Vad läser och lyssnar Fru Minimalist på?

Som vi nämnde i förra veckan har vi flera gånger fått frågan från er läsare vilka bloggar vi följer samt vilka podcasts vi lyssnar på. Herr Minimalist började med att avslöja sina favoriter i förra veckans inlägg Vad läser och lyssnar Herr Minimalist på?. Nu är det dags för Fru Minimalist att redovisa sina motsvarande favoriter. Trevlig helgläsning och helglyssning! :)

Som jag nämnt i något tidigare inlägg ändrade jag mitt bloggläsarbeteende när Bebis Minimalist föddes. Innan dess följde jag ett 10-tal bloggar i RSS-läsaren Feedly varav ett par uppdaterade med nya inlägg dagligen. Det var ett enkelt tidsfördriv på vägen till och från jobbet, men när den vardagliga lässtunden försvann, uppstod en backlog och stress över att vilja läsa ikapp. Då fattade jag beslutet att minimera antalet bloggar jag följer till dem jag läser än idag.

Nedan följer Fru Minimalists favoritbloggar:

 • Frivid42 – En familjefar som bestämde sig för att bli fri och lämna arbetslivet genom bland annat minskad konsumtion och högt sparande med bra avkastning. Skriver om allt från vardagliga betraktelser och konsumtionshets till privatekonomi och aktier.
 • Lofsan – Min träningsguru på nätet Lovisa Sandström som jag utöver bloggen även följer på Instagram och lyssnar på podcasten hon har tillsammans med Jessica Almenäs. Hon brinner för träning för kvinnor och har visst fokus på träning före- och efter graviditet.
 • Ekomamma i stan – Handlar om en miljömedveten småbarnsmamma som skriver om hållbarhet i stort och smått. Inspirerar kring vad vi kan göra i vardagen för att förbättra förutsättningarna för att lämna en bättre jord och ett bättre samhälle efter oss till våra barn.
 • Becomming Minimalist – Välskrivna och inspirerande inlägg om minimalism i allmänhet och synnerhet. En av de största minimalistbloggarna i USA som både jag och Herr Minimalist följer.

Nedan följer Fru Minimalists favoritpodcasts:

 • Boggbusiness – Podden där det pratas om hur du gör business på din blogg med inspiration av personer som redan lyckats. Även om vi inte har för avsikt att göra pengar på eller leva på vår blogg, så är det intressant att höra intervjuer om hur andra började sin bloggresa och tänker kring sitt skrivande.
 • Träningspodden med Jessica och Lofsan – Min ständiga följeslagare på lunchträningen på gymmet en dag i veckan. Podden för dig som gillar träning riktad mot kvinnor. För såväl dem som vill komma igång med träning som för att hitta inspiration att ta träningen till nästa nivå. Med och av programledaren Jessica Almenäs och träningsexperten Lovisa Sandström.
 • The Minimalists – En hyfsat nystartad podcast av killarna som driver bloggen med samma namn. Skönt avspända diskussioner kring deras syn på minimalism och utmaningar de ställs inför. Dock lite väl flamsig ibland och de har svårt att hålla en röd tråd genom avsnitten samt gör mycket reklam för sina egna övriga ”produkter”.

Ovanstående poddar prenumererar jag på så att det automatiskt laddas ner nya avsnitt. Sen har jag ett par poddar där jag aktivt går in och laddar ner enskilda avsnitt då och då. Exempel på sådana poddar är Sparpodden, Börspodden, Styrkebyrån och P3 Dokumentär. Inför och strax efter Bebis Minimalists födelse lyssnade jag även på poddar som handlade om graviditet och förlossning.

Läser eller lyssnar du på någon av ovanstående bloggar och podcasts, eller har du någon annan favorit du vill dela med dig av?

6 tankar kring ”Vad läser och lyssnar Fru Minimalist på?

 1. frivid42

  Tackar för omnämnandet det är en lista där det förpliktigar att vara med. Som ni vet så läser jag er blogg också och ni är med på min lista av 10 favoritbloggar:-)

  Ska testa att lyssna på ”the minimilists” som jag inte tidigare lyssnat på intressant med lite ”nya” infall, tack för tipset!

  Svara
 2. Annica

  Jag lyssnar också på Träningspodden med Jessica och Lofsan. Gillar blandningen av högt och lågt! Som att lyssna på två kompisar som pratar :)

  Svara
 3. ekomammaistan

  Blir väldigt hedrad av att vara med som en av dina favoritbloggar, och du vet säkert att Minimalisternas blogg såklart är en av mina favoriter. Har ännu inte blivit någon poddlyssnare men tänker mer och mer att det vore en vana att ta upp, särskilt som jag nu kommit igång med att virka och sticka och då är det ju perfekt att lyssna på något samtidigt. Ska tänka på dina tips då!

  Svara
 4. Lovisa

  Upptäckte ”the minimalists” i det inlägget om poddarna :-) Tack! Tyckte om den. Bonus att träna lite på engelskan också…
  Annars lyssnar jag regelbunder på ”Fredagspodden” med Hanna & Amanda och Alex & Sigges podcast :-)

  Svara
 5. Karin

  Coltings nakna sanning. Jonas Coltings åsikter om mat och hälsa framförda på ett underhållande (och ganska ofta aggresivt :) sätt. Men absolut tänkvärda och många av dem tycker jag är värda att ta till sig. Även en del om hans egen träning. Rekommenderas!

  Svara
 6. John

  Vore intressant med om hur ni gör för att minimera mängden fysiska brev och reklam. Jag har t ex den digitala brevlåda kivra.se och ”ingen reklam eller reklamtidningar” skylt. Det känns ändå som det ständigt kommer nya tidningar fyllda med reklam. Om det är nya tidningar eller det är existerande tidningarna som byter namn för att läsarna ska tro att det är en ny tidning vet jag inte. Hur som helst skulle jag gärna slippa att få det i min brevlåda. (Minns inte om jag redan skrivit en kommentar om detta så ursäkta om det är en upprepning.)

  Svara

Kommentera