Second hand-inspiration till barn

Samarbete Minikit med rabattkod till dig

Det finns många anledningar till att jag väljer andra hand i första hand till våra barn – mindre klimatavtryck, gifter urtvättade och mer prisvärt än nykonsumtion.

För ett par månader sedan fick jag höra om företaget Minikit. Och plötsligt hittade jag ett företag som lyckats med det jag saknat på second hand marknaden – nämligen att enkelt köpa hela klädset och matchande plagg.

Minikit gör det enkelt, smidigt och hållbart att köpa begagnade kläder till barnen när behov uppstår. De sätter ihop inspirerande kit bestående av färdigmatchade klädpaket. Exempelvis byxor, top och kofta, tights och klänning, body och byxor osv. Det gör att du sparar tid och energi som du kan lägga på annat.

Tjejerna bakom Minikit har tagit second hand till nästa nivå, genom att göra det enklare, smidigare och mer inspirerande att konsumera begagnat och hållbart. Plaggens kvalitet betygssätt för att köparen ska ha rätt förväntningar på plaggen i klädpaketet, vilket ju annars kan vara en osäkerhetsfaktor när man handlar second hand på nätet.

Just nu får du gratis frakt hos Minikit (och gratis retur om så behövs) med rabattkoden:
Minimalisterna
Koden gäller fram till 19 december 2021.

Nästa gång ditt eller dina barn (eller kanske barnbarn) har behov av ”nya” kläder, börja med att kika in hos Minikit för att se vad som finns i rätt storlek. Eller varför inte tipsa mor- och farföräldrar om att köpa de mjuka julklapparna hos Minikit detta år?

Köper du second hand-kläder till dina barn? Och vilken är din främsta anledning till att öka andelen second hand-köp?

7 tankar kring ”Second hand-inspiration till barn

 1. Anna

  Jättebra idé tycker jag för det är verkligen ingen rolig uppgift att försöka hitta bra kläder till barn på tex Sellpy bland alla 10 000-tals varor. Tyvärr ligger priserna alldeles för högt. Jag klickade på några varor som visade sig vara från H&M där priset låg högre än vad man brukar kunna hitta på rea där, i något fall t.o.m. ordinarie pris. Och sedan tillkommer frakt och ev retur på det. Jag förstår att ett sådant företag inte kan ha Sellpy-priser men om jag kan hitta begagnat till kanske 10% av priset någon annanstans då får det vara värt besväret det är att försöka hitta fina kläder.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Kanske är det snarare fast fashion-butikerna som ligger för lågt i pris? ;)
   Just nu kan du räkna hem frakten (och ev retur) med koden Minimalisterna. Och alla plagg är ju inte från H&M etc, till min dotter köpte jag en jeanskjol med hängslen från Zara, exempelvis.
   Kanske detta för er lämpar sig mer som ett enkelt sätt att få mor- och farföräldrar som gärna köper nya kläder till barnen, att istället få en länk till Minikit och på så vis konsumera mer hållbart?

  2. Anna

   Absolut är det så att butiker som H&M ligger för lågt i pris och jag handlar aldrig där. Jag försöker verkligen undvika fast fashion så långt det går, men det innebär inte att jag vill betala ett överpris för begagnade saker när de de facto kommer från kedjorna. Speciellt eftersom jag vet att kvaliteten på kläder från kedjorna går hand i hand med priset och jag kan ju inte reklamera något jag köpt begagnat.

 2. Alexandra

  Håller med + att jag önskat att det fanns högre storlekar än 134/140. Annars väldigt bra idé!

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Ja, det önskar såklart jag med eftersom jag vill fortsätta köpa second hand när barnen blir äldre. Men jag märker också att det blir allt svårare att hitta i dessa storlekar i second hand-butiker så kanske slits kläderna mer eftersom de oftast kan bäras så länge i de storlekarna?

  2. Anna

   Tycker också att det blir svårare och svårare att hitta ju äldre barnen blir. Jag förstår det till viss del för att det mesta min son har använt kan inte hänga med till lillasyster för att det är slitet. Samtidigt vet jag ju att många familjer tyvärr köper eller får alldeles för mycket kläder utifrån behovet så de borde inte slita så mycket på allt, men de familjerna kanske inte heller bryr sig om att försöka sälja det vidare.

 3. Sophie E

  Jättekul att läsa om, gillar lite extra när det är tjejer som hittar på så bra affärsidéer!

  Skulle varit jättekul om man på något sett kunde få ihop syskonmatchning i systemet. Vet inte riktigt hur det skulle gå till för man kan ju både vilja matcha med tjejsyskon och killsyskon och olika åldrar, så jag hör ju själv hur det låter. :) Men kanske genom att kunna klicka på ”se liknande färgkombinationer eller mönster i andra storlekar”.

  Svara

Lämna ett svar