Vardagsfrihet – frihet i det lilla

Vardagsfrihet för mig är att skapa sig små delar av frihet i sin vardag. Och även om de var för sig kan te sig små, så skapar de tillsammans en känsla av stor frihet i vardagen.

Vardagsfrihet för mig är att ha tiden att äta frukost tillsammans hela familjen, kunna lämna på förskolan och ta en omväg hem för att sedan påbörja arbetsdagen med en kopp te i lugn och ro.

Att ha möjlighet att sköta jobbet hemifrån vissa dagar och kunna cykla eller ta bilen till jobbet vid behov. Att kunna ta en lunchpromenad med en vän och/eller kollega, eller promenera i skogen en stund för att rensa tankarna.

Att kunna hämta barnen utan andan i halsen, äta middag tillsammans hela familjen och ha energi kvar i slutet av dagen till barnen, träning eller andra intressen.

Och att bara allmänt ha mer luft i kalendern.

Att ha det så här skapar en känsla av vardagsfrihet för mig. En vardagsfrihet som kan te sig helt annorlunda för någon annan gällande vilka parametrar man prioriterar, har möjlighet till eller kopplar ihop med frihet, men ändå skapa en lika uppskattad frihetskänsla.

Ekonomisk frihet må vara något jag/vi inte kommer nå i närtid, om ens någonsin, men frihet i det lilla och i vardagen, skulle jag säga att vi ändå haft en stor dos av det senaste halvåret. Som allt i livet går det upp och ner, faser kommer och går och inget är bestående, men just nu njuter vi lite extra av all den ovanstående vardagsfriheten.

Har du stor andel frihet i din vardag? Och vad konkret i din vardag kopplar du ihop med vardagsfrihet? :)

2 tankar kring ”Vardagsfrihet – frihet i det lilla

 1. Alexandra

  Jag har tur som kan och har skött mitt arbete hemifrån i stort sett sedan lockdown började den 11:e mars. Vi börjar så smått åka tillbaka till kontoret men med våg n° två av smittspridning blir det max en gång i veckan.
  Vi bor nära en skog dit jag tar mig under lunchen ibland eller efter jobbet. Det blir hundpromenader eller bus i trädgården. Ibland myser vi inne när vädret är förjäkligt.
  Är jag på jobbet hinns nästan ingenting med, jag har 3 timmars resväg så jag är borta i snitt 13 timmar om jag jobbar på kontoret. Då är det bra om man har färdiglagad mat som bara kan värmas till kvällsmat. Jag skulle vilja säga att jag har stor vardagsfrihet när jag jobbar hemifrån eftersom jag inte har tider att passa i samma utsträckning som när jag måste passa tågtider.

  Svara
 2. Malin

  Vardagsfrihet för mig är att inte behöva stressa. Jag jobbar 50% min man 80% vi har cykelavstånd till allt. Massor av tid med våra 4 barn och hinner även med träning och egna intressen. Vi försöker fokusera på att vardagen ska vara rolig och att man inte ska behöva längta till helger eller semestrar. Vi är här och nu.
  Detta är möjligt eftersom att vi har låga utgifter och vi har inget intresse i onödiga materiella saker. Behöver vi något köper vi begagnat eller gör om något vi har. Detta är frihet för oss.

  Svara

Lämna ett svar