Samarbete: 5 saker vi vill hyra i sommar

Även om vi inte tänker på det så är det oftast tillgången till saker som är det väsentliga, inte själva ägandet. Att fler och fler inser friheten i att äga färre saker samt vill göra miljön en tjänst, gör att intresset för delningsekonomin ökar. Ett företag som underlättar för den som vill ta del av delningsekonomins alla fördelar är Hygglo, som vi nu har ett samarbete med.

I det här inlägget tänkte vi berätta om saker vi gärna skulle vilja hyra i sommar som finns att hyra genom just Hygglo. Dessa 5 prylar och typer av saker skulle vi gärna hyra i sommar:

Lådcykel. Det här är en pryl som vi eventuellt kommer köpa när vi flyttat till hus och inte längre har matbutik, bibliotek, tågstation etc inom 5 minuters promenad som idag. Och på så vis behöva använda bilen mindre. Men innan vi köper en lådcykel så har vi haft som ambition att hyra en sådan under sommaren, vilket vi också har gjorde förra helgen genom just appen Hygglo då det fanns en som hyrde ut en eldriven Cargo Bike lådcykel tio minuter från där vi bor.

Vi ville känna hur den känns att köra, vad barnen tycker mm, för att minska risken att vi gör en romantiserad behovsanalys. ;) Det är ju trots allt ganska dyra att köpa. En väldigt minnesvärd och rolig sommarutflykt som rekommenderas! Jag upplevde att vi lättare kunde prata om saker längs vägen med barnen när de satt framför oss, man såg vad de pekade på mm, jämfört med när vi testat cykelstol bak på en vanlig cykel. Om det blir ett köp? Vi ska fundera över behoven och får återkomma. Förmodligen hyr vi den en gång till under sommaren först.

Storasyster på utflykt med lådcykeln.

Renoveringsgrejer. Även om vi inte kommer göra några större renoveringsinsatser i huset vi köpt så kommer vi ta bort en del tapeter och måla ytskick i flertalet rum. Här skulle exempelvis en tapetborttagare/ångmaskin vara till stor hjälp. Likaså kan jag tänka mig att en borrmaskin kommer behövas när vi fixar i ordning i hemmet.

Bärstol. Vi kommer som vanligt att vistas en hel del i naturen och skogen i sommar. Tidigare år har vi burit barnen på ryggen i bärselar. Nu märker vi att storasyster inte är så förtjust i det längre utan vill kunna se mer och känna sig lite friare, därför skulle en bärstol vara utmärkt att hyra när vi vill gå lite längre sträckor i skogen eller på fjället.

Med små barn funkar bärsele på ryggen utmärkt, men med större barn känns bärstol smidigare.

Trädgårdsredskap. Som alla andra som kommer från många års boende i lägenhet är trådgårdsredskap något vi inte alls har, eller vill lägga särskilt mycket pengar på. En eldriven häcksax vore smidigt att hyra då vi har häck runt hela tomten, liksom skottkärra vid behov. Förmodligen kommer vi gräva upp stor del av häcken som behöver bytas ut och då önskas både det ena och andra hyras.

Partytält. Ingen flytt utan en inflyttningsfest, eller? :) Vår kommande bostad har en stor fin altan men utan tak eller dylikt över, och vem vågar lita på att det är soligt och varmt ända in i september efter den här kanonvarma våren? Nej ett partytält vore smidigt att hyra vid en inflyttningsfest i början av hösten, kanske även porslin och glas eftersom vi inte har särskilt stora uppsättningar själva.

Så där har ni våra 5 typer av saker som vi gärna skulle hyra via Hygglo i sommar. Ladda ner Hygglo-appen och se vad som finns att hyra i ditt närområdet. Så du kan få tillgång till fler saker, utan att för den sakens skulle behöva köpa, äga, organisera eller underhålla dessa. :)

Vad skulle du kunna tänka dig att hyra genom Hygglo?

Detta inlägg är ett samarbete med Hygglo.

16 tankar kring ”Samarbete: 5 saker vi vill hyra i sommar

 1. Engiftfribarndom

  Vi håller på kikar efter att hyra tält. Har dock inte funnit något inom ett lagom avstånd. Får se hur det går…
  Vi funderar också kring att själva hyra ut något. Vi har ex både bärstol och ångmaskin och säkert massa mer som andra vill låna: flytvästar, metspön, kastspö, sovsäckar, grästrimmer osv osv

  Svara
 2. Lovisa

  Tips för att bära barn i sele på ryggen: Midjebältet behöver inte sitta på höfterna. Visst kan det vara bekvämast för den vuxna som bär att ha det på höften, men som bilden visar så kan barnet sitta väldigt långt ner då – beroende på barnet och bärarens kroppstyp och storlek. Prova i stället att sätta midjebältet högre upp så barnet hamnar med sitt huvud i höjd med den som bär. Då ser barnet bättre och kan röra sitt huvud utan att slå till bäraren i ryggen. Skulle det vara väldigt obekvämt för bäraren kanske det är läge att prova en annan sele, det finns tex modeller utan midjebälte – onbuhimo. Mycket trevlig variant :) Annars kanske en sjal är ett alternativ – då finns det oändligt många olika sätta att knyta. Självklart kan en bärstol vara ett alternativ. Vi har både sele och bärstol hemma men själv föredrar jag selen, som sitter mycket skönare på mig – även om mitt midjebälte är strax över höfterna :) Lycka till!

  Svara
 3. Sophie E

  Smart att hyra innan köp! Och roligt gissar jag! :) Har förstått på andra att det är väldigt olika känsla på olika modeller av lådcyklar, så klokt att inte bara köpa första bästa. Och att fundera igenom behoven både en och två gånger såklart.

  Jag skulle gärna hyra skidutrustning (slalomskidor, pjäxor, hjälm mm) om någon i grannskapet hade det och det gick på ett ut prismässigt mot att hyra utrustning på plats. Har varit med om att behöva lägga upp till 1 timmes väntetid på att få hämta ut hyrd skidutrustning vilket är irriterande både för stora och små.

  Annars är ju vandrings-tillbehör så bra ryggsäck, tält eller friluftskök smidigt att hyra om man som jag/vi oftast bara använder det i bästa fall en gång per sommar.

  Svara
 4. Ida

  Ett tips bara ang häcken! Kolla upp om ni verkligen behöver byta ut häcken. De flesta gamla och risiga häckar kan förnyas genom att beroende på sort antingen gallra eller klippa ner plantorna. Onödigt att köpa nytt i onödan?

  Svara
 5. Sebbe

  Jag är intresserad att hyra.
  Men jag undrar spelar det någon roll var man bor i Sverige?

  Jag lånar redan hjälpmedel från kommunen. Just nu lånar jag en Timstock MDD (en hjälpmedel som påminner om tiden. Och sån kan man bara få låna om man har diagnos.)

  Sellpy säljer långsammare nu på sommaren.
  Men jag undrar har ni något tips om hur man kan packa ner det man vill sälja? Var kan man hitta lådor som passar? Eftersom jag har använt alla lådor som passar och det finns nästan inga kvar..

  Jag har ganska låg inkomst och får bostadsbidrag. Att gå på folkhögskola innebär att bli tvingad köpa skolböcker, skulle helst vilja låna.. Kan man sälja läs-skolböcker till Sellpy, då de används max ca 8 månader (en termin)?

  Svara
  1. Ina

   Kolla med ditt lokala bibliotek om de kan ta hem studieböcker du behöver på fjärrlån från andra bibliotek. Det fungerade bra för mig när jag läste på högskolan.

 6. Elin Hagberg

  Testa gärna en lådcykel med två hjul också, många som har provat båda föredrar tvåhjuliga.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Ja, har också fått tips om det. Men jag undrar om det finns två-hjuliga lådcyklar som tar fler än 2 barn? Vi vill gärna kunna skjutsa vänners barn också nämligen. :)

 7. Veronica

  Klokt av er att hyra! Jag kan berätta att vi köpte ångmaskin för att ta bort tapeter och den blev använd 2ggr innan vi sålde den för halva priset. Vi köpte massor med trädgårdsredskap men de är ett fåtal vi använder regelbundet. Det vi använder är en lite planeringsspade, en vanlig spade, en kratta och en räfsa och alla dessa är gamla och ärvda. De nya sakerna känns rangliga och obekväma och min nya lättviktsspade gick av när jag grävde. Urusel kvalitet för dyra pengar!

  Lådcykel verkar fantastiskt smidigt, skall bli intressant att se vad ni kommer fram till. Jag har gått och suktat efter en el-lådcykel ett längre tag eftersom det inte funkar att ha minsta barnet i stol på pakethållaren och jag saknar körkort. Just nu travar jag runt med en gammal barnvagn när det skall handlas, men det är långt ifrån optimalt när jag handlat för mycket och barnet inte orkar gå… Ja, ni förstår..

  Tack för er inspiration!

  Svara
 8. Sandra

  Kan tänka mig att hyra barnstolar (typ Ikea antilop, pall, spjälsäng) och liknande bra-att-ha när en är på långresa med tåg och inte kan packa med såna grejer. Vore fint att kunna hyra av grannarna till tex vandrarhem som inte har tillräckligt med tex spjälsängar under högsäsong.

  Extra möbler till visning av bostaden (vi lånade balkongbord o stolar av grannen).

  Köksredskap som används under skördesäsong (äppelsvarv, silduk med stativ, hushållsassistent)

  Stolar, bord, fat etc till dop o student o kalas.

  Svara
 9. Saga

  Hej, och heja er! Vi är också aspirerande minimalister, det är verkligen givande att se över sina behov och sitt ägande.

  Vill bara säga en grej ang bärstol, det är inte ett särskilt ergonomiskt bärdon för varken bärare eller barn, jag såg på bilden att ni tidigare haft ergobaby som ju är en ergonomisk sele. Även större barn sitter utmärkt i toddlerselar (sök tex på tula toddler) men tricket är att sätta selen högre upp, bandet som sitter på höften på er bild kan sitta mycket högre upp i midjan, och dra åt axelbanden. Se exempel här: https://www.cottonbabies.com/products/tula-toddler-carrier-trendsetter-navy

  Skrivet med välvilja, inte som kritik.
  MVH bärentusiasten och minimalisten Saga

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Tack så mycket för tips! Ska testa att sätta bandet högre upp nästa gång! Har nog satt bandet på höfterna av gammal vana och för att det är bekvämast. ;)

 10. Sandra

  Fru Minimalist: spana in Lådcykelfabrikens utbud av tvåhjuliga lådcyklar. Tror jag såg en tvåhjuling med plats för två barn i lådan och två på sitsar på förlängd pakethållare. Butik på Söder, Närkesgatan, i Sthlm.

  Svara
 11. Linn

  Säger som ovan. Testa att justera selen i midjehöjd. Men till större barn kan en toddler-storlek vara bekvämare?
  Finns även sjalotek/bärotek där man kan hyra olika ergonomiska bärdon vilket är jättebra om man vill testa olika eller bara behöver vid ett specifikt tillfälle?

  Svara

Lämna ett svar