Skjortköp kan kosta skjortan

Igår bestämde jag mig för att precis som Fru Minimalist ta ett första steg mot en minimalistisk garderob. Det som kändes mest motiverade att börja med var att se över mina skjortor. En snabb inventering gav följande:

  • En vit, en ljusblå samt en vit- och blå-randig skjorta från Stenströms
  • Två likadana vit- och blå-rutiga skjortor från Oscar
  • Tre marginellt olika vit- och blå-randiga skjortor från Ströms
  • En gråblå kortärmad skjorta från G-star

Totalt har jag nio skjortor vilket i sig är lite anmärkningsvärt då jag mest använder pikétröjor på arbetet. Vad som är ändå mer anmärkningsvärt är att jag idag bara använder fyra av skjortorna. En har fått en stor ful fläck på armen som inte går att få bort, två har plötsligt krympt i tvätten, två är felköp på rea som visade sig vara lite för stora när jag väl var hemma. De skjortor som blev kvar är:

  • En ljusblå skjorta från Stenströms
  • En vit- och blå-randig skjorta från Stenströms
  • En vit- och blå-randig skjorta från Ströms
  • En gråblå kortärmad skjorta från G-star

Uppenbarligen har mina behov inte varit större än fyra skjortor sista året eftersom jag varken saknat eller använt dem jag nu rensade ur. De utrensade men använda skjortorna doneras till Myrorna eller Stadsmissionen och de oanvända skjortorna ska jag försöka sälja på Blocket.

Jag gjorde även en mindre gapanalys och kommer lagom till nästa bröllop, dop eller motsvarande köpa en vit skjorta med dubbel manschett. Folk gifter sig och skaffar barn som galna i vår bekantskapskrets just nu och vid dessa tillfällen passar det ofta med en tidlös vit skjorta. En rolig iakttagelse är för övrigt att alla mina skjortor är vita, blå eller kombinationer av dessa två färger. Lite tråkigt kanske men väldigt enkelt att kombinera med andra plagg och de fungerar i de flesta sammanhang.

Hur många skjortor har du och hur många skjortor anser du dig behöva?

Kommentera