Sträck på dig!

Vi är halvvägs in i mars månad och jag kämpar på med utmaningen att fokusera på hållningen. De delar av min taktik som fungerat bäst är att träna ryggövningar på gymmet och arbeta stående vid skrivbordet en halvtimme på morgonen och en halvtimme på eftermiddagen. Ibland blir det till och med längre av bara farten.

Efter en dryg vecka kände jag mig trött och hade lätt molande värk i nedre delen av ryggen, som kanske berodde på min nya hållning, men som sen gick över. I övrigt känns det enbart bra och mitt mantra ”rak i ryggen, lätt spänd mage och bak med axlarna” hjälper mig att fokusera om på hållningen när det behövs under dagen.

Jag läste förresten på en hemsida att man för att lyckas med bra hållning ska tänka sig att man blir filmad dygnet runt av sin drömpartner, framtida arbetsgivare eller någon annan viktig person. Då vill man så klart visa sig från sin bästa sida med bra hållning.

Ett annat tips är att skapa en trigger. Ett typiskt exempel är att varje gång man går igenom en dörröppning, tar i ett handtag eller något liknande påminner sig själv om hållningen. Jag tänkte försöka använda mig av dörröppnings-triggern resten av månaden eftersom jag precis som de flesta andra går igenom ett flertal sådana under en vanlig arbetsdag. 

Min förhoppning är att om jag fortsätter göra övningarna ovan resten av månaden ska ha förankrat och etablerat en naturligt vacker hållning framöver.

Hur går det för dig med månadsutmaningen? Eller har du kanske någon annan utmaning som du kämpar med?

4 tankar kring ”Sträck på dig!

 1. A

  Jag träffade en gång en tjej som verkligen hade en god hållning. Blev inte förvånad när det framkom att hon var dansare. Själv sa hon att hon en gång fått rådet att ”man ska gå som om man bär ett diamanthalsband som man vill visa upp för världen”. :-)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Det låter som ett bra råd. Många människor blir betydligt snyggare med bra hållning, såväl utan som med diamanthalsband runt halsen :)

 2. Linda Winroth

  Har kommit av mig lite med min träningsplan p.g.a. en resa och rutinerna föll bort. Men bara missat 2, får ta igen med dubbelt upp ett par dagar!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Det är okej, man måste få resa och vara lite ledig också, men på’et igen bara när du är hemma igen :) Lycka till!

Kommentera