Minimalismen sprider sig

De senaste veckorna har vi haft förmånen att synas en hel del i media, framför allt genom en intervju för TT som publicerades i drygt 20 lokaltidningar runt om i landet, från Norrbotten i norr till Skåne i söder. Och i Göteborgs-Posten fick vi till och med äran att synas lite på framsidan. :)

Vi har skrivit om några av dessa intervjuer och artiklar på vår Instagram samt Instastories, men långt ifrån alla som följer bloggen har Instagram så om du är en av dessa och är nyfiken så hittar du en liten sammanställning nedan.

Intervjun som TT gjort hade fokus på minimalism och bostad. Vill du läsa den samt se bilder från vårt hem så kan du göra det här: ”Så rensar du bland prylarna”

För ett par veckor sedan kunde man läsa om oss i en artikel i DN som hette ”Prylbanta dig till ett lättare liv”, se nedan.

Och förra helgen fanns vi med i Dalarnas Tidningars helgbilaga Pralin. Själva artikeln finns att läsa i papperstidningen eller digitalt som prenumerant (eller i bilden nedan), fotona till artikeln kan du se här. För mig, Fru Minimalist, som är dalkulla, känns det extra roligt att få vara med i just den bilagan, en av få tidningar vi själva gärna läser vid besök hos barnens mormor och morfar.

Utöver dessa intervjuer och artiklar har vi varit med i diverse magasin som exempelvis Tara, bilagan Äntligen Hemma med fokus på minimalism i bostaden, och i karriärmagasinet Shortcut med fokus på minimalism på jobbet. Vi tog även chansen att vara med i Plånboken på Sveriges Radio.

Visst är det kul med all publicitet och intervjuer, samtidigt finns det en anledning till att vi drev bloggen anonymt under de första 4 åren. Ingen av oss gillar egentligen att stå i centrum och vi har inget behov av att synas offentligt. Men nu när vi väl ”sitter på tåget” är det lika bra att åka med och se vart det tar oss. Med skräckblandad förtjusning. Den största uppsidan med all publicitet är trots allt att vi får möjligheten att inspirera ändå fler människor i minimalistisk riktning med alla positiva effekter det innebär både på individ- samt samhällsnivå.

Ha en fortsatt härlig helg! :)

17 tankar kring ”Minimalismen sprider sig

 1. Bella

  Jag har inte så mycket att kommentera egentligen, vill bara säga att jag är glad över att ha funnit er blogg för sisådär ett år sedan. Jag brukar inte vara så flitig på att kommentera, men läser era inlägg med stort nöje.

  Keep up the good work!

  Svara
 2. Karlsson

  Hej. Jag har det liknade men istället med min släkt… Om de kommer på besök i mitt rum, så vill de ha typ t.ex ”sån där möbel skulle passa min son” och att mitt rum ser tomt ut… Jag vill ha minimalistisk sovrum (jag har inte flyttat hemifrån än).. Det känns ibland att de liksom härmar lite väl mycket eller vill ha allt som jag har… Jag tycker inte om att de tittar så mycket och kommenterar…
  Mina prylgalna släktingar är beroende av shopping och äga saker, medan jag känner att intresset sjunker.. Det är ju roligare att rensa än shoppa typ..
  Jag måste ha en matta i mitt rum annars ekar det… Att rensa saker och ge det till Röda Korset gör mig glad.

  Svara
 3. SN

  He he, jag blir så glad av Karlssons inlägg ovan – tänk att vara så ung och redan genomskådat världen. Tack för en bra blogg säger jag med.

  Svara
 4. Johan

  Mig har ni inspirerat! Synd bara att jag är själv i familjen om att inse dess fördelar.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Hoppas du sått ett frö hos resten i familjen så att de med tiden följer med på din minimalistresa. The more the merrier! ;)
   Tills dess får du hitta dina likasinnade hos oss på boggen och Instagram. :)

 5. Josephine

  Japp! Ännu en inspirerad här. ?

  Jag hade som nyårslöfte att rensa ut 365 saker under 2017, jag trodde det skulle vara svårt men redan i februari hade jag skänkt, sålt och slängt 365 saker. Mycket tack vare er blogg. Utrensningen pågår och jag är fortsatt motiverad och blir glad när jag upptäcker ett nytt blogginlägg med ytterligare tankesätt och utmaningar. ?

  Svara
 6. Jeanette Sandelin

  100 % köpstopp sedan 1/10 2015 undantaget skor och underkläder. Men faktiskt bh:ar har jag sluppit köpa och kommer att slippa köpa på många år då jag fick ett helt stort paket av finaste kvalité av en cybervän. Frihet att inget köpa och att endast äga exakt det jag använder.

  Svara
 7. Lina

  Har precis läst ut er bok och är så inspirerad! Har varit ganska bra på att rensa med jämna mellanrum men nu blir det ännu oftare, och så blir inköpen mycket mer planerade! Idag blev det tre kassar till välgörenhet och två böcker till en kompis som har mer nytta av dem. Tack för inspirationen! Jag försöker sprida budskapet till nära och kära, och boken ska nu få vandra vidare till mamma (fortfarande inom räckhåll när jag vill bläddra lite ;)).

  Svara
 8. Ca

  Jag är mitt i boken (nytt ex bibblan köpte in) och sedan jag börjat följa er på nytt och verkligen på riktigt börjat prylbanta så återkommer jag ständigt till en fråga.

  Ni skriver att prylarna som skänks eller säljs förhindrar andras nykonsumtion. Så långt är jag med.

  Men jag funderar på: Låt säga att det ligger ute en annons på Blocket med ett par ekologiska Kavatskor.
  En person med pengar att köpa dessa nya köper de begagnade i syfte att värna ytterligare om miljön. En annan person med betydligt mindre pengar har bara råd med denna typ av skor begagnat. Då personen med pengar redan köpt de så köper istället denna person ett par billiga vinterskor innehållande kemikalier osv.

  Hur funderar Ni?

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   På sätt och vis förstår jag hur du tänker, men då tänker jag att personen med mindre pengar kan köpa ett par andra begagnade vinterskor. Utbudet av begagnat är ju enormt, betydligt större än många tror. Och begagnat, dvs redan producerade saker, är i princip alltid bättre att köpa än nyproducerade. Förhoppningsvis har även en del kemikalier tvättats bort genom att köpa begagnat, även om skorna från början inte var giftfria eller ”eko”.
   Vi hoppas att såväl utbud som efterfrågan på begagnat ska öka, eller det måste den. Vi behöver bli bättre på att tänka cirkulärekonomi. Som vi försöker uppmuntra i boken så är ju en nyckel att rensa ut saker medan de fortfarande är aktuella och har ett värde för någon annan.

 9. M

  Tycker ni gör rätt i att hoppa på tåget och synas i medier, nu när ni väl börjat, just av den anledningen som ni själva skriver: att få inspirera andra.

  Fortsätt med det! Var roligt att få extra kvällsläsning ikväll genom länkarna :)

  Svara
 10. Ca

  Håller med om det ni svarade! Tänkte väl att den med mindre pengar istället då köper nya skor innehållande kemikalier… Men det är sant, tänker en på miljön och vill göra aktiva val så handlar en ju ändå second hand.
  Det gäller ju även på andrahandsmarknaden att endast handla behovsstyrt så finns ett större utbud för de som verkligen behöver :)

  Svara

Lämna ett svar