3 frågor om sommaren 2019

Vad gör egentligen minimalister på sommaren, så lite som möjligt? Så mycket upplevelser som möjligt? För den som är nyfiken på vår sommar 2019 kommer här 3 frågor som stillar åtminstone viss eventuell nyfikenhet. ;)

Vad ser ni mest fram emot på semestern?

Att spendera ledig tid tillsammans med familjen, de små sakerna som att äta frukost i lugn och ro (nästan) varje morgon. Men också att spendera mycket tid utomhus i naturen. Både i närområdet där vi bor norr om Stockholm, men också i mina hemtrakter i Dalarna.

Likaså ser vi alla fram emot vår vecka på Gotland, som man väl nu kan kalla en tradition. Första året var vi där 5 dagar, andra året 7 dagar och nu tredje året i rad har vi utökat vistelsen till 10 dagar. Det säger väl det mesta om vad vi tycker om öjn? :)

Men vi ser också fram emot att bara vara hemma i huset vissa veckor. Vi trivs väldigt bra med att bara vara hemma och göra dagsutflykter. Särskilt nu när vi har hus och trädgård så att vi kan spendera en heldag utomhus fast ändå hemma. :) Kanske blir det också en vecka i Idre eller Sälen, eller så åker vi söderut i landet. Sommaren får utvisa…

Vad prylbantar ni i sommar?

Om det blir ett par regniga dagar i kombination med att vi är hemmavid så kommer förmodligen följande att rensas:
1. Hallen. Här har vi under den gångna veckan målat, rivet ut hyllor och ett städskåp och fått upp Elfa-hyllor, och då uppstod ju ett utmärkt tillfälle att gå igenom allt som förvaras där. Barnen har växt ur en del ytterkläder som rensades ut och kommer säljas och skänkas.
2. Förrådet. Här vill vi i likhet med i hallen sätta upp en del hyllor men innan dess vill vi rensa så att enbart det vi använder och behöver finns där så att förvaringen blir behovsstyrd. Jag vet exempelvis att vissa saker jag planerat att sälja förvaras där just nu.
3. Badrumsskåpet. Vårt badrumsskåp i huset har inte lika genomtänkt förvaring som badrummet i lägenheten och under året vi bott i huset har barnen fått andra behov. Så här kommer jag rensa bort allt eventuellt överflöd som smugit sig in det senaste året.

Några tips för en minimalistisk semester?

 • Att utforska närområdet och alltså hemestra. Jag tror de allra flesta skulle kunna hitta flera nya, mysiga och vackra platser inom ett par mils radie från hemmet.
 • Testa att packa färre klädesplagg än du tror att du behöver, liksom att packa plagg som fungerar för flera olika ändamål och situationer.
 • Lägg ifrån dig mobilen och ta in den riktiga verkligheten. Genom att spendera mer tid i nuet och verkligheten får du en mer minnesvärd sommar.
 • Och njut av de små vardagliga sakerna, de som du en dag kommer se tillbaka på och inse att de faktiskt var de stora minnesvärda ögonblicken.

Men nu är vi nyfikna, vad ser du fram emot i sommar? :)

4 tankar kring ”3 frågor om sommaren 2019

 1. Ida

  Hejsan, kommer ni hyra stuga på Gotland?, var och via vilket företag?, är också väldigt förtjust i öjn och brukar vara dör varje sommar.

  Svara
 2. Krok Ofant

  Hej,
  Det låter som en alldeles utmärkt semester. Jag drömmer om Gotland, har bara varit där en gång och det var för 24 år sen så det skulle vara underbart att åka dit igen.
  Jag ser framemot att vara hemma i huset och ”röja”, lägga ut kläder till försäljning och påta i trägården första veckan, sen blir det 40-års kalas för en vän, picknick i skogen med kompisar. Nästa vecka drar vi till Bourgogne regionen där vi ska semestra i 5 dagar. Vandring i vingårdar och känner jag oss rätt så blir det nog ett par provsmakningar också! :o) Det blir en kort vistelse i år men det ska bli roligt att vara hemma också!

  Svara
 3. Maria

  Några veckor i fritidshuset (för få veckor, men har redan använt lite semester) utan för mycket saker inbokade. Morgonjogg följt av bad och frukost på trappan. En bra bok. Umgås med de närmaste. Färska björnbär. Någon övernattning på strandhotell.

  Svara

Lämna ett svar