Snoozar du bort morgonen?

Denna månads utmaning är att inte snooza under hela november. Utmaningen har pågått i ungefär tre veckors tid vid det här laget och i teorin känns det så logiskt och enkelt. Jag vet att jag inte blir piggare av att snooza, varken en eller flera gånger. Om jag däremot går upp direkt när klockan ringer skapar jag utrymme för en lugn och skön morgonrutin alternativt möjlighet till morgonträning. En annan möjlighet är att vara på jobbet i god tid och därmed även skapa tidsutrymme för att gå hem tidigt. Det finns helt enkelt i stort sett bara fördelar men ändå är det så svårt i praktiken.

Jag har dock hittat några effektiva knep jag vill dela med mig av. Mitt väckningssystem består numera av vår ljusterapilampa samt min mobiltelefonen som jag tidigare lade i närheten av sängen. Numera ligger den istället i vardagsrummet, vilket innebär att jag måste ta mig upp ur sängen för att stänga av alarmet. Detta underlättar kampen mot snoozandet eftersom jag då tvingas röra på mig och därmed hinner både tänka och vakna till.

Än så länge har knepen ovan tillsammans med att det faktum att jag berättat om mina föresatser på bloggen gjort att snoozeförbudet gått över förväntan. Dessutom har jag fått en nytändning vad det gäller träning innan jobbet, oftast jogging och gym, trots att det numera är beckmörkt ute. I längden hoppas jag att dessa 30 dagar utan snooze kommer att resultera till en bestående vana. Vi får se! :)

Hur har det gått för er som vågade hänga på min månad utan snooze och har du kanske någon förslag på ny utmaningar som kan vara lämplig för december?

2 tankar kring ”Snoozar du bort morgonen?

Lämna ett svar