20 sista minuten julklappar

Så här med bara några dagar kvar till julafton tänkte jag tipsa om julklappar för dig som är ute i sista stund. När julen närmar sig med stormsteg är det så lätt hänt att tiden och energin inte räcker till och att minsta motståndets lag börjar gälla. Det vill säga att du tar genvägar och köper saker mottagaren inte behöver och/eller som du inte hinner kolla upp huruvida de är ett hyfsat bra val ur miljösynvinkel.

Därför ger jag dig nedan 20 tips på olika sista minuten julklappar. Alla med fördelen att de inte genererar ytterligare en dammsamlande pryl till den ofta redan tillräckliga samlingen med saker i hemmet. :)

Upplevelser
Konsertbiljetter
Matchbiljetter
Presentkort på bio
Teaterbiljetter
Restaurang-presentkort
Bowling/biljardhall

Förbrukningsvaror
Blommor
Fruktkorg
Choklad
Te/kaffe
Lokala delikatesser
Hembakat (färdigbakat eller bara ingredienser + recept)

Tid/tjänster
Barnvakt
Städning
Massage
Manikyr/pedikyr

Inträden/årskort
Museum
Djurpark
Tema-park
Trampolinpark (JumpYard / Bounce)

Så, där har ni 20 sista minuten julklappar varav många fungerar lika bra till stora och små mottagare. Givetvis funkar en gåva till välgörenhetsorganisation också, särskilt om den på ett eller annat sätt speglar mottagarens intressen och engagemang.

Och så bjuder jag på två bonustips på julklappar utmärkta att ge till rätt person eller familj:

 • Du får nämligen fortfarande 2 månader gratis hyra av ytterkläder till barnen hos Hyber med koden minimalisterna. Oavsett vilka kvalitetsmärken och klädpaket du väljer hos Hyber. Koden är giltig fram till 31 december. Läs mer här.
 • Och du får även fortfarande 30 dagars gratis läsning och lyssning hos Nextory med koden Minimalisterna. Erbjudandet gäller fram till 31 december. Varför inte ge en gratismånad till sambon och om tycke uppstår får hen ett halvårs prenumeration ytterligare? ;) Läs mer samt få 8 konkreta boktips här.

Vad skulle du helst av allt ge till någon respektive själv få i julklapp, av de 20 tipsen ovan? :)

2 tankar kring ”20 sista minuten julklappar

 1. Tina

  Hej! Tack för en fantastiskt inspirerande blogg. Apropå att ge till en välgörenhetsorganisation, har jag vänt och vridit på den och till slut känt att det blir galet om inte mottagaren bett om pengar till en viss organisation. Annars är det jag som givare som får gåvan och känner mig nöjd med mig själv på köpet. Det blir ju som när jag frågar min systers tonårsbarn om vad de vill ha, köper det, ger min syster en önskelista för mina små barn – och sedan får mina barn allt möjligt krafs ”för att det är så roligt att shoppa åt småkusinerna”. Då är nöjet helt på min systers familjs sida; de får det de vill ha och de har roligt när de shoppar krimskrams åt mina barn. På samma sätt ser jag på att ge någon som inte bett om det en gåva till en välgörenhetsorganisation. Nöjet är helt på min sida om jag väljer organisation och därtill känner mig duktig. Alla välgörenhetsorganisationer gör dessutom inte nytta, och personen jag ger till har kanske en åsikt och preferens i frågan. Öppen kommunikation tror jag på. Fråga folk vad de vill ha, och om de inte vet, fråga då om de gillar choklad/vin (eller vad du nu vill ge) eller om de har någon organisation som de gärna stöder. Det är ju roligt med presenter som blir rätt, och tråkigt med överraskningar som blir fel.

  Svara
 2. Anna

  Jag har gett presentkort på Yoump till mina brorsbarn och sambon presentkort på bio till sina. Perfekta presenter! Sedan stickade jag en sjal till minsta syskonbarnet av garn som jag hade hemma. Kanske inte en sistaminuten present för alla men för de som kan sticka/virka/sy finnas det många småsaker man kan göra själv. Ex. sticka en sjal, virka en disktrasa, virka/sy ett gosedjur, sy fruktpåsar, sy makeup pads. God Jul!

  Svara

Lämna ett svar