En månad utan snooze

I och med oktobers övergång till november är det slut på projektet En månad utan skärmtid. Som jag, Fru Minimalist, tidigare redogjort för i inlägget Kvalitetstid istället för skärmtid fick jag en hel del gjort på kvällarna istället för att ”slösa bort” tiden framför olika skärmar som dator, mobil och tv.

På en månad hann jag istället läsa ut två böcker, vilket är mer än dubbelt så många mot en vanlig månad. Jag kom dessutom i säng cirka 30 minuter tidigare än normalt varje kväll, vilket var otroligt skönt.

Misslyckades jag någon kväll? Givetvis, även jag är mänsklig. :) Vid två tillfällen tittade vi på en film tillsammans som slutade efter kl 21.00, ena gången en helg när vi båda var sjuka och andra gången när fredagströttheten slog till. Bortsett från dessa tillfällen är jag stolt över att ha lyckats bryta en ovana och framför allt tänkt till kring vad jag gör med min tid om kvällarna och vad jag faktiskt vill göra.

Nu är det dags för november månads utmaning: En månad utan snooze.

När jag skrev ”ingen snooze” i ett tidigare inlägg som ett av förslagen på utmaningar fick jag kommentaren, ”Ingen snooze… Är det ens genomförbart?!”, och jag förstår poängen. En vanlig vecka snoozar vi 4 av 5 vardagsmorgnar. Under november blir det dock ändring på detta, åtminstone för Fru Minimalist.

Reglerna är enkla, ingen snooze någon av veckans dagar. Normal tid för min väckarklocka att ringa första gången är mellan 06.00 – 06.30 på vardagsmorgnarna. Jag undrar om jag medvetet kommer sätta alarmet senare för att lyckas med målet? Den som följer bloggen får se. :)

Vågar du hänga på utmaningen En månad utan snooze? Eller har du någon annan (o)vana som du vill testa att bryta under november månad?

6 tankar kring ”En månad utan snooze

 1. Liie

  Bra jobbat! Och lycka till med icke-snoozandet, det är inget jag tänker ge mig på men jag hejjar på dig ;)

  Svara
 2. emelina

  Hm, jag hänger nog på!
  Jag klarade ju precis också En Månad Utan, fast med Facebook. :) Skönt med litet perspektiv.

  Men okej, ingen snooze! Let’s do it.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Kul idé och utmaning! Att berätta om det för sin omgivning är ju ett klassiskt knep för att nå sina mål. Om det dessutom blir tydligt vad det ”kostar” att inte uppnå målet kan det kännas extra motiverande att faktiskt lyckas.

Lämna ett svar