Begagnad mobil och cirkulär ekonomi

I samarbete med Refurbly.

Har du ett barn eller en tonåring som tjatar om och har behov av en mobiltelefon inför höstens skolstart? Då ska du tänka andra hand i första hand. Inte minst i dessa inflationstider då du enkelt kan spara pengar utan att tumma på kvaliteten när det gäller inköp av en mobiltelefon.

Hos Refurbly kan du köpa begagnade mobiler eller surfplattor – renoverade och prisvärda. Refurbly vill skapa en cirkulär ekonomi där vi tar vara på och cirkulerar fullt fungerande mobiltelefoner och surfplattor, som annars hade samlat damm i en byrålåda eller hamnat på en soptipp.

Idag finns det fler mobiler än det finns människor på jorden, och tillverkningen av mobiler är en stor miljöbov. Men det går att vara en del av förändringen, bland annat genom att köpa en begagnad mobiltelefon eller surfplatta, nästa gång du eller dina barn är i behov av en ”ny”.

Refurblys servicetekniker går igenom över 25 tester för att se till att varje mobil fungerar felfritt, och byter ut de delar som inte lever upp till kraven. Några av sakerna de går igenom innan en mobil säljs är; skärm, skick, ljud, mikrofon, kameror, batteri, portar, kontakter, mekaniska delar, och mycket mer.

Genom att välja en begagnad mobil minskar ditt klimatavtryck med upp mot 80 procent och du tar ett steg till att leva mer cirkulärt. En begagnad mobil fungerar som en ny, men är bättre för miljön och snällare mot plånboken. Till ett barn som har behov av en mobil, tycker jag att det känns självklart att köpa en begagnad sådan istället för en sprillans ny, av flera skäl. Utbudet av begagnade mobiltelefoner kan du kolla in här och surfplattor här.

När det gäller köp av mobil till just barn, har Refurbly även ett förmånligt erbjudande där både mobil, abonnemang och försäkring ingår. Mer info om det hittar du här.

Har du testat att köpa en begagnad mobil eller surfplatta?

7 tankar kring ”Begagnad mobil och cirkulär ekonomi

 1. Tessi

  Jag har köpt min senaste iPhone på second hand. Det rekommenderar jag alla att göra.

  Svara
 2. L

  Ja, senaste 7 åren kanske har det blivit begagnade mobiler för mig. Senast jag köpte gick det även att välja skick, jag valde en med lite sämre skick för ett lägre pris (ett par repor i skärmen, märken på baksidan), och har fungerat perfekt i över ett år.

  Svara
 3. Anna

  Har köpt mina 2 senaste mobiler begagnade från ett annat företag. Superbra! Märker ingen skillnad och har råd med en bättre mobil än annars. Helt sjukt att mobiler nuförtiden kostar ca 12000 om man ska ha senaste modellen

  Svara
 4. Malin

  Ja, bägge sönerna fick varsin, men från ett annat företag. Den ena var nöjd och den fungerade jättebra, medan den andra hade flera fel och problem, byttes ut flera grr, men det blev inte bra, så ett lotteri skulle jag säga. Men en bra ide, men då måste den fungera.

  Svara
 5. Jörgen

  Både jag och frun har mobiler via jobbet men båda barnen (17 och 13 år) har bara haft begagnade telefoner (visserligen inte via Refurbly utan annat bolag) och vi har varit nöjda.

  Svara
 6. Sandra

  Min första smartphone var en iPhone 5 som jag älskade, den var perfekt! Dessvärre fick jag ge upp den när det inte längre gick att ha appar som BankID och Swish på den (sånt slöseri). Jag köpte en android-smartphone som jag också älskade, men som efter fem år i fjol plötsligt inte ville starta mer. Då tog jag tillfället i akt och köpte en begagnad iPhone SE, som är i princip en kopia av iPhone 5 fast med en annan insida så att jag kan ha alla appar jag behöver. Fullkomligt älskar den – min lilla lakritspuck! Jag hoppas att den håller för alltid och att apparna fortsätter fungera i evighet :)

  Efter att jag köpte en begagnad telefon gjorde min bror också det när han behövde en ny. Min man skulle också ha köpt en begagnad när hans gick sönder i våras, men han hade turen att få någons gamla gratis. Även min ena förälder funderade på att köpa en begagnad sist den behövde en ny, och fastän det i slutändan blev en nyproducerad var det roligt att tanken över huvudet taget tänktes.

  Jag har tänkt mycket på vad jag ska göra när min laptop från 2010 slutar fungera. Använder datorn så mycket att jag kanske köper en nyproducerad då som jag förhoppningsvis kan ha lika länge. Eller så blir det kanske en surfplatta och i så fall tänker jag mig nog en begagnad. Tack för tipset i så fall, sidan som ni gör reklam för.

  Svara
 7. Louise

  Min senaste mobil är begagnad. Kommer köpa begagnad igen när nuvarande lägger av. Aldrig mer nyproducerad :) Gillar iphone men nypriserna är ju helt sjuka.

  Dator (pc laptop) köpte jag dock ny nu i somras pga studier (kanske framtida jobb) och vi ska sälja vår gamla stationära som bara tar plats. Ville ha en stark och orörd dator då med ny hårdvara. Men hade säkert funkat med en begagnad med… :)

  Svara

Lämna ett svar