Månadens in och ut juli 2015

Då var det är dags för juli månads balansräkning över vad som införskaffats och rensats ut under månaden. Totalt har vi gjort oss av med 14 och införskaffat 25 saker denna månad.

Parentesen efter respektive sak visar om vi gjort oss av med något (-) eller på ett eller annat sätt fått in en eller flera nya saker (+) i våra liv.

Längst ned skriver vi oftast en motivering för eventuella inköp samt även en kommentar kring vissa av de prylar vi gjort oss av med.

Herr Minimalist

Fru Minimalist

 • Keps (+1)
 • Necessär (-2)
 • Keps (-1)
 • Joggingstrumpor (-1)
 • Strumpor (-1)

Bebis Minimalist

 • Body strl 68 (+4)
 • Strumpor (+4)
 • Body strl 74 (+3)
 • Byxor strl 68 (+2)
 • Byxor strl 74 (+2)
 • Pyjamas strl 68 (+2)
 • Pyjamas strl 74 (+2)
 • Tröja/sommarjacka strl 74 (+1)
 • Klänning strl 68 (+1)
 • Klänning strl 74 (+1)

Kommentarer Herr Minimalist

Jag gjorde mig av med två kursintyg i form av diplomtavlor, en extern hårddisk samt några USB-sladdar som låg och skräpade i min hutch på min arbetsplats. Samtidigt köpte jag ett externt hårddiskkabinett till min överflödiga SSD-disk som numera agerar portabel toksnabb hårddisk. Skönt att rensa lite inför sommaren!

Någonstans mitt i månaden gick ena luren på mina gamla trotjänare till on-ear-hörlurar sönder så därför blev jag tvungen att köpa ett par nya då jag använder on-ear-hörlurar under transport med kommunala färdmedel samt på kontoret varje dag. I efterhand kan jag avslöja att det har hänt mycket utveckling på noice-canceling-hörlurarna de sista sju åren. Vilket ljud! Vilket lugn! :)

Kommentarer Fru Minimalist

Kepsen som jag skrev i sommarlistan att jag skulle shoppa, har köpts och redan använts vid flera joggingrundor och barnvagnspromenader. Kepsen in är den rosa på bilden till inlägget och kepsen ut är det vita vars spänne i plast gått sönder efter flera års användande. En in en ut. :) Samma bild kunde du se tidigare i månaden på Instagram.

Kommentarer Bebis Minimalist

Bebis Minimalist har varit på riktigt shoppinghumör denna månad. Hon har växt i storlek 68 och vi har även tagit emot ärvda kläder i nästkommande storlek som är 74. Vi valde ut ungefär det antalet klädesplagg vi kommit fram till är optimalt just nu för Bebis Minimalist och som vi skrev om i inlägget Det optimala antalet bebiskläder. Det är en lyx att kunna välja och vraka bland ärvda plagg och bara behöva införskaffa några få utvalda på egen hand, såväl tidsbesparande som ekonomiskt.

10 tankar kring ”Månadens in och ut juli 2015

 1. Camilla

  Jag hänger på och börjar lista saker jag med, verkar så bra att se allt svart på vitt och se om man går + eller -!
  Denna månad hela 53 saker in och 7 saker ut..tog hem 23 saker från när jag bodde på hotell, miniprodukterna kunde jag inte motså (än)!
  Har ni någon hashtag typ månadensinochut? (Jag kmr skriva min lista på fb)

  Svara
 2. Camilla

  Jag har också börjat räkna! Denna månad 53 saker in och 7 saker ut! Har ni någon hashtag då jag tänkte skriva min lista på fb?

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Kul att du också börjat räkna, det kan vara bra för motivationen att se att det verkligen rensas ut saker.
   Vi har ingen hashtag för just detta i dagsläget, men vi kanske kan skapa en som heter #inochut ? Hashtags vi använder på Instagram är annars bland annat #minimalisterna och #eninenut när det lämpar sig.

 3. Maria

  Har följt er ett tag och jag är imponerad över hur få klädesplagg ni har, tröttnar ni aldrig på det ni har och att det blir för lite variation? Min garderob är långt ifrån minimalistisk och innehåller kläder för olika tillfällen (kontorsjobb, träning ute och inne, slappa hemma, gå på stan samt festkläder) och ändå tröttnar jag rätt ofta på det jag har.

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Jag har fortfarande alldeles för mycket plagg i min garderob tycker jag. :) Än så länge tröttnar jag absolut inte, men då har jag som sagt fortfarande mängder med kläder. Kommer skriva mer om detta framöver då jag ska rensa inför att jag börjar jobba igen i höst efter föräldraledigheten. Även för mig behövs kläder för såväl kontorsjobb, träning inne och ute, hemmamys, sociala aktiviteter och såklart en del festkläder. Det sistnämnda minskar dock i takt med att bebislivet tar mer plats. ;)

  2. Maria

   Hade varit kul att se hur ni löser klädbehovet över en vecka, men kan förstå om det inte är tillräckligt anonymt. Åker jag på en kortare semester har jag ofta lagom mycket kläder med mig, men i vardagen letar jag ofta efter ny inspiration.

 4. peter

  kläderna är det som enskilt tar up mest av mina saker. jag har 50st klädartiklar, strumpor och underkläder inräknat. Inte mkt variation, men mkt enkelt.

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Jag tror dock att killar har lättare att ha fåtal klädesplagg jämfört med tjejer. Och ni slipper räkna in både BH och sporttoppar :)

 5. madelen sjögestam

  Snälla Fru minimalist svara mig.Jag är jätte sugen på att rensa. Vi har dö mycket kläder bla märkes kläder. Mycket för barn. Etc.
  Jätte sugen på att använda simplet.se som en annan skrev om i kommentarsfältet.
  För vi har inte tid (handikappat barn osv.)
  Undrar bara: på deras hemsida står det att man ska lämna kontouppgifter..
  D ska man aldrig göra va? Hur vet man att dom är seriösa?
  Du verkar så duktig på allt och insatt så jag vågar fråga dig. Mvh madde.

  Svara

Kommentera