Tremånadersregeln – Hur gick det?

I samband med att vi flyttade tillbaka julsakerna till förrådet i helgen passade vi på att ta upp lådan märkt ”7 januari 2014” som vi fyllde i samband med att vi testade tremånadersregeln i höstas. Det vill säga en låda full med saker vilka vi var lite osäkra på huruvida de skulle sparas, säljas, skänkas eller slängas och därför gömde undan under tre månader för att se om vi skulle sakna något.

Innan vi öppnade lådan funderade vi en stund på vad vi lagt i denna men ingen av oss kom ihåg vad den egentligen innehöll, vilket är ett tydligt tecken på att vi varken saknat eller behöver sakerna. Faktum är att ingen av oss ägnat lådan eller dess innehåll en tanke under de tre månader den stått i källaren.

När vi väl öppnade lådan visade den sig framförallt innehålla kläder, vilka vi skänkte till Human Bridge som främst arbetar med bistånd i Afrika (där vi nyligen rest omkring) samt i Östeuropa.

Det enda som vi faktiskt sparade från tremånaderslådan var ett par av Fru Minimalists shorts som får vara kvar i garderoben över sommaren för att behovstestas under rätt säsong, men i övrigt gjorde vi oss av med samtliga kläder på ett eller annat sätt. 

Har du några prylar eller kläder som du sparar ”utifall att” eller för att de ”nog kan vara bra att ha någon gång ändå”? I så fall är kanske tremånaderslådan något för dig? :)

4 tankar kring ”Tremånadersregeln – Hur gick det?

  1. Fru Minimalist

   Ja, våga gärna testa! Det är ett bra mellansteg om du känner osäkerhet kring några prylar/kläder. Det blir väldigt enkelt att rensa bort något som man inte skänkt en tanke eller saknat på tre månader :)

 1. Peter

  60 dagar gick min gräns. Men det var ju bara i utresningstillfället. Det är viktigare att hålla rent efteråt.

  Svara
  1. Fru Minimalist

   Var och en får så klart känna efter själv vilken tidsaspekt som känns lagom. På tre månader hann vi i alla fall glömma bort innehållet vilket gjorde det väldigt lätt att rensa bort då vi inte saknat eller tänkt på det som låg där i.

Lämna ett svar