Hemnet-knarka bort sin fritid

Även om vi anser oss vara minimalister och inte har överflöd av prylar som många andra, så börjar det bli trångt i vår tvåa på 60 kvm med två barn. Visst är det mysigt att sova allihopa i samma sovrum, men det är också jobbigt när barnen väcker varandra på nätterna, eller att försöka amma i en 160 cm bred säng med fyra personer i bredd. Varav minst en på fel ledd. Liksom när mor- och farföräldrarna är på besök och vi bor och sover 5-6 personer + en hund på dessa 60 kvm. Trångt och mysigt var orden. :)

Med undantag för sommaruppehåll i juli så har de flesta söndagarna det senaste halvåret spenderats på en, ofta två visningar. Liksom vissa vardagskvällar i form av förhandsvisningar eller omvisningar. Vi är nog uppe i ett 50-tal visningar totalt, allt från större lägenheter i närområdet till radhus söder om stan och villor norr om stan.

hemnet

Ungefär hälften av objekten har framför allt jag, Fru Minimalist, både möblerat, renoverat och flyttat in i. Hunnit kolla upp förskolor och grundskolor i närområdet, och hur vardagslogistiken med pendling till/från jobb, hämtning/lämning och matinköp skulle kunna lösas.

Vi har lagt ner energi, drömmar och känslor på flera objekt. Drömmar som försöker glömmas och förträngas när det återigen inte blivit någon affär. I slutet av veckan börjar hela proceduren om igen med nya objekt. Då och då undrar vi hur länge vi kommer orka leta. Hur lång tid tar det innan vi ger upp någon av våra viktigaste punkter på ”krav-listan”.

Vissa vänner har köpt bostäder i områden vi inte en visste om att de letade i, eller som betalat mer pengar än vad som kan anses normalt för området och bostadstypen. Med tiden börjar vi inse vad som ligger bakom detta till synes märkliga beteende. Till slut slår man till bara för att slippa få drömmar krossade, känslor sårade och energi förbrukad. Ofta blir det ju bra när du väl bestämd dig, fattat beslut och kommit på plats.

Jag längtar efter att lägga fritiden på annat än att kolla bostäder, lusläsa prospekt, researcha nya områden, kolla upp förskolor och mäta pendlingsavstånd. Jag ser verkligen fram emot att deleta hemnet-appen. För du vet väl att det är hemnet-förbud minst ett år efter att du väl köpt din bostad? :) Än är vi inte där, men för varje visning och budgivning kommer vi ett steg närmre.

Har du hemnet-knarkat och hur tog du dig ur det? :)

32 tankar kring ”Hemnet-knarka bort sin fritid

 1. Eva

  Ja man avundas inte ert bekymmer att hitta rätt bostad. Det är ju inte direkt ett beslut som liknar valet av filsort eller yoghurt i affären… Kom att tänka på det här med magkänslan vid betydelsefulla val och på boken ”Slumpen är ingen tillfällighet” som ni kanske hört om tidigare. Där skriver Jan Cederquist bland annat om när han köpte sommarstuga och hur tillfälligheter som han inte kunde bortförklara och hur intuitionen spelade in i valet. Ja hela boken handlar om intressanta tillfälligheter, synkroniciteter och intutionens betydelse i livsval och formandet av sina omständigheter. Med tanke på hur organiserade, välplanerade och öppna ni verkar vara i det mesta, är det nog en ren tidsfråga innan ni hittar rätt boende! :)

  Svara
 2. Vanilla Island

  Har nu funderat på att lämna Stockholm? Det ni brottas med gäller ju endast där.

  Ur ett minimslistiskt perspektiv tycker jag att allt blir enklare utanför Stockholm och mindre slöseri av tid och energi. Bara att flytta till Göteborg halverar problematiken.

  Själv har jag flyttat till Österlen till slut. Det har verkligen varit att minimera energitjuvar och annat.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Jo, vi har funderat på det. Delvis för att en av oss inte kommer härifrån och det skulle möjliggöra hjälp av mor- och farföräldrar med barnvakt och hämtning på förskola etc. Dock känner vi oss båda hemma i Stockholm numera och det finns bättre jobbmöjligheter här för oss båda. Även om ingen av oss har för avsikt att göra någon direkt ”karriär” som det känns nu, utan mer ha stimulerande jobb där vi utvecklas och trivs.

   Men jag håller med dig om att långa restider och stress finns på ett annat sätt här, och att detta är två aspekter man med minimalism försöker undvika eller minimera.

 3. Kreativaminimalisten

  När vi letade hus så hade vi olika listor: en lista för ”krav”, sånt vi inte var villiga att kompromissa med. För oss stod t.ex. att det skulle vara en friliggande villa, att trädgården skulle vara lagom stor, att det skulle ligga inom ”stadsbuss-radie” från centrum och framförallt; det skulle inte vara allt för dyrt, det skulle kosta mindre än vad många anser är ”normalt” i vårt område (vi vill amortera och känna att vi har möjlighet att ev gå ner i tjänst, bli sjukskrivna osv).

  Sen hade vi en lista med saker som kunde spela in, beroende på om det gick eller ej. Dvs saker som vi kunde tänka på om föregående krav var uppfyllda men som vi fick strunta i om det inte gick. Tex att det skulle vara nytt, ha en annorlunda planlösning, ligga bra till med tanke på jobb (å andra sidan kan man byta jobb), nära till fin natur som havet (å andra sidan är man nästan alltid på cykelavstånd från havet i vår stad) osv.

  Och sen en ren ”dröm”-lista.

  Anledningen till detta var nog att vi kände att många hade så många krav på sina boenden, att det ska vara så perfekt, och då hittar de sällan något. Vi kände att man får kompromissa med det man kan och sen gå lite på känsla och tänka att många boenden kan man göra till ”sitt”. Nu stortrivs vi trots att det inte uppfyller alla våra önskemål, men önskemål kan också ändras ?

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Vi håller helt och hållet med dig och för vissa, som för oss, tror jag det är en process att komma fram till att ”drömhuset” som har ”allt” inte är möjligt att få om man inte har väldigt mycket pengar. Framför allt inte i Stockholm med omnejd. Vi skalar sakta men säkert ned vår krav- och priolista, vissa saker har vi strukit helt och andra har vi hittat andra lösningar för. Och som du skriver, vissa önskemål ändras också över tid.

   Vi har även insett att vi i vissa fall ”överanalyserar” och kollar upp allt, vilket gör det väldigt tungt när ännu en budgivning går förlorad. Vi inte bara flyttar in och möblerar huset (som man brukar säga), utan vi kollar även upp betyg på förskolor, vilka förskolor som har ledig plats, olika möjliga resvägar till jobbet, träningsmöjligheter i närheten, detaljplaner från kommunen på närområdet…det är ett heltidsjobb som än så länge inte betalat av sig. ;)

 4. Gunilla

  Jag avundas er inte! Det är väldigt stressande att flytta in i tanken och sedan bryskt bli utkastad. Sen är det kanske så att man inte får allt. Vi flyttade tex in i ett hus utan kvällssol som annars stod högt på vår önskelista. Vi saknar det, men kanske åker vi därmed på fler kvällsutflykter än vad vi skulle gjort annars. Och i stället så har vi också fått ett enormt varmt mikroklimat i skyddat vindläge. Så det blir kanske inte alltid som man tänkt sig, men det kan bli bra ändå :-).

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Vi har faktiskt bara den senaste månaden helt strukit just ”rätt” väderstreck från vår lista. Numera får tomten ligga i vilket läge som helst, om andra högre prioriterade krav uppfylls. :)

 5. Maria

  Jag känner lite nostalgi för hemnet. Det står på nåt vis för drömmar och visioner. Dock känner jag igen känslan av att tillslut köpa nåt som är halvbra. Så var det när jag separerade och köpte lägenhet. Efter att ha delat tak med exet i ett halvår efter att förhållandet tagit slut var det helt underbart att få sitt eget, även om det var två mil till dagis, och antagligen 08-områdets sämsta förutsättningar för att åka kollektivt.

  Eftersom jag drömde om hus på landet redan då så såg jag lägenheten som en tillfällig lösning, vilket säkert gjorde det lättare att acceptera såna saker. I efterhand är jag glad att jag inte hade tillräckligt med kötid för att få hyreskontrakt. Försäljningen av lägenheten underlättade en del när jag sen köpte hus.

  Nu kan jag hemnetsurfa en del för nöjes skull. Även om det inte passar nuvarande familjesituation så har jag alltid haft en vurm för compact living. Och att i tanken inreda små lägenheter, fundera ut kluriga lösningar osv. Hade jag haft ekonomiska förutsättningar hade jag gärna haft en liten etta i storstan som ”sommarstuga”. Det är lite dubbelt. Jag vill leva enkelt på landet. Lite ”downshifting”. Värmer huset med ved, odlar lite grönsaker, har höns och renoverar huset själv. Bor otroligt billigt, och klarar oss fint på halvtidsjobb. Men det är för stort och för rörigt, och ibland kan jag få för mig att det vore härligt med lite storstadspuls. Problemet är att jag inte vill ha vardagen i storstan…

  Svara
 6. Ella

  Vi har hemnet-knarkat i perioder och jag känner såväl igen dina beskrivningar av mätning av pendlingstid, kollning av förskolor och att mentalt ha flyttat in i olika objekt mm. Sen vi för några månader sedan fick tillökning av ytterligare ett barn har vi en paus. Vi är fyra personer, varav 2 små barn som bor i en 3:a på strax över 90 kvm i ett hyffsat barnvänligt lägenhetsområde med bra kommunikationer o snabb pendling till Sthlm city. Just nu funkar det bra. Det vi funderar på är hur det blir om några år, om vi vill att barnen ska ha egna rum. Just nu sover hela familjen i samma rum. Vi märker också hur rotade vi har blivit i området sedan barnen kom, med andra föräldrar med barn vi lärt känna och som vi hänger med på gården efter förskolan och äter spontanmiddagar ihop ibland på vardagarna, så det blir allt svårare att motivera sig att byta område ju längre tiden går. Hus i Sthlm känns just nu rätt avlägset för oss. För att få ett vettigt, hyffsat nytt objekt utan för mkt underhåll, med vår budget, skulle pendlingstiden bli drygt 1 h dörr till dörr för båda och vi tycker inte att det är värt det.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Låter som ni är precis i vårt läge förutom att ni har ett till rum och 30 kvm mer boyta på samma antal personer. :)

   Det är lite det där du beskriver om att vara rotad i ett område som gör det extra svårt. En timme restid dörr till dörr kommer även vi få när vi kollar radhus och villa, och det lockar inte nu när barnen är som minst och man vill ha dem på förskola korta dagar. Om vi köper en 3a i vårt område som vi älskar och känner sedan flera år tillbaka, möjliggör det att vi bor kvar några år till och har en enklare vardag, men vill vi verkligen bo kvar? Är det inte bättre att flytta ut och ”rota” sig någonstans där vi vill bo långsiktigt? Liksom ”komma på plats”. Det är några av frågorna som snurrar i huvudet. :)

   Stora frågor och ibland tycker jag det ska bli spännande att se hur och var vi hamnar och hur vardagen ter sig där om ett par år :)

  2. Maria

   Beroende på lägenhetens planlösning så kan det ju vara möjligt att sätta upp en extra vägg så att barnen får var sitt rum. Så har de vi köpte huset av gjort. Är det inte snedtak (som det är i rummet som förra ägarna delade av i mitt hus, dvs den väggen jag håller på att riva) så blir rummen hyfsat möblerbara även om de blir små.

   Ett läge man trivs med ska man heller inte underskatta! Jag hade provat bo i radhus tillsammans med mitt ex, och är väldigt glad för det, trots att upplevelsen inte alls var positiv. Jag lärde mig att trots att jag gärna vill ha en trädgård, så måste det vara ett fritt läge utan insyn för att jag ska trivas där. Trädgården är ju en del av ens hem, och i mitt hem vill jag kunna känna mig privat.

   Vad jag vill komma fram till är att villa i villaområde inte nödvändigtvis är det bästa för alla, bara för att det är det vanligaste. En bostad går alltid att modifiera inom vissa gränser, men läget går inte att ändra. Viktigast är att det känns rätt för just er! Går man utanför normen blir man ifrågasatt, oavsett om man bor i en i andras ögon för liten lägenhet, eller en gammal kåk på landet. Den man ska övertyga om att valet blir rätt är en själv. Och som sagt. Mycket går att lösa med planlösning och smarta möbler och liknande.

   Lycka till!

 7. Hanna

  Jag är definitivt skyldig till totalt onödigt hemnet-surfande. Vi bor utomlands och vet att vi inte kommer att flytta tillbaka till Sverige förrän om tidigast två år. Vi har dessutom kvar vår lägenhet i Sverige så det är inte ens någon panik att köpa något när vi väl flyttar hem. Jag tror att det är en kombination av hemlängtan och att jag vill följa marknadens utveckling som gör att appen öppnas om och om igen på kvällarna.

  Svara
 8. Camilla

  Men exakt! Grym igenkänning på detta och jag har även skrivit om det: http://aktivadagar.com/2016/august/min-relation-med-hemnet.html
  Vi är dock i ett annat läge, vi får plats i vårt fina hus, men vill ha mindre att sköta och ta hand om. Dessutom (och framförallt) ligger huset på fel ort nu när vi vill flytta till fjälls. Nu har vi faktiskt bestämt oss för att flytta till en hyreslägenhet. Jag har kommit fram till att jag vill slippa äga hus, med allt vad det innebär av underhåll o.s.v…

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Ja, det där med hus och underhåll alltså…det finns en anledning till att vi nästan uteslutande kollar på nyare hus och radhus. :)

  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Japp, jag läste den för någon halvår sedan efter tips från en kollega som känner författaren. Inledningen fångade mig direkt (om hans dotter som blev sjuk när hon var alldeles nyfödd, började typ gråta men skyller på att lillebror då låg i min mage) :) tycker boken var både underhållande och intressant.

 9. MissStorm

  Lycka till med letandet!

  Jag har hemnet-knarkat sedan tidernas begynnelse. Vi bodde bra o mycket billigt i en 2:a utan planer på att flytta på många år. Men en dag fanns drömhuset på Hemnet. Det motsvarade mina vilda fantasier med öppna spisar, möjlighet till pysselrum, bibliotek etc. Dessutom var det mitt drömläge. Så vi blev plötsligt med hus! Det har jag inte ångrat en sekund. Och trots att många år gått har det hittills inte funnits något hus jag hellre bott i! Och jag knarkar vidare…

  Tack för en mycket välskriven och inspirerande blogg! Ju mer jag läser, desto mer kliar det i kroppen efter en mer minimalistisk livsstil.

  Svara
 10. Petra

  Har ni tänkt på Täby? Nära till skolor,förskolor,gymnasie, mataffär, natur, djur och centrum mm. Själv tycker jag att det är ett bra ställe för barn att växa upp på :) .

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Jodå, vi har kikat där en hel del och håller med dig i det du skriver. Vi skulle behöva någon extra miljon bara. :)

 11. iajia

  Jag tycker att ni ska satsa på hus/radhus direkt. Att göra en ”mellanflytt” till en trea under några år, tror jag ställer till det. Då börjar barnen att växa upp, rota sig, få kompisar osv. Då blir det mycket svårare att flytta. Mina barn är fyra och sju, och jag skulle tycka att det skulle vara fruktansvärt att rycka upp dem från allt de har. Nu bor vi redan i hus, så det är inte aktuellt. Men jag tror att det är en viktigt aspekt det där med att rota sig och att inte behöva ryckas upp från det.

  Svara
 12. Ria

  Jag står i valet och kvalet om att börja hemnet-knarka… Pojkvännen har fått för sig att vi ska köpa lägenhet ihop, jag tycker vi kan provbo tillsammans i min etta(bostadsrätt) åtminstone någon månad innan vi börjar leta. Lite småjobbigt när man vill samma sak fast på olika sätt, även placering, storlek och ägande på ny bostad är vi oense om. Jag har störst krav, men han har pengarna då jag fortfarande studerar.

  I övrigt kollar jag bara hemnet lite löst någon gång i kvartalet för att hålla lite koll på hur övriga ettor i området är inreda samt vad de säljs för.

  Svara
 13. Josefin

  Vi har just köpt vårt drömhus! Lite sämre skick än vi tänkt och lite mer pengar men så värt! Fick lite eld i baken när vår äldsta skulle börja skolan och vi vill slippa att hon ska behöva byta… Vi har letat i fyra år, hela tiden snubblat på målsnöret och priserna har bara stigit och stigit.. Vi är jätteglada nu och tänker vi väntar med renoveringar som inte är akuta. Vi har låga utgifter och utrymme att spara till saker.

  Svara
 14. Anna Gudrun

  Hej,

  Om ni orkar så skulle jag definitivt sälja lägenheten och ta en hyresrätt tills ni bestämt er för var och hur ni vill bo. Kan man betala lite mer så kan man inom månader få förstahandskontrakt på en nybyggd lägenhet i Stockholm. Kanske inte i centrala Stockholm men i förorterna.

  Jag vet inte hur mycket ni läser sådana nyheter men det är ganska vedertaget att vi har en stor bostadsbubbla framför allt i Stockholm så tiden för att kunna köpa och bo billigt, kanske till och med tjäna pengar på att bo, bör man inte ta förgivet.

  Ifall jag skulle köpa något i Stockholm så skulle jag åtminstone se till att det är någonstans jag vill bo under lång tid framöver och att det inte är så dyrt att jag klarar en stor räntehöjning.

  Vi är en familj på fyra som bor i en 60m2-lgh i Stockholm. Vi bor i hyresrätt nu och kommer antagligen att lämna Stockholm när vi bara betsämmer oss för var vi vill bo och löser jobbiten. Det är trångt och på sommaren hus-suktar vi också på Hemnet.

  Det är ett otroligt känsligt ämne som är svår att prata om då många vänner köper 8-miljonershus till höger och vänster, det är inget som är kul att diskutera. Det här är skrivet i all välmening men jag vet att det är en tråkgi aspekt när man behöver någonstans att bo. Men det finns lösningar som är bättre än andra. Läs lite och kommentera gärna!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Ja, om det var lättare att få hyresrätt i Stockholm hade det kanske varit ett alternativ. Nu när vi har barn har det kommit en helt ny aspekt i livet. Det är inte lika lätt att flytta till ett nytt område, förskola ska hittas, bytas, och inskolning ske etc. Något vi om möjligt inte vill utsätta dem för allt för många gånger av olika anledningar.

   Det där med bostadsbubbla tvistar ju de lärde. Visst har priserna ökat men samtidigt byggs det relativt lite i förhållande till den stora inflyttningen vi har. När inte ens experterna kan komma överens om vi har en bostadsbubbla eller ej är det svårt för gemene man att tycka till i frågan. Vi försöker tänka att det vi köper ska vi förhoppningsvis bo i lång tid framöver så går priserna upp eller ned är det inte hela världen även om det såklart är tråkigt att ha köpt på toppen när andra sedan kan ”fynd”, särskilt när det är så stora summor vi pratar om i Stockholm. Vi ser dock inte husköpet som något vi ska tjäna pengar på, utan vi köper för att bo.

 15. Jenny

  Vi gick intensivt på visningar i 3 mån. Det gick ganska fort för oss att komma på vad det var vi verkligen ville ha. Vi lade bud på flera objekt. Men alltid lades det flera bud som var mycket högre än vad vi hade råd/ville lägga på ett boende. Men till slut dök ett objekt upp, som vi aldrig trodde att vi skulle få, men det visade sig att ingen ville ha det. Bara vi. Så vi kunde till och med pruta ned det rejält. Vi fattade ingenting. Men sen när vi pratade med andra om detta otroliga som hände oss, visade det sig att flera i vår bekantskapskrets hade varit med om samma sak. Är det rätt så går det lätt!
  Vi gick också in med inställningen att, visst vi kommer bo här ett tag, men inte hela livet. Det är en stor affär, och man ska vara påläst och veta vad man går in i, men det är ju inte så mycket värre än att man kan flytta om det har blivit fel.

  Svara
 16. Minimalisten

  Hemnet appen e farlig, letar ständigt efter mindre lägenhet, bor idag stort , 43 kvm, stort luftigt o onödigt för över 3k /mån .. vill halvera de tomma ytorna o betala 1k/mån i en stabil förening utan skulder, tyvärr tenderar de lägenheterna gå innan första visning alltid i denna univeritetsstad :|

  Svara
 17. Anna

  Å stackare, det sliter att leta hus, att hitta det perfekta går nog inte. Vi tittade på tre hus, sedan slog vi till, det blir rätt när man flyttat in, kanske inte perfekt, men med tiden så blir det vårt. Vi tar ett projekt i taget, ser till att göra klart innan vi går vidare, det går ganska sakta för vi gör hellre saker med våra barn. Mitt bästa råd är använda hjärtat och magen i beslutet, känns det rätt så kör på det.
  Vi försöker att göra så med det mesta, försäkringar, larm, lån….det som är valt och installerat får stanna, även om tio försäljare ringer och erbjuder annat, det är helt enkelt för tungt att rodda med byte av ex larm och försäkringar. Kanske vi förlorar lite pengar på det, men vi får lite mer tid ihop, det känns viktigare.

  Svara
 18. Sandra

  Vi köpte kedjehus för 1,5 år sedan, men vi hemnetknarkar igen. Vi är nog inte som alla andra eftersom vi har köpt hus på kort sikt, Max 5 år (tills dottern börjar förskola). Tanken är att flytta till större plus ett annat område, men i det området har det inte kommit ut något i vår prisklass på över 1 år. Vi behövde flytta och helt enkelt ta oss ifrån hyresrätten in på bostadsmarknaden. Vi höll på några få saker till slut, var tvungna att överge mycket för att öht kunna köpa något. Mina slutliga krav var: ingen granne vägg i vägg (att störa och bli störd av), parkering bredvid huset (ej i radhuslänga) pga landställe som besöks frekvent, i och uppackning ur bil var något jag kräktes på när vi bodde i lägenhet, egen tomt, inga större yttre renoveringar (huset är 16 år), inget radon, dräneringar etc. Läget fick stryka på foten men för oss var själva flytten det viktigaste. Och OJ vad glad jag är att vi flyttade,. För det är nu när vi äger hus som vi förstår vad vi verkligen vill ha och vad som är viktigt för oss. Så listan kommer se rätt annorlunda ut nästa gång, för en nästa gång, det blir det. Och jag ser fram emot det! Visst hade det varit skönt att pricka ”rätt” första gången men det hade nog aldrig varit möjligt för oss både med tanke på ekonomisk situation och dåvarande önskelista.

  Svara
 19. Händelsevis

  Jag har också suktat mycket på hemnet men faktiskt börjat uppskatta hur vi bor just nu mer och mer detta året. Kanske är det gravidhormonerna som gör det, man ska väl bli lugn och tillfreds av dem sägs det? :-)
  Vi har nära till jobb, förskola, lekplatser, mataffärer, stranden, stan, utemat, kollektivtrafik, träning och parker här och kommer troligen aldrig kunna köpa ett hus eller radhus med samma nivå av service och tillgänglighet. Speciellt nära till stranden har seglat upp som en storfavorit under sommaren och den varma våren och hösten. Ett enkelt kvällsdopp är så mycket vardagslyx för oss har vi insett!
  Även om jag fortfarande längtar efter trädgård, eget rum till barnen och så vidare…
  Men vem ska betala, det är ju det som är den springande frågan… Eftersom jag inte har fast jobb just nu får vi ju aldrig något lånelöfte. Vi får helt enkelt vänta ett par år. Och då kan man ju lika gärna passa på att vara nöjd :-)
  Lycka till och hoppas ni hittar något! De där kvällarna på terrassen när barnen sover kommer ju göra att det är värt allt!

  Svara
 20. DeQuercus

  Mitt tips är att zooma in på 1-3 områden, göra utflykter i området och känna av stämningen, ”specialisera” er, och håll reda på vad objekten säljs för, så småningom kommer rätt (för er) objekt, till rätt pris.. När vi tittade i alla väderstreck var det mest stress och svårt förstå om man budar rätt för området. Kvalitet före kvantitet – hellre mindre och bra läge – i sann minimalistisk anda. Har just relokerat från 183xx till 168xx med hög trivselfaktor trots renoveringsbehov och 60kvm minskad boyta. (och mindre sol på tomten, men det viktiga är att det inte är helt skuggläge med kyla/fukt)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Jättebra tips! Vi har haft ett område till vilket vi alltid tycks komma tillbaka. Övriga områden vi kikat i har det alltid känts som något ”saknats” (längre till kommunikationer, längre från förskola/grundskola, sämre kommunikationer, mindre trevligt, mer stadskänsla än villaområdeskänsla mm). Det har varit både bra och dåligt men nu känns det faktiskt bra för då tror jag även att det kommer kännas ”rätt” när vi väl flyttar dit. Vi har varit där säkert 30 gånger vid det här laget, hälften i samband med olika visningar de senaste två åren och hälften bara för att snoka och känna in området.
   Lycka till även du i bostadsjakten! :)

Lämna ett svar