vi lägger 2022 helt och hållet bakom oss så skulle jag vilja blicka tillbaka på året och summera några av höjdpunkterna. Höjdpunkter såväl privat som på bloggen och Instagram.

År 2022 blev året då samhället inledde året med en corona-peak för att sedan konstatera att det inte längre var en ”samhällsfarlig sjukdom”. Flexibiliteten i mitt jobb att kunna jobba hemifrån har kvarstått även efter corona – något jag är oerhört tacksam för då det innebär större frihet i vardagen på så många sätt. Att ha en vardag som kan innehålla promenad, längdskidåkning, joggingtur eller padelmatch på lunchen! Är inte det vardagsfrihet så vet jag inte?

7 av de mest lästa blogginläggen 2022 hittar du nedan, har du inte läst dem så passa på nu!

En av nutidens största lögner
1 månad 10 plagg
Räddar vi planeten om vi slutar flyga?
Köpstopp och shoppingfritt 2023
30-års ohållbar förvaring
Vad är friheten egentligen värd?
Den minimalistiska sminkväskan

Alla kommentarer på blogginlägg och instagramposter är guld värda (!) och jag läser varenda en av dem, även nya kommentarer på äldre inlägg/poster. Ibland är själva kommentarerna minst lika givande som inlägget, så missa dem inte! :)

Tre av de mest likade posterna på Instagram från 2022 är:
40 – 40 – 40
Köpstopp 2023
Perfekt minimalistiskt liv

Sen har vissa reels fått oerhört stort antal visningar vilket är superkul, som dessa tre som alla gör sig bäst med ljudet på:
Dalasommar
2-minuters regeln
Longstay


I början av 2022 var vi med i en intervju som TT gjorde och som publicerades i flera lokaltidningar runt om i landet, jag har hittat en där hela artikeln är läsbar och öppen, den hittar du här. Och ett utdrag ur artikeln hittar du här:

– Vi började rensa bort kläder och det förändrade sedan hela vår livsstil. Det insåg vi inte när vi stod där och velade kring våra behov av prylar och kläder för att få plats och få ihop samboskapet, säger Elisabeth och skrattar.
Men man får vara beredd på att det inte alltid är lätt att ändra beteenden.
– I början kan det till och med ta mer tid och energi att hitta lösningar som är nya för en, säger Johan.
Vilka andra utmaningar har ni mött?
– Den största är nog att samhället är uppbyggt kring att sträva efter mer och inte vara nöjd, utan att tänka på vad livsstilen kostar.
Minimalism kan även vara provocerande för omgivningen, tillägger Elisabeth. Man riskerar att indirekt ifrågasatta andras livsstil och val.

Intervju Minimalisterna av Anna Björe

För vår del går det inte att summera 2022 utan att nämna vår longstay i Thailand. Det var utan tvekan höjdpunkten på året för vår familj. En dröm vi började spara till innan vi hade barn, utan att då exakt veta hur resan eller utlandsvistelsen skulle se ut, men som vi nu kunde förverkliga på detta sätt med en annorlunda vardag för oss alla.

Och det känns som att vår longstay inte tog helt slut i samband med hemresan, för relationerna vi skapade där borta finns ju faktiskt kvar runt om i Sverige. Likaså lever många fina minnen kvar inom oss och genom bilder vi kan titta tillbaka på. Att kunna jobba deltid från en helt annan plats än hemmet, påminner mig om den frihet vi strävat efter under många år genom vår minimalistiska livsstil. Att ha ekonomiskt svängrum och praktisk möjlighet att göra det.

Nu vänder vi blad och lämnar 2022 som på många sätt var ett hemskt år och blickar fram mot 2023 och allt vad det nya året har att erbjuda!

Vilket är ditt bästa minne från 2022? Och vad ser du mest fram emot under 2023? :)

Lämna ett svar