Romantiserade bilden som försvann

Under sommarsemestern fick jag en romantiserad bild av hur jag under föräldraledigheten skulle dricka mitt te i lugn och ro på väg till och från hämtning och lämning på förskolan. Vi skrev om detta i blogginlägget Romantiserat drickande på resande fot. Detta då det inte längre finns tid på morgonen att dricka detta i lugn och ro. Två småttingar inklusive en mamma ska få i sig frukost, få på sig för dagen lämpliga kläder och sedan promenera 15 minuter till förskolan och gärna vara där kl 9. Det är inte stressigt, men finns heller inte tid eller ro att sitta ner och dricka en kopp te. :)

Min mamma hade fått en termosmugg som reklamgåva som bara stod i deras hem. Denna fick jag låna tills vidare och kunde därigenom testa konceptet. Den var inte helt optimal då den läckte och inte höll värmen så bra, men som testvariant fungerade den ändå okej.

Hur har det då gått? Har det blivit något inköp av termosmugg och har den i så fall kommit till användning?

te_togo

Som så ofta var den romantiserade bilden mer en romantiserad bild än ett faktiskt behov. Åtminstone gällande att dricka te på väg till och från förskolan på morgon och eftermiddag. Jag äter frukost med Storasyster Minimalist men tycker efter lämningen på förskolan att det är skönt att komma hem, svida om till mjukisbyxor och dricka morgonens första kopp te. I bästa fall har Lillebror Minimalist dessutom somnat i vagnen under promenaden. Det är inte alltid vi beger oss hem efter förskolan, men majoriteten av veckans dagar ser ändå ut så.

Jag hämtar Storasyster Minimalist strax före klockan 15 och ofta tar det en timme dörr till dörr då hon vill gå hem själv stor del av den dryga kilometern vi har mellan hemmet och förskolan. Under promenaden till hämtningen och hem igen har jag hellre med en smoothie som mellis än en kopp te att dricka. Smoothien har jag då i en av Herr Minimalists ”protein shaker”.

Nya romantiserade bilder har dock etsat sig fast i mitt sinne gällande samma pryl. Vi åt exempelvis frukost ute i naturen för ett par veckor sedan (som du ser på bilden till inlägget). Då hade vi gärna haft en varsin bra termosmugg som höll värmen i kylan. Likaså har vi gjort liknande små utflykter ut i skogen på eftermiddagarna när det skulle passat med en termosmugg med varmt te som sällskap vid fikastunderna. Vi kikar även på bostad utanför stan vilket skulle innebära längre resväg till och från jobbet. Att då dricka morgonteet i lugn och ro på tåget till jobbet i en termosmugg vore väl jättemysigt för att göra resan lite mer angenäm. Kanske i sällskap av en ljudbok eller fysisk dito. :)

Det har alltså inte blivit något köp av termosmugg än så länge, men det kom många bra tips i det förra inlägget på ämnet. Vi äger heller ingen bra vanlig termos vilket vi saknar ibland, men än så länge inte gjort något åt. Vi vill ju hitta den bästa (tips?) innan vi slår till. :)

Har du någon romantiserad bild av någon pryl just nu att dela med dig av? :)

16 tankar kring ”Romantiserade bilden som försvann

 1. Anna

  En sjukt bra termosmugg är en från Clas Ohlson 99:- finns i blå o rosa. Den håller temperaturen i många timmar.
  Ibland är jag tvungen att ha locket av länge för att den helt enkelt håller värmen så bra så att teet aldrig svalnar.
  Kyla i 8h
  Värme i 4h
  Helt sjukt bra!!!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Sedan vi, Herr och Fru Minimalist, träffades och fjällvandrade tillsammans efter ett par månaders dejtande, har vi pratat om att köpa en riktigt bra termos och den ska då vara av just märket Thermos. Än har vi dock inte köpt någon, trots flera fjällvandringar tillsammans efter det, haha :) Men en vacker dag ska vi också ha den bästa thermosen! ;)

 2. Elisabeth

  Romantiserad bild av pryl: en sarong dyker alltid upp som ”bästa packningstips” på div resesajter och bloggar. Enligt dessa så kan man ha den som strandklänning, schal vid kyliga kvällar, som lakan vid övernattning på oväntat dåliga budgethotell, som handduk, som picknickduk, som solskydd, som gardin, osv osv. Jag har nog aldrig saknat någon sån, men ser framför mig den dag jag reser med extremt lätt packning och bara har saker med mig som har minst tredubbla användningsområden, som t ex denna sarong. Så jag tittar på saronger lite då och då, men har hittills lyckats undvika inköp.
  Angående termos och termosmugg: jag vet att ni inte köper saker för att det kan vara bra att ha längre fram, men jag tror att en BRA termosmugg kan bli välanvänd åtminstone av barnen. Under deras kommande skol- och fritidsaktivitetsår kommer de att behöva ha med sig hundratals matsäckar. I vissa perioder kan det bli så ofta så att det blir jättesvårt att hitta på vettigt innehåll som inte bara är mackor. Där fyller en termosmugg sin roll, både för att komplettera mackorna med varm dryck, och för att kunna innehålla någon soppa. Och termosen har vi använt flitigt, gärna vid de där små enkla utflykterna med picknick till närmaste skog, till exempel för att pigga upp en vanlig tråkig torsdagsmiddag. Det blir ett jättespännande äventyr för både små och större barn.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Intressant, kan hålla med om att sarong kan vara bra. Känns som ett typiskt backpacker-plagg i mitt tycke. :)
   Smart att ha soppa etc i termosmugg. Och älskar att göra sådant där vardagsutflykter som du nämner. Det blir nog både en vanlig termos och en termosmugg inom sinom tid, men först när vi ser ett större konkret behov. :)

  2. Lieselathome

   Kan bara bekraefta att denna typ av plagg aer fantastisk naer man reser laett. Naer vi aaker paa solsemester till varmare laender (Kanarieoearna t.ex.) reser vi med en varsin liten ryggsaeck. (Min aer 18 liter) Jag har sedan maanga aar en schal i stil med en sarong, som alltid kommer med paa resor. Den aer i bomull och funkar som filt paa flyget, som cover paa solstolen eller i sanden, som sjal paa kvaellen, som wrap around runt oeverkroppen naer vi vandrat i Bergen, som solskydd (oever axlarna) som wrap around naer man gaar till poolen, som extra plagg…. Jag klarar mig flera veckor pa det som ryms i min lilla rygsaeck – men handtvaettar daa underklaeder varannan dag. Befriande saett att resa paa – framfoerallt naer man reser runt och bor paa olika hotell. Mina tonnaaringar aer vana att ha minimal packning… och det funkar perfekt. Kanske knepigare naer man har smaabarn?

 3. K

  Jag har flyttat otroligt många gånger. För varje gång har jag en romantiserad bild av hur livet i den nya bostaden (=prylen?) kommer se ut. Då kommer jag alltid ha det städat & diskat, laga god mat, ha många fester & middagar och ändå ha tid att krypa upp i den där korgstolen i den där mysiga hörnan med en kopp te & en god bok ;) Som ni kan tänka er är hemma-livet sällan så väldigt annorlunda, oavsett var jag bott :)

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Haha, du är nog inte ensam om denna romantiserade bild!
   När vi bor i stora villan närmre skog och mark, då ska vi börja göra utflykter med barnen, vara utomhus i snön mer, ha stora middagar med vänner, ha plats för en fåtölj där jag kan meditera och läsa böcker om kvällarna etc. Som att själva villa-köpet skulle göra en mer frilufsig, börja gilla kyla och snö, få energi och tid till stora middagar, eller plötsligt skapa oceaner av kvällstid för meditation och lugna aktiviteter. Tror många lurar sig själva där. :)

 4. Anna

  Jag har en termosmugg från clean canteen, den håller värmen kanoners men läcker när den bara har ”pipmuggen” på, så jag tycker sådär om den.

  Jag har just nu en romantiserad bild av att jag och maken ska åka utan barn en helg till någon storstad med bara kånken som bagage, vi får se hur det blir.

  Svara
 5. Elma

  Min bild är att jag dricker eftermiddagste under den kallare årstiden, inbjuder några vänner och har det småputtrigt och trivsamt i skymningen. Har aldrig hänt, trots att jag har tänkt tanken varje gång jag inköpt en tekanna, äger några stycken, men är ingen större tedrickare. Kaffe däremot pimplas det ofta både med och utan sällskap.

  Svara
 6. Ann

  Vi har en 1 liters termos fra Claes Olsson og 2 termokrus. Det går ikke en uke uten at alt er brukt, gjerne flere ganger. Vi lager te i termosen og drikker av den på tur, reise, jobben og tar resten når vi kommer hjem. Vi bor utenfor staden og har ~ 45 min reisevei til jobb og om vinteren kan kollektivreisen bli kald og lang. På lengre reiser pakkes termokrusene i sekken og brukes til vann på flyplassen istedet for drikkeflaske. Våre barn er vokst opp på te med melk i stedet for varm sjokolade, da behøver man bare å ta med melk (og evt sukker) ved siden av te-termos når man pakker for den daglige skogturen.
  Den store samlingen av 4 dl tekopper viser at jeg har en romantisk forestilling om lykken ved den perfekte koppen. Tilslutt fikk jeg en veldig dyr Spode kopp, da den heller ikke forandret livet mitt avsluttet jeg søket etter tekopp-lykken.

  Svara
 7. flipp87

  Hehe, det har ju alltid varit fördelen med att bo ute i obygden – det går inte att impulsshoppa! Ofta har jag glömt bort vad det var jag absolut var tvungen att ha förra veckan. Det försvåras ju dock av internethandlingen ;)

  Svara
 8. Mikael

  Ett fint tips som förenklar vardagen, sparar tid pengar och hälsa är att hoppa över frukosten. Kanske inget för växande barn men väl för vuxna. Kan vara lite svårt för vissa med komplicerad relation till ätande men till övriga är det en varm rekomendation.

  Svara

Lämna ett svar