5 saker att prylbanta efter semestern

Kanska har du precis börjat jobba, har fortfarande semester eller har gått tillbaka till jobbet för flera veckor sedan. Oavsett så har de flesta under sommaren gjort fler utflykter än vanligt, kanske någon resa eller två, men också haft tid för reflektion över vad som egentligen är viktigt i livet. Många återhämtar sig och kommer tillbaka till jobb och vardag med energi och förändringslust inför hösten!

Och vad kan då vara bättre än att frigöra ändå mer energi genom att prylbanta där hemma! Här kommer 5 tips på saker eller områden som är utmärkta att rensa bland nu efter sommaren:

1. Badkläder. Kom någon av dina bikinis, baddräkter eller badbyxor inte till användning denna sommar heller? Om de inte använts under denna härligt långa och varma sommar så kommer den nog aldrig användas. ;) Kanske är det någon du inte känner dig bekväm i eller som på annat sätt inte passar som det är dags att släppa taget om? :)

2. Badrumsprodukter. De flesta använder mindre smink och skönhetsprodukter under sommarmånaderna. Fundera över om du verkligen behöver alla produkter och saker som du förvarar i det ofta trånga badrumsskåpet eller kommoden. Här finns rensningspotential hos de allra flesta.

3. Sommarkläder. Som sagt, den här sommaren har verkligen varit lång, varm och härlig. Har du inte fått användning för vissa somriga plagg denna sommar så lär du nog aldrig få det. ;) Rannsaka dig själv och fundera varför plaggen fortfarande är oanvända; är de osköna, känner du dig inte fin, är de inte din stil längre? Sälj, skänk eller släng (återvinn).

4. Bilen. För de flesta körs bilen fler mil under sommaren och semestern vilket gör att både det ena och andra kan ha hamnat där. Passa på att gå igenom bilen och rensa allt som ligger och skräpar eller som inte längre används. Var hör det egentligen hemma och behöver det ens vara kvar i din ägo?

5. Kyl- och frys. Efter en semester kan kyl och frys behöva sig en genomlysning. Vad har du egentligen där och vad är fortfarande ätbart? Vad håller på att gå ut i datum och bör tillagas i närtid? Och vad har eventuellt blivit dåligt och behöver rensas ut. Gör en snabb översyn, kanske hittar du någon gammal spännande frostig matlåda att ta med till jobbet så sparar du pengar jämfört med ute-lunch. :)

Det var 5 snabba tips för att komma igång att prylbanta, minimera och skapa ordning så här efter semestern. Vilka områden ser du fram emot att ta tag i och rensa ut där hemma?

7 tankar kring ”5 saker att prylbanta efter semestern

 1. Jenny

  Gick igenom garderoben snabbt för några veckor sedan och fick ihop en hel pappkasse att lämna in på second hand. Kan lätt få ihop en eller flera kassar till men man får bara lämna en kasse kläder/månad. Prylar och accessoarer får man lämna obegränsat än. Passar på att rensa ut gravid- och amningskläder. Med två barn tätt blir det inga fler på ett par år iaf, om det ens blir fler. Hade också ett antal klänningar som sparats i hopp om att komma i dem igen, men den dagen det eventuellt skulle bli så vill man ju ha något annat…

  Svara
 2. Alexandra

  Jag behöver rensa ÖVERALLT! Kör ett minimalist game och är på dag 14, det är spännande för jag hittar en massa bortglömda saker! Har rensat i garderoben men är inte klar och jag har samlat på mig så mycket saker genom åren. Jag bor med en ekorre (fantastisk människa men han sparar på allt!!) så det blir lite svårare. Näst på tur står badrummet, nagellack, jag målar ju inte ens naglarna längre! Grr…

  Svara
 3. Fia

  Nu har jag redan rensat friskt, men just badrumsskåpet har snuddat vid min tanke. Vad är hållbarheten på smink liksom? ?

  Svara
  1. Anna

   Det står hållbarhet på, en symbol med en öppen burk och antal månader som den håller efter att förpackningen är öppnad. Dock tycker jag personligen att det överlag är ganska hetsigt med bäst före-datum både på mat och kosmetika. Luktar det okej och du inte får ex utslag/finnar/ att ögonen svider när du använder kosmetikan så anser jag att det är lugnt.

   Jag har däremot analyserat mina skönhetsprodukter. Vad använder jag och varför gillar jag det? Vilka produkter har jag en tendens att köpa ofta och ”hamstra”? Vilka färger och dofter trivs jag med? Vilka märken gillar jag? Osv osv

   Började för ca ett år sedan och har använt slut de produkter som jag kanske inte är 100% nöjd med och sedan ersatt de jag känner behov av med nya och mer genomtänkta köp. Köper nu endast kosmetika som inte är djurtestat och är mycket mer petig. Går inte och kollar i rea-bingen eftersom det är där jag tidigare har köpt onödiga saker. Ett bra tips då man villvill t nya märken är att be personal på ex. kicks om testburkar, de är väldigt tillmötesgående och testerna är generösa så man hinner bilda sig en uppfattning om produkten. Detta har sparat mig flera felköp och jag har även vågat att köpa dyrare smink om testet varit bra.

   I övrigt har jag upptäckt att jag ”hamstrar” läppbalsam och Body lotion. Nu har jag gjort slut på mitt lager av kräm och har tagit slut på flera läppbalsam. Målet är att ha en av varje! :)

 4. Engiftfribarndom

  Skafferiet – hade fått mjölbaggar. Alla krukväxter utom två hade dött under semestern så där har vi rensat både ute och inne och då även bland krukor. Uteförrådet ska vi ta tag i härnäst…

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Åh, ofrivillig rensning där i skafferiet då. Men skönt att få rensat bland krukor, där upplever jag att det kan smyga sig in en och annan via gåvor genom åren, liksom att behovet kan ändras när blommorna/växterna ändras över tid.

Lämna ett svar