Cirkulär mobil med Swappie

Detta är ett betalt samarbete med Swappie.

En iPhone 11 väger 226 gram men skapar hela 86 kg avfall vid sin framtagning (enligt Avfall Sverige och IVL Svenska Miljöinstitutet). Om vi istället cirkulerar mobilerna och vid behov byter till en redan producerad dito, gör vi ett mer hållbart val. Den 22 april är det Earth dag / Jordens dag som instiftats att uppmärksamma världens miljöproblem. Att välja en rekonditionerad mobil nästa gång det är dags att byta är ett litet steg i mer hållbar riktning.

Tänk om det var lika enkelt att köpa en begagnad mobil som att besöka vilken webbutik som helst. Inte behöva oroa sig för att mobilen kan vara stulen, känna osäkerhet över om skicket speglar priset och annonsens beskrivning eller undra om den verkligen är fabriksåterställd.

Nu är detta möjligt tack vare tjänsten Swappie!

Swappie kombinerar de bästa funktionerna av second hand-butik och webbutik. Det är en säker och pålitlig tjänst som erbjuder använda men rekonditionerade smartphones till ett överkomligt pris. Mobilerna som säljs är alltså fabriksåterställda, testade samt vid behov – renoverade. Tack vare den kvalitetskontroll som görs kan de erbjuda 12 månaders garanti samt 14 dagars öppet köp.

Swappie fungerar som vilken smidig webbutik som helst; du väljer modell och färg på mobilen. Men det bästa tycker jag är att du också väljer om mobilen ska vara i nyskick, mycket bra skick, bra skick eller om det räcker med okej skick. Och priset sjunker såklart i takt med skicket. Ska du exempelvis köpa en mobil till barnen kan det ju vara skönt att inte betala för nyskick, och är det barnens tredje mobil på kort tid betalar du kanske gärna för enbart bra eller okej skick. ;)

Du kan även lika enkelt sälja din gamla mobil till Swappie. Med Swappie behöver du inte kontakta säljare, gå med på att träffas eller riskera att bli lurad.

Om du eller någon i din närhet har behov av en ”ny” mobiltelefon så får du just nu 100 kr rabatt hos Swappie om du använder koden: minimalisterna100.

Detta är en webbshop där även många arbetsgivare borde köpa sina mobiler av såväl miljöskäl som ekonomiska skäl. Jag vet många anställda, inklusive mig själv, som använder sin jobbmobil ytterst sparsamt och därmed inte skulle behöva varken senaste modellen eller en sprillans ny. Inte minst nu när många i första hand ringer eller skriver till varandra genom Teams och Skype.

Swappie är en tjänst jag själv kommer använda för att på ett hållbarare sätt byta ut min mobil den dag det är dags. Det som föranlett mina tidigare uppgraderingar av modell har varit att jag velat ha en bättre kamera eftersom detta är den enda kamera jag använder, men det kan ju även vara så att mobilen skadas och därav behöver bytas ut. Då vet jag nu vart jag ska vända mig – till Swappie! :)

Har du hört talas om Swappie tidigare? Är din mobil ett nyköp?

17 tankar kring ”Cirkulär mobil med Swappie

 1. Sophie E

  Åh, vilken bra grej! Hur kan jag ha missat det?! :) Och knappt ens tänkt tanken, mer än Blocket då men som du skriver, tycker det känns ”lurigt” både vid köp och sälj av just mobiler.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Kände faktiskt lite samma lika, varför tänkte jag inte på detta vid senaste mobilbytet, känns ju jättesmidigt, tryggt och prisvärt!

 2. Mimmi

  Japp, hört om Swappie, men har haft Android privat och ville inte byta till Iphone så köpte via Bluecity.se senast när mobilen tvärdog plötsligt (hade bytt glas tre ggr tidigare efter tappincidenter för det kändes onödigt när den inte hade blivit långsam eller dyl). Också två års garanti, fabriksåterställda och går att välja skick. Jättenöjd!

  Svara
 3. Calle

  Verkligen toppen med sådana här tjänster, finns ingen anledning att konsumera nytt på mobilfronten idag. Mellanskillnaden i pris kan man lägga på betydligt roligare saker än att betala för någon form av ”nyköpskänsla”.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Helt klart, kan inte annat än hålla med. Finns ingen anledning att konsumera nytt inom många områden idag. Cirkulera mera! :)

 4. Fri2032

  Alltså du får det att låta som det är nåt nytt? Jag har använt swappie i flera år. Tyvärr har mobilen alltid krånglat, så jag har fått byta ut inom garantitiden. Intressant att de sänkt garantitiden från ett år till sex månader, då är det nog fler än jag som haft krångel…

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   För mig var tjänsten faktiskt ny, så tänker att det är fler som inte känt till det. Särskilt eftersom väldigt många fortfarande köper en sprillans ny mobil.
   Tråkigt att du inte varit nöjd, när jag skrev om det på instagram verkade 99 % vara mer än nöjda, även de som av olika anledningar valt mindre bra skick.

 5. Handcrafted History

  Bra tips =) måste bara uppmärksamma; de nyaste reglerna jag hittat på att märka samarbete/betalt/reklam osv på sina sociala medier är att ordet ”reklam” måste förekomma tydligt, ”samarbete” räcker inte längre =( därför många bloggare nu skriver ”reklam för min bok/mina fröer/min konst”

  Svara
 6. Moa

  Jag har sett reklam för Swappie överallt de senaste månaderna, det är intressant att Swappie-reklamen till slut hamnat även på Minimalisternas blogg. För min del så använder jag inte iPhone, det är tillräckligt jobbigt att lära mig en ny android-telefon. Jag har haft min nuvarande ett par år men fortfarande inte hittat alla funktioner… Jag ställer mig lite frågande till behovet av en extra mobil, många mobiler har plats för två sim-kort numera så det låter onödigt krångligt med två mobiler. Men jag förstår att om man har barn så kanske man behöver mobiler till barnen.

  Svara
 7. Oskar L

  Mitt tips är att sälja sin gamla mobil via Tradera istället för Swappie och andra tjänster. Man får mycket mer betalt.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Mer betalt ja (fast skulle nog hellre använda Blocket än auktionssajten Tradera) men däremot har jag aldrig fått sååå många skumma mejl och samtal som den enda gången jag sålt en mobil via Blocket. Så pass många skumma personer att jag nästa gång valde att byta in mobilen när jag bytte mobil, trots betydligt lägre pris in. Och nästa gång ska jag testa Swappie för både köpa och sälj.

 8. Sofie Holgersson

  Vi har haft koll på Swappie ett tag och nu när maken behövde en ny telefon passade han på att testa dem. Men vilken oerhörd besvikelse. Ett bra skick enligt dem var sannerligen inte vad vi skulle beskriva som ett bra skick. Tror inte många vill betala så pass mycket som man ändå gör, för en telefon med en mycket rejäl repa över skärmen… Dessutom var de inte vidare trevliga och samarbetsvilliga vid den efterföljande kommunikationen. Företagsidéen är lysande, men genomförandet var uselt. Vi kan inte rekommendera dem. Maken har nu köpt en begagnad mobil från en privatperson. Det funkade lysande!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Åh, vad otroligt tråkigt att höra! Så ska det ju verkligen inte vara, skicket ska motsvara priset och dålig kundservice har jag också så otroligt svårt att acceptera.

Lämna ett svar