1 månad 10 plagg

Under april månad kommer jag att använda endast 10 plagg från min garderob. Jag ser det som en rolig utmaning för mig själv för att se om jag tycker antalet plagg är mycket, lite eller alldeles lagom.

Förhoppningsvis upplever jag samma enkelhet som när jag testade ”Four fit challange” 2015 (otroligt länge sedan nu!). Att jag inte behöva ägna så mycket beslutsenergi åt vad jag ska ha för kläder på mig. Visst kan det vara roligt att välja bland olika plagg, men det räcker helt klart med några få utvalda. Och nu med en minimal garderob kommer det bli ganska naturliga val utifrån om det är en kontorsdag, hemmaarbetsdag eller helg.

Dessa är de 10 plagg jag tänkt testa att klara mig på under april månad:

2 jeans
1 kjol
1 piké
1 blus
2 tröjor
2 skjortor
1 hoodie

Det är alltså 3 nederdelar och 7 överdelar. Myskläder på kvällar, träningskläder, ytterkläder och underkläder är som ni ser inte medräknade i mina 10 plagg.

Skulle du klara att använda enbart 10 plagg en vanlig månad? :)

10 tankar kring ”1 månad 10 plagg

 1. Ma

  Har en stor garderob men med för små kläder (efter graviditet). Därför tror nog att jag varvar mellan 10 plagg redan.

  Svara
  1. Ewi

   Tänkte säga detsamma! På väg att sakta krympa i min garderob, men ännu några månader och kanske över sommaren blir det samma plagg som går på trivsamt utan att klämma. Typ 10st…

 2. Henrik

  Rent visuellt så har jag `samma` skjorta eller tischa varje dag, även om min garderoben innehåller flera plagg av exakt samma märke/färg. Har därmed eliminerat de dagliga valen, samtidigt som slitage och tvätt inte blir en negativ konsekvens. Funkar utmärkt :)

  Svara
  1. Svart

   Samma här, flera likadana tröjor och byxor! I mitt fall svart polotröja och svarta kostymbyxor. Behöver inte köra halvfulla tvättar för att ha rent på sig.

  2. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Jag har lite samma – när jag inte vet vad jag ska ha på mig åker alltid en skjorta på med tröja över (pullover) och jeans. På så vis slipper man tänka på att stryka skjortor också. Känner mig alltid klädd men aldrig överklädd med de kläderna på kontoret.

 3. Sandra

  När jag läste din lista på tio plagg fick jag lite panik och tänkte att det där kan ju inte räcka! Men kom på att det nog var för att jag brukar ta med mys- och träningskläder när jag själv räknar :)
  Här är vad jag använder till vardags:
  2 par tights
  2 klänningar
  1 tröja

  Svara
 4. Michel

  Snyggt! Skönt att ha så få val som möjligt och ha sådär luftigt.
  Har kört på ert galgtrick tidigare för att identifiera vad som används frekvent. Väldigt effektivt! Bra också inför capsule wardrobe :)
  Gillar också tänker kring att ha en uppsättning av samma sort. T.ex. tre svart t-shirts etc.

  Av ren nyfikenhet, i och med att du/ni som nu testar att skala ner. Vad gör ni med kläder som är närmast kroppen upptill, som t.ex. t-shirt/skjorta som används. Åker dom ner direkt i tvätten efter användning eller hängs det tillbaka / vädras för att sedan användas lite till? :)

  Svara
  1. Henrik

   Skjortor och T-shirts används två dagar, bortsett sommarmånaderna. Har 6-8 st. av respektive plagg för att inte behöva tvätta onödigt ofta, och kunna byta plagg de gånger en olycka sker :)

 5. Sofia

  Jag använder sex plagg en vanlig månad :)
  Men jobbar i vården och byter till arbetskläder på dagarna.
  Två linnen, två ulltröjor ett par jeans och ett par chinos.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Vad kul att läsa! Förstår att det underlättar när man byter om till arbetskläder under stor del av dagen.
   Jag gissar att linnena ofta används under ulltröjorna vintertid så att du i princip bara har två överdelar och två nederdelar? Jag skulle spontant hellre haft behov av fler överdelar men klarat mig med färre nederdelar. Så är imponerad att du klarar dig med en sådan uppsättning. :)

Lämna ett svar