Enkelhet och hållbarhet på agendan

Allt fler är i behov av förenklingar i sina liv. Grogrunden för minimalism, downshifting eller enkelhet har kanske aldrig varit starkare. Vad innebär denna trend för företag och organisationer? Hur ser affärsmodellerna och tjänsterna ut som underlättar våra val? Och hur kan utvecklingen leda oss mot en hållbar framtid?

Detta och mycket mer kommer det pratas kring under tidningen Caminos stora hållbarhetsdag – Framtiden är enkel, måndag den 9 mars på Clarion Hotel på söder i Stockholm.

Det kommer flera intressanta personligheter till dagen, inte minst den amerikanska minimalistgurun Joshua Becker som förutom att skriva böcker driver den populära bloggen Becoming Minimalist. Även komikern Karin Adelsköld och psykologen och författaren Jenny Jägerfeldt deltar i varsitt pass, samt flertalet andra intressanta personer.

Två av passen som jag mest ser fram emot att lyssna på under dagen är:

 • Minimalism: The Life-Giving Pursuit of Less. Även om minimalism handlar mycket om att minska antalet prylar så handlar det också mycket om vad man lägger sin tid på. Med Joshua Becker.
 • Enkelhetens psykologi: Mår människan bättre av färre val och hur gör vi det enklare för människor att leva hållbart? Med Jenny Jägerfeldt, Niklas Laninge och Caroline Petersson.

Programmet i sin helhet för dagen hittar du här där du också kan anmäla dig. Sista anmälningsdag är 23 februari 2015.

Jag och Herr Minimalist kommer till dagen, kommer du?! :)

7 tankar kring ”Enkelhet och hållbarhet på agendan

 1. Carina

  Vet ej om det finns tid/ork/lust efter bebisens ankomst (grattis förresten!) men jag väntar fortfarande på att Herr Minimalist ska utveckla ett inlägg från 2013 ang. vision, mål mm. : )
  Det började lovande! Eller kanske tips om andra sidor?

  Hälsningar Carina

  Svara
 2. Ekorren

  Joshua Becker, en av mina favoriter! Bodde jag i Sverige skulle jag absolut närvara.

  Svara
  1. Fru Minimalist Inläggsförfattare

   Ja, Joshua blir garanterat en av höjdpunkterna att lyssna på denna dag, det är ju inte så ofta han är i stan om man säger så. ;)

 3. Sophie E

  Det låter som en riktigt inspirerande och intressant dag! Jag har en bekant som var på deras dag förra året och har pratat gott om den, så lite småsugen är jag på att gå!

  Svara
 4. Johan Fredin

  Oj, tusen tack för tipset! Joshua Becker har blivit en favvo de senaste månaderna. Även om drygt 3kkr var saftigt kommer jag nog ångra mig om jag inte närvarar.

  Svara
 5. Johanna Stål

  Det är lite olika priser beroende på vad ni jobbar med osv. Hör gärna av er till mig på Camino så kan vi kolla vad ni kan hamna på Johan Fredin och Sophie E mfl.

  Svara

Lämna ett svar